Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 28 Nov 2014, 10:57
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.1- A Full-Featured Compact Distro
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 141 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 Next
Author Message
Eyes-Only


Joined: 10 Aug 2006
Posts: 1046
Location: La Confederation Abenaquaise

PostPosted: Wed 01 Sep 2010, 12:32    Post subject:    

Thanks Stu! Cool Really appreciate the free gift my friend!

Next is to find the time between all the testing going on to install it and play around, right? LOL! Can we somehow apply to the United Nations to increase the hours of the day so that we can have more time for all this FUN?! Very Happy

Keep up the fab work every 1!

Cheers!

Eyes-Only
"L'Peau-Rouge"

_________________
*~*~*~*~*~*
Proud user of LXpup and 3-Headed Dog. Cool
*~*~*~*~*~*
Back to top
View user's profile Send private message 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3220

PostPosted: Wed 01 Sep 2010, 12:37    Post subject:  

Curious where sysctl config setting are stored. I don't see any /etc/sysctl.conf file.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Wed 01 Sep 2010, 23:41    Post subject:  

Thanks for re-uploading stu90--it makes them a lot easier to find now that I am getting some free time
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5396
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 02 Sep 2010, 00:57    Post subject:  

Barry is doing some bug killing to some of the base programs in Puppy. They are posted in his blog. Not sure if you have seen them. Some look like they could be dealing with Intel video problems.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 02 Sep 2010, 01:04    Post subject:  

stu90

Do yourself a favour and contact either smokey01 or russoodle for an ftp account. They are great Puppy supporters and their services are top notch.

Cheers mate.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 02 Sep 2010, 01:35    Post subject:  

Hi everybody

Xfce4



The package: http://www.smokey01.com/01micko/lucid/xfce4-4.6.2-511-beta-Lucid.pet 5MB.

Petspecs: xfce4-4.6.2-511-beta-Lucid|xfce4|4.6.2-511-beta-Lucid||BuildingBlock|14824K||xfce4-4.6.2-511-beta-Lucid.pet||xfce4 desktop environment|ubuntu|lucid|5|

Checksum: 5b6a125cfa9d5f95c16d5b7771814291 xfce4-4.6.2-511-beta-Lucid.pet
_______________________________________

It should work fine with any Luci-Lupu and Dpup, tho I have only tested on Luci. I just tested in 5.1 too, all ok.

It is labelled as 'beta' for good reason. That's what it is, but in saying that the actual window manager seems very stable. I have tested on 3 boxes, my main athlon X2, an older P4 and an old P3 coppermine and it runs well on all.
_______________________________________

Issues

    While I did my best to get mimetypes working, my ambitions sometimes exceed my capabilities. That's why we call this 'open source'. If anyone can fix mimetypes, go for it. However, rox mimetypes still are working Wink

    I also did my best with menu icons, with a reasonable result. I am using mostly gray's work here but there is alot of *.desktop files, I was extremely careful not to break anything with Jwm/Icewm.

    Xfce has a 'tips' gui on startup. I broke it somehow. I disabled it by renaming the exec in /usr/bin.. not the best way, but I was getting a bit sick and tired. Need help. (You'll see the remamed exec Wink )

    I left 'hidden files' as default in Thunar, easy fixed, better not to show for new users

    Pwidgets won't work with it.. it did in an earlier luci, now it doesn't. Haven't time to fix. However it does work in 5.1, more on this issue later with a patch.

    GTK theme... I have an inbuilt 'WM-Switcher' that will switch between Jwm, Icewm and Xfce4. It works reasonably well, but upon instalation of the pet the GTK theme is instantly changed. In the pinstall.sh there is a splash warning the user of this, and urging to fix it, maybe should have a dummy theme in the pinstall. I have discussed this with Barry and in the wm-switcher I perform the gtk theme switch befere X dies.. see /usr/sbin/wmswitcher.

    Also, it is required to first start Xfce4 with a full dropout to prompt and 'xwin startxfce4'.. somehow it won't work the gui way on first run.. no big deal IMO. Also mentioned in the pinstall.sh splash. Seems those splashes don't show up if you install from PPM, or that could be me.

    You may not get a background on first start, restart of X should fix it, or else choose a background with the xfce tool.

__________________________________________

Features

    Compositing works great, even without glx/mesa/xorg_high, I tried with the stock 'nv' driver, albeit on my fast box.

