Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 22 Nov 2014, 06:31
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
mplayer and xmms Dotpups install but won't run. (Solved)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
dvw86


Joined: 04 May 2005
Posts: 636
Location: Washington State

PostPosted: Fri 01 Jul 2005, 18:30    Post_subject:  mplayer and xmms Dotpups install but won't run. (Solved)  

I downloaded the mplayer and xmms DotPups and ran the installers. All the files appear to be there but the applications do not run.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
GuestToo
Puppy Master

Joined: 04 May 2005
Posts: 4078

PostPosted: Fri 01 Jul 2005, 21:15    Post_subject:  

they make symlinks in /opt ... if you don't have /opt, it won't work (most Puppy's come with /opt ... if you have an option 2 hard drive install, you can just create /opt)

also, it's the wrappers in my-application/bin that make the symlinks ... you can not run the executables in the program folder directly

mplayer and gmplayer make the symlinks and runs the mplayer executable ... it sends program output to /dev/null, because it was filling up xerrs.txt ... mplayer2 also executes mplayer, but you can see output like help and error messages

try opening an rxvt window and typing
mplayer2 name-of-file.avi
(or whatever your movie file is called), to see what error messages you get
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dvw86


Joined: 04 May 2005
Posts: 636
Location: Washington State

PostPosted: Fri 01 Jul 2005, 21:43    Post_subject:  

Thanks, that fixed it!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Kal

Joined: 05 May 2005
Posts: 624
Location: California, High Desert

PostPosted: Sat 02 Jul 2005, 12:11    Post_subject:  

Thanks Guest Too, I forgot about adding /opt.
Thanks again, Kal
Back to top
View user's profile Send_private_message 
GuestToo
Puppy Master

Joined: 04 May 2005
Posts: 4078

PostPosted: Sat 02 Jul 2005, 14:52    Post_subject:  

i should have added a line to add /opt if it wasn't there ... i thought all Puppy's had /opt
it would just need this line:

[ -d /opt ] || mkdir /opt
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Bancobusto


Joined: 13 Jun 2005
Posts: 168
Location: Vancouver Island

PostPosted: Tue 19 Jul 2005, 14:19    Post_subject:  

Hey, I'm a little late in respondong but thanks alot! I couldn't figure it out - XmmS would work when running off of the live CD, but not when I did a HD install...
Anyways, that helps!

Cheers Smile

_________________
Freedom isn't just a Puppy-Linux forum member!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0442s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ GZIP on ]