Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 10 Dec 2019, 20:21
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 10 [143 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Author Message
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1956
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 12:00    Post subject: Modem update package 3  

I have added a new capability to the modem update package on page 2 of this thread. It supports USB modems that do not need their mode switched after the initial switch to modem mode. This requires the usb_modeswitch 1.1.4 package. Please try 1.1.4 (and related data base update -20100826) and this fix if your modem does not work after a "warm boot" (a restart, instead of shutdown and boot) with the modem still plugged in from the previous session.

The "-3" package is here: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=461900#461900
The usb_modeswitch packages are here: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=431074#431074
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5501
Location: GB

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 12:18    Post subject:  

Having NIC problems with W0.9.4. Got boxloads of RTL8139D cards, but cannot get them auto nor manually detected, using the loaded modules. Green light is ON. 8139C nor 8139too drivers don't work. 8139D is utterly ubiquitous; expected it to be the default RTL module in the list? Is this an oversight or have I got other issues with this Intel chipset/cpu?!
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3680
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 14:19    Post subject: Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Subject description: acer revo
 

I installed Wary 094 to a 4gb flash drive using bootflash and it's
running on my Acer Revo Nettop pc which has an Atom processor.

Computer
Processor 4x Intel(R) Atom(TM) CPU 330 @ 1.60GHz
Memory 1813MB (598MB used)
Operating System Puppy Linux 0.09
User Name root (root)
Date/Time Tue 02 Nov 2010 01:43:38 PM EDT
Display
Resolution 1280x1024 pixels
OpenGL Renderer Unknown
X11 Vendor The X.Org Foundation
Multimedia
Audio Adapter HDA-Intel - HDA NVidia

Version
Kernel Linux 2.6.31.14 (i686)
Compiled #1 SMP Mon Oct 25 23:28:59 GMT-8 2010
C Library GNU C Library version 2.10.1 (stable)
Default C Compiler GNU C Compiler version 4.3.4 (GCC)
Distribution Puppy Linux 0.09

The graphics chip is an Nvidia ION and I downloaded and installed the
NVIDIA-Linux-x86-260.19.12.run graphics driver from the Nvidia web
site.

I switched to icewm version 1.3.7 and the lucid themes pet for icewm
installed and works.
I also added EudoraOSE, plus some other stuff.

Wary 094 is working well on this little pc.

edit: I've gone back to Wary 090 kernel 2.6.35.7 on two newer desktop computers, I bought more flash drives and had to use them for something Smile
094scrn.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  094scrn.jpg 
Filesize  102.59 KB 
Downloaded  418 Time(s) 

Last edited by Billtoo on Thu 04 Nov 2010, 12:04; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11775
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 14:26    Post subject:  

Billtoo,
Could you show the contents of PUPSTATE here?

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 14:36    Post subject:  

Wasn't sure which Realtek card I had, turns out to be "C".


<tt>d000-d0ff </tt> : Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+
<tt> d000-d0ff </tt> : RealTek RTL-8139 Fast Ethernet driver


-Version-
Kernel : Linux 2.6.31.14 (i686)
Compiled : #1 SMP Mon Oct 25 23:28:59 GMT-8 2010
C Library : GNU C Library version 2.10.1 (stable)
Default C Compiler : Unknown
Distribution : Puppy Linux 0.09
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 3680
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 14:43    Post subject: Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Subject description: pupstate
 

Béèm wrote:
Billtoo,
Could you show the contents of PUPSTATE here?


PUPMODE=13
PDEV1='sdb1'
DEV1FS='vfat'
PUPSFS='sdb1,vfat,/wary_094.sfs'
PUPSAVE='sdb1,vfat,/warysave-bill.3fs'
PMEDIA='usbflash'
#kernel with libata pata has both sata and pata drives in ATADRIVES...
ATADRIVES='sda '
#these directories are unionfs/aufs layers in /initrd...
SAVE_LAYER='/pup_ro1'
PUP_LAYER='/pup_ro2'
#The partition that has the warysave file is mounted here...
PUP_HOME='/mnt/dev_save'
#(in /initrd) ...note, /mnt/home is a link to it.
#this file has extra kernel drivers and firmware...
ZDRV='sdb1,vfat,/zw094114.sfs'
#complete set of modules in the initrd (moved to main f.s.)...
ZDRVINIT='no'
#Partition no. override on boot drive to which session is (or will be) saved...
PSAVEMARK=''

I had to google pupstate to find out where to get it Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
irishrm


Joined: 14 Mar 2009
Posts: 271

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 15:47    Post subject: update on wary 094 crash.  

