Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 14:07
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
QtWeb - fast portable browser
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 7 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 771
Location: UK

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 20:01    Post_subject:  QtWeb - fast portable browser
Sub_title: No need to install - good for 4.xx and 5.xx puppy's
 

Hi

found this and have been using it for a few weeks.

http://www.qtweb.net/

Lightweight very fast portable web browser.

Just thought it may be of some interest.

Works well in all 4.xx and 5.xx puppy's that I've used it with.

Just download to a suitable folder (ie. browser) outside of your
save_file if running frugal.
Expand the zip and then make the resulting QtWeb file executable.

Click on it and - go.

Enjoy - very best regards - Ray.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10847
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 20:16    Post_subject:  

Yes I tried that about a month back, Its not bad for a static qt browser. I've seen worse qt browsers, really the static ones usually are better than then puppy compiled ones due to the fact usually we have an outdated qt version.
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1513
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 21:29    Post_subject:  

Now thats not bad at all, fast and looks good, heaps of features, thats a keeper for sure.
Edit: I just made a pet for this, don't worry if if the page gives a error, the site hasn't updated it's certificate, https://wfurl.com/1223256
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10847
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Mon 04 Apr 2011, 22:32    Post_subject:  

here's a pet for it http://www.smokey01.com/ttuuxxx/2.14X/Software/QtWeb-elf-i386.pet (13.4 MB download)
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 233
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Thu 14 Apr 2011, 01:51    Post_subject:  

Yes, very nice indeed: found it on my own about a week ago, before spotting Ray's post.
It works without fuss both in the Linux and the Win$ version (under Wine) with Puppy 4.3.1, Lucid 5.2.5 and probably Quirky and Wary (not yet tested here).

My Puppies all boot from CD; as suggested, I unzipped QtWeb-elf386.zip in a folder out of the savefile and set the QtWeb binary to executable. The Win$ installer does it all by itself with a click, of course.
It's quite astonishing to see both versions (which I copied on the same SD card) start in a couple seconds and run smoothly on the same Puppy box.

Only hitch for me now is how to have Flashplayer for Youtube etc., which isn't included and is not found automatically in the system files (with my setup, at least); a simple symlink should suffice, will try.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Dingo


Joined: 11 Dec 2007
Posts: 1424
Location: somewhere at the end of rainbow...

PostPosted: Thu 14 Apr 2011, 04:53    Post_subject:  

capoverde wrote:
Only hitch for me now is how to have Flashplayer for Youtube etc., which isn't included and is not found automatically in the system files (with my setup, at least); a simple symlink should suffice, will try.

qtweb only does not support latest flashplayer 12, in fact it works fine with 10.x series. you can download from adobe site

_________________
replace .co.cc with .info to get access to stuff I posted in forum
dropbox 2GB free
OpenOffice for Puppy Linux
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 233
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Sun 17 Apr 2011, 04:25    Post_subject:  

Yes, this morning I tried QtWeb on another box with LuPu5.2.5 and it played YouTube videos perfectly! Very Happy
Using it to post this, too.

Previously, however, my testing conditions with YouTube were actually different: QtWeb had been ported on an SD memory card and started from there, while this time it is in the same partition with Puppy's savefile - seems the only possible difference.
If this is correct, when YouTube is the target it should suffice to copy QtWeb from the card to the savefile partition and, if space is critical, delete it after use.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tomypuppy

Joined: 14 Apr 2011
Posts: 3

PostPosted: Sun 01 May 2011, 15:33    Post_subject:  

this is a great browser for the likes of mine..
i am currently postin this from a pc with no hdd and just 2gb pendrive to work in an old pc with 128mb ram...lupu5.2.5
the only browser with javascript support that seems to give me multitab browsing without crashing is qtweb.(tried opera,seamonkey,chromium,iron,firefox-2.0 and 4 ).
and i m able to run im pidgin and qtweb together even in this minimal pc..
thank u for this great browser..
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Sun 01 May 2011, 22:52    Post_subject:  

I like it too. I will include it in the Puppy Package Manager lucid-repo. Thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Makoto


Joined: 03 Sep 2009
Posts: 1820
Location: Out wandering... maybe.

