Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Oct 2014, 17:48
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
How to use Internet Explorer in Lucid 511?
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Jbsteiner

Joined: 20 Sep 2010
Posts: 3

PostPosted: Mon 20 Sep 2010, 11:48    Post_subject:  How to use Internet Explorer in Lucid 511?
Sub_title: Need it for an online trading account
 

Hi,

I'm a puppy newby, and i love it. I'm using lucid puppy 5.1.1, so far everything works for me except 2 things.

I need internet explorer 7 or 8. Is this possible? I can't get it working under Wine. The reason i need this is because i use IE to access a trading account through java using a certificate, which i am unsuccessful in importing using any of the other browsers.

Any suggestions?

thanx
jbsteiner@hotmail.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6449
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Tue 21 Sep 2010, 03:21    Post_subject: Re: internet explorer 7 or 8  

Jbsteiner wrote:
I can't get it working under Wine.

Which instructions have you followed? What errors do you get?
This probably isn't the best place to ask about it as I don't think we really have any Wine specialists Smile
Are you sure you can't use IE6 or even 5?

Quote:
which i am unsuccessful in importing using any of the other browsers.

Is your java working for other sites?

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jbsteiner

Joined: 20 Sep 2010
Posts: 3

PostPosted: Tue 21 Sep 2010, 06:31    Post_subject: Re: internet explorer 7 or 8  

disciple wrote:
Jbsteiner wrote:
I can't get it working under Wine.

Which instructions have you followed? What errors do you get?
This probably isn't the best place to ask about it as I don't think we really have any Wine specialists Smile
Are you sure you can't use IE6 or even 5?

Quote:
which i am unsuccessful in importing using any of the other browsers.

Is your java working for other sites?



Yes my java is working for other sites. I've tried installing using winetricks, