Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Sep 2014, 07:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Failed 2.17 boot at 'Detecting analog modem'
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
nickdobrinich

Joined: 05 Apr 2007
Posts: 77
Location: Cleveland OH USA

PostPosted: Sat 04 Aug 2007, 22:35    Post subject:  Failed 2.17 boot at 'Detecting analog modem'
Subject description: Failed 2.17 boot at 'Detecting analog modem'
 

I have 2.16ce installed as a hard disk install on a toshiba satellite 1730 laptop.
Works extremely well.
Problem:
On a Live CD boot of 2.17, the boot hangs at "Detecting analog modem..."
Things of note:
3 serial ports are detected before hang.
Network detect gets to done.
This machine has no external serial ports.
It does have an internal modem.
It has xircom combo modem/network card which works correctly as a network card on 2.16ce.

How can I tell the 2.17 installer to ignore the modem detect and continue with the boot procedure?
Thanks.
Nick
Back to top
View user's profile Send private message 
van

Joined: 14 Jan 2011
Posts: 10

PostPosted: Thu 27 Jan 2011, 07:48    Post subject:  

Hi,

Did you get to a solution on this?

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
nickdobrinich

Joined: 05 Apr 2007
Posts: 77
Location: Cleveland OH USA

PostPosted: Thu 27 Jan 2011, 09:43    Post subject: Failed analog modem detect  

Hi Van,
I never did get the modem detect to work on this laptop.
At the time I went back to 2.16 which did work.

I have since moved on to other machines and puppies.
Many older PCs are now running Lighthouse Pup 5 which I recommend.
Back to top
View user's profile Send private message 
van

Joined: 14 Jan 2011
Posts: 10

PostPosted: Fri 28 Jan 2011, 05:16    Post subject:  

Well what it happens to me is that it says first
"trying to get ip from dhcp" .... done
then it freezes for about 50secs, and then
"detecting analog modem... no modem found" ... done
and then boots normally.

I just want to know if it freezes because of the modem, and I would like to comment that modem detection on the code, wherever it is!

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Networking » Dialup
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0402s ][ Queries: 12 (0.0038s) ][ GZIP on ]