As stated in previous posts I've had a couple of serious crashes which appear to be related to sound (dell PC) so I decided to try it on an older Gateway PC.
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH
Everything worked except the sound icon had a big red X over it-no sound. It would appear that my PCs and Wary don't like each other. I'll look forward to the next Wary release with interest.
BTW: Both PCs are working away happily on Lupu 5.1.1-Irishrm.
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4421
Location: merriam, kansas

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 16:26    Post subject: Re: update on wary 094 crash.  

irishrm wrote:
As stated in previous posts I've had a couple of serious crashes which appear to be related to sound (dell PC) so I decided to try it on an older Gateway PC.
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH
Everything worked except the sound icon had a big red X over it-no sound. It would appear that my PCs and Wary don't like each other. I'll look forward to the next Wary release with interest.
BTW: Both PCs are working away happily on Lupu 5.1.1-Irishrm.


With red x on sound; right click icon > full window > turn up
pcm and volume controls.

Or in the alsa window.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
glenco

Joined: 14 May 2010
Posts: 38
Location: Milwaukee

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 16:35    Post subject:  

Hi rerwin

I installed the new modem_update_to_wary094-woof-3.pet and still no modem found L
I got 094 so messed up that I used unetboot and did a clean install of the 094.iso to my usb stick. Now things get complicated (sorry).
I booted up puppy 4.21 to see why it worked with my modem and what it used for the modem. Well 4.21 sees the modem as ttySL0 so I booted up 094 and added the slamr module using bootmanager and rebooted but pupdial > prode still did not find the modem so I manually added the /dev/ttySL0 to wvdial and then tried pupdial again and of course the modem was listed so I used the test modem button and the modem DID respond but errors out when I try to dial.
--> WvDial: Internet dialer version 1.53
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATDT9083735
--> Waiting for carrier.
ATDT9083735
NO CARRIER
ERROR

Modem test

Scanning your serial ports for a modem.

Port Scan<*1>: S0 S1 S2 S3
ttyS4<Info>: No such device or address
Port Scan<*1>: S4
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- OK
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 Z -- OK
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 -- OK
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 -- OK
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 -- OK
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK
ttySL0<*1>: Modem Identifier: ATI -- SmartLink Soft Modem
ttySL0<*1>: Speed 4800: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 9600: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 19200: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 38400: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 57600: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 115200: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 230400: AT -- OK
ttySL0<*1>: Speed 460800: AT -- OK
ttySL0<*1>: Max speed is 460800; that should be safe.
ttySL0<*1>: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0 -- OK

Found a modem on /dev/ttySL0.
Modem configuration written to /etc/wvdial.conf.

*** WARNING! Line "115200"
in /etc/ppp/options may conflict with wvdial!

ttySL0<Info>: Speed 460800; init "ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 +FCLASS=0"
Welcome to PupDial, originally written by Barry Kauler and enhanced by Richard Erwin for Puppy Linux.


NOW WHAT?????
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11775
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 02 Nov 2010, 18:02    Post subject: Re: Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Subject description: pupstate
 

Billtoo wrote:
Béèm wrote:
Billtoo,
Could you show the contents of PUPSTATE here?


PUPMODE=13
PDEV1='sdb1'
DEV1FS='vfat'
PUPSFS='sdb1,vfat,/wary_094.sfs'
PUPSAVE='sdb1,vfat,/warysave-bill.3fs'
PMEDIA='usbflash'
#kernel with libata pata has both sata and pata drives in ATADRIVES...
ATADRIVES='sda '
#these directories are unionfs/aufs layers in /initrd...
SAVE_LAYER='/pup_ro1'
PUP_LAYER='/pup_ro2'
#The partition that has the warysave file is mounted here...
PUP_HOME='/mnt/dev_save'
#(in /initrd) ...note, /mnt/home is a link to it.
#this file has extra kernel drivers and firmware...
ZDRV='sdb1,vfat,/zw094114.sfs'
#complete set of modules in the initrd (moved to main f.s.)...
ZDRVINIT='no'
#Partition no. override on boot drive to which session is (or will be) saved...
PSAVEMARK=''