PostPosted: Sun 01 May 2011, 23:17    Post_subject:  

I've been experimenting with it since more or less when this topic was created, but for some reason, on my Puppy system, it'll seemingly just sit there/take a long time during page loads (even to the QTWeb homepage), at some point. Anything I could be missing? This is the first Webkit browser I've tried on this system; no such problems in Seamonkey, Puppy Browser, Firefox or Opera. I haven't tried the Windows version under Wine, though.

Any ideas what I could be missing - or is my 11-year old system just not up to the task of running a Webkit-based browser properly?

_________________
[ Puppy 4.3.1 JP, Frugal install | 1GB RAM | 1.3GB swap ] * My Pidgin Builds for Puppy 4.3.1+
In memory of our beloved American Eskimo puppy (1995-2010) and black Lab puppy (1997-2011).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
harii4


Joined: 30 Jan 2009
Posts: 444
Location: La Porte City, IA , U.S.A.

PostPosted: Sun 23 Oct 2011, 15:35    Post_subject:  

Seems lighter than opera and works with 3.01.
its an keeper Very Happy

_________________
3.01 Fat Free / Fire Hydrant featherweight/ TXZ_pup / 431JP2012
----------------------------------------------------------------------------------------
Peace and Justice are two sides of the same coin.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Dean


Joined: 03 Dec 2009
Posts: 47
Location: UK

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 10:25    Post_subject:  

QtWeb runs smoother than Seamonkey on Wary 5.2 Very Happy
_________________
------------
HP 510 Notebook CPU 1.4 GHz Pentium M / RAM 2GB / 15.4" WXGA BrightView 1280 x 800 / 40GB HD / OS Manjaro 0.8.8
Back to top
View user's profile Send_private_message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 207
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Wed 28 Dec 2011, 06:31    Post_subject:  

hello every one:
I installed Wary 5.2 and QTWebBrowser, all works perfectly but I m not able to sign in any of my email account as qtweb gives the error that cookies are not enabled, I checked from the privacy setting.All looks fine. I m posting the screenshots of error and privacy setting of qtweb: It is to mention that I am able to open my email account from other default web browser i.e. seamonkey.
My PC specification is : very old P-III 733 Celerone with 128 MB RAM and 20 GB HDD with around 256 MB of SWAP Partion and I m using FRUGAL Installation. (I m surffing the web from proxy)
Any Idea ........?
Thnx in advance
2.png
Description 
png

 Download 
Filename  2.png 
Filesize  59.4 KB 
Downloaded  1274 Time(s) 
1.png
Description 
png

 Download 
Filename  1.png 
Filesize  41.95 KB 
Downloaded  1340 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
tallboy


Joined: 21 Sep 2010
Posts: 454
Location: Oslo, Norway

PostPosted: Wed 28 Dec 2011, 18:00    Post_subject:  

Hi umair, could lack of support for Java have anything to do with you not being able to open your email account? I have not used the QTWebBrowser yet, but I read the specifications, see http://qtweb.net/compare.php. Some login services require Java to work. I have a net bank that specifically says they require Java to be able to login, I'll report back on the result.

Javascript=yes, Java=no.

Just my 2¢.

Tallboy

Edit: Silly me forgot to read their FAQ, login problems are discussed there.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 207
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Sat 31 Dec 2011, 13:53    Post_subject:  

tallboy wrote:
Hi umair, could lack of support for Java have anything to do with you not being able to open your email account? I have not used the QTWebBrowser yet, but I read the specifications, see http://qtweb.net/compare.php. Some login services require Java to work. I have a net bank that specifically says they require Java to be able to login, I'll report back on the result.

Javascript=yes, Java=no.

Just my 2¢.

Tallboy

Edit: Silly me forgot to read their FAQ, login problems are discussed there.

Hi Tallboy:
Thnx for the reply, want to tell you that no problem with qtweb login to any account at home with direct Internet connection, I want to use it in my work place as there is net available through proxy Server.
Any idea..
Umair
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 7 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0893s ][ Queries: 13 (0.0056s) ][ GZIP on ]