    It's kind of like a mini KDE. Those used to KDE who have never tried it will be fairly comfortable.

    I have discarded the native Xfce 'logout' exec in favour of a simple gtkdialog script. It seems X needs to be killed before any logout type operation can be performed in Puppy, so I did that. See /usr/bin/xf-shutdown. I don't see how those hal scripts could ever work in Puppy!

    Browser-default (lupu specific) is updated to filter out some 'exo' stuff, see /usr/sbin/browser-default.

    I didn't have to tinker with any critical system files. That was a relief! Yay!

    The default panel basically mimics the jwm/ice/puppy panel in any puppy .. down to the tray icons, which are the default.. retrovol is still a pain with that '-bg' option! Working on that.

    On every restart of X the backgrounds in /usr/share/backgrounds are symlinked back to the xfce backdrop directory. Does no harm, error sent to /dev/null (if any).

__________________________________________

Screenies

Pretty boring.. just like KDE in that regard Rolling Eyes


All the tray icons work as expected. (Note: you won't get that 'cog' icon, that's one I setup for myself Wink )


Integrated Rox launch icon, purists will certainly miss Rox Wink


What's not to like? Very Happy
(sorry for BIG screeny, but some things get lost in the translation Wink)

___________________________________________

Recommendations

    Absolutely.. Wbar! Sorry CatDude, I haven't integrated your latest fix, that makes it a good package.. on to it.. Wink, there will be an updated wbar package soon.

Special thanks to gray and dejan555, also thanks must go to BarryK, for listening to me about an improved /usr/sbin/delayedrun script. Also tasmod, Eyesonly, CatDude, playdayz, jim1911, James C, chrismt for testing and feedback.

Enjoy!

Cheers

01micko

(you all know me as Mick anyway! Laughing)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5940
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 02 Sep 2010, 01:50    Post subject:  

Obligatory tweaked XFCE4 in Luci-222 screenshot. Smile

Great job Mick..........haven't had any problems yet and configuration is a breeze. Smile
xfce4.png
 Description   
 Filesize   264.29 KB
 Viewed   2273 Time(s)

xfce4.png

Back to top
View user's profile Send private message 
chrismt


Joined: 21 Apr 2010
Posts: 255

PostPosted: Thu 02 Sep 2010, 02:24    Post subject:  

Xfce is great except for the sound icon in the taskbar

I hope it will be fixed soon Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
gogota

Joined: 02 Sep 2010
Posts: 3

PostPosted: Fri 03 Sep 2010, 11:49    Post subject: problem with radeon 2100  

Hi, somebody advice me to post my problem here :

I fix computers for a living and I have many old second hand computers. And when somebody need a cheap pc badly and in short of cash, I am the guy people looking for. I have try lupu 5.1 on many new and old super cheap pc and it works fine except one :

ecs motherboard with amd 745G chipset on board,
buit in radeon 2100 graphic

Everytime I run Xorg , the whole screen just go very dark. I can switch to vesa mode but cannot play movie very well.

Even if I kill x and exit to console, the screen is so dark that nothing can be seen.

Lupu works fine and perfect on these desktop / mini itx pc:
Intel desktop board D945GCLF
Intel desktop board D410S PTL
any board with vga integrated graphic VIA UNICHROME /Savage DDR / UNICHROME PRO
Any Intel chipset board with integrated Intel graphic

Help me solve my problem. Thanks in advance.

Paul
Back to top
View user's profile Send private message 
kevin bowers

Joined: 20 Dec 2009
Posts: 143

PostPosted: Fri 03 Sep 2010, 22:26    Post subject: Re: problem with radeon 2100  

gogota wrote:
Hi, somebody advice me to post my problem here :

I fix computers for a living and I have many old second hand computers. And when somebody need a cheap pc badly and in short of cash, I am the guy people looking for. I have try lupu 5.1 on many new and old super cheap pc and it works fine except one :

ecs motherboard with amd 745G chipset on board,
buit in radeon 2100 graphic

Everytime I run Xorg , the whole screen just go very dark. I can switch to vesa mode but cannot play movie very well.

Even if I kill x and exit to console, the screen is so dark that nothing can be seen.

Lupu works fine and perfect on these desktop / mini itx pc:
Intel desktop board D945GCLF
Intel desktop board D410S PTL
any board with vga integrated graphic VIA UNICHROME /Savage DDR / UNICHROME PRO
Any Intel chipset board with integrated Intel graphic

Help me solve my problem. Thanks in advance.