I had to google pupstate to find out where to get it Smile
Thank you. I hadn't realized you didn't know that PUPSTATE is in /etc/rc.d
_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 5501
Location: GB

PostPosted: Wed 03 Nov 2010, 04:32    Post subject:  

RTL8139D NIC problems turned out to be artefactual, although I was unable to pinpoint the exact cause of issues reported above. Notwithstanding, the xxxxD driver isn't specifically mentioned in the list like the xxxxC, even though it proved unnecessary.
James C : NIC chip type is clearly written on top of the chip - usually don't even need a magnifier to read it for Realtek devices.
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Wed 03 Nov 2010, 14:34    Post subject:  

Interesting location for the 'official wary' Firefox install... opt! Trying it because yahoo mail hangs on Seamonkey sometimes. I think it is a Yahoo problem, and given the heritage, Firefox is unlikely to be better, but hey, one has to try Smile
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 5393
Location: Ontario

PostPosted: Wed 03 Nov 2010, 17:39    Post subject: new wacom driver and modified mtpaint  

I tested Barry's new wacom driver that he compiled for Wary
AVAILABLE HERE

I love it . Perfect. I don't have the problems that I still have in Lucid Puppy.

On a related subject...

I received a modified version of mtpaint 3.34.56 from the
maintainer Dimitri Groshev that was compiled in Slack Linux.
He made some quick changes in the method used for mouse position
in the mtpaint window and he succeeded. No problems
now in pressure sensitivity. Very Happy


He asked me to test it. It works perfectly in Wary except for one minor
flaw...it wouldn't launch. I launched the terminal and typed
Code:
ldd mtpaint

The terminal gave the message 'libtiff.so.4 not found'. So I made a
link to the older version of libtiff I found in /usr/lib/.

mtpaint now launches and works very well.

If you want to try out this application, here's
a download site...

http://www.datafilehost.com/download-ebf11bdd.html

Post any bugs you find.

___________________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9093
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 03 Nov 2010, 19:29    Post subject: Re: new wacom driver and modified mtpaint  

don570 wrote:
I tested Barry's new wacom driver that he compiled for Wary
AVAILABLE HERE

I love it . Perfect. I don't have the problems that I still have in Lucid Puppy.

On a related subject...

I received a modified version of mtpaint 3.34.56 from the
maintainer Dimitri Groshev that was compiled in Slack Linux.
He made some quick changes in the method used for mouse position
in the mtpaint window and he succeeded. No problems
now in pressure sensitivity. Very Happy


He asked me to test it. It works perfectly in Wary except for one minor
flaw...it wouldn't launch. I launched the terminal and typed
Code:
ldd mtpaint

The terminal gave the message 'libtiff.so.4 not found'. So I made a
link to the older version of libtiff I found in /usr/lib/.

mtpaint now launches and works very well.

If you want to try out this application, here's
a download site...

http://www.datafilehost.com/download-ebf11bdd.html

Post any bugs you find.

___________________________________________________________


Thanks for testing it.

The PET that I created has some utilities in it, I wonder if they would be useful to you?

Ah, I have already upgraded mtPaint to 3.34.56, so I will do it again, thanks for that too.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 9093
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 03 Nov 2010, 19:41    Post subject: Re: new wacom driver and modified mtpaint  

don570 wrote:
I received a modified version of mtpaint 3.34.56 from the
maintainer Dimitri Groshev that was compiled in Slack Linux.
He made some quick changes in the method used for mouse position
in the mtpaint window and he succeeded. No problems
now in pressure sensitivity. Very Happy


Ah, it isn't here, this is where I got the source from last time:

https://github.com/wjaguar/mtPaint/archives/master

So Dimitri has done an unofficial patch? I guess that if it tests out ok, it will go into the main source.

_________________
https://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 10 [143 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0954s ][ Queries: 13 (0.0133s) ][ GZIP on ]