Paul


gogota,

Why not just shove a cheap display card in the box? Sounds a lot easier than debugging the Radeon driver.
Back to top
View user's profile Send private message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Sat 04 Sep 2010, 10:47    Post subject:  

Seen this CPU frequency governor selector by HoKaze over on http://gtk-apps.org/content/show.php/CPU+frequency+governor+selector?content=124444

Tested on Lucid 5.1 requires the Puppy CPU frequency scaling to be active (mine is on demand) the frequency option will over ride puppies so options:
powersave (locks to the lowest freq)
performance ( locks to highest freq)
ondemand (power when needed)
conservative (don't know what that one does?)
Only done minimal testing so don't know if these power options are saved when you reboot?
Launcher is in Utility menu.
http://www.smokey01.com/stu90/CPU-select.pet

Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1047
Location: the australian mallee

PostPosted: Sat 04 Sep 2010, 22:57    Post subject: Re: problem with radeon 2100  

gogota wrote:
Hi, somebody advice me to post my problem here :

I fix computers for a living and I have many old second hand computers. And when somebody need a cheap pc badly and in short of cash, I am the guy people looking for. I have try lupu 5.1 on many new and old super cheap pc and it works fine except one :

ecs motherboard with amd 745G chipset on board,
buit in radeon 2100 graphic

Everytime I run Xorg , the whole screen just go very dark. I can switch to vesa mode but cannot play movie very well.

Even if I kill x and exit to console, the screen is so dark that nothing can be seen.

Lupu works fine and perfect on these desktop / mini itx pc:
Intel desktop board D945GCLF
Intel desktop board D410S PTL
any board with vga integrated graphic VIA UNICHROME /Savage DDR / UNICHROME PRO
Any Intel chipset board with integrated Intel graphic

Help me solve my problem. Thanks in advance.

Paul


gogota, "looks" to me like your trying to run the monitor too hard , exit to prompt, xorgconfig, choose, fill in/pick type, use the test button, <ctrl><alt><backspace> to get you back to the menu, choose change, change refresh freq, drop it to something less than your default was, test again, accept a freq that works. Then use the resoultion changer to set your screen matrix to what you want if it's too high. You may have to run it a couple of times until you have something that your happy with, but then you can record the combination box/vcard/monitor and set it from there after first time.

hope this helps

regards
scsijon
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sun 05 Sep 2010, 01:14    Post subject:  

This is is my current situation:
I used 222 and looked at xfce.
They both seemed to be working OK.
However the ability to watch streaming video
is important to me, so I wanted to report back
when I did some watching.

Every 20 minutes I have to restart x to watch video.
It slows down (hour glass type icon appears) and then locks up.
This does not happen in Ubuntu but happens
in every browser I use in Lucid.

Clearly I have to have a working system - even if it
is alpha, beta or RC.
I know my situation is not typical
but I can not work without a reliable browser.

Once again I have to say I can not find the cause.

For most people Lucid and Luci are working.
very well Very Happy
So I am a little sad but pleased for all those
praising and enjoying Lucid. Smile
For now I am using Puppy Wary.
. . . just to let you know . . .
still cheering you guys on . . .

Go guys Smile

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Mon 06 Sep 2010, 11:02    Post subject:  

Quote:
Every 20 minutes I have to restart x to watch video.
It slows down (hour glass type icon appears) and then locks up.
This does not happen in Ubuntu but happens
in every browser I use in Lucid.

Is it a wireless connection - try pwireless2 in PPM

This bums me out. But that is why there are multiple Puppies.
Back to top
View user's profile Send private message 
Stripe

Joined: 23 Jun 2010
Posts: 658
Location: In a field. England

PostPosted: Mon 06 Sep 2010, 11:18    Post subject:  

Hi lobster

Just a wild guess (from a newbie), are you running a frugal or a full install? as if it is a frugal how much empty space do you have in the save file? as I am guessing it could be saving it in cache to the temp file. and a 20 minute video would be some size and it would freeze if there was no more space in the save file. I seem to remember that you are running about 2Gb's of ram, so that shouldnt be a problem. Does it happen with a full install?

Sorry for the ramblings of a newbie (but hope it helps)
Cheers
Stripe
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 141 of 145 [2171 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1482s ][ Queries: 13 (0.0382s) ][ GZIP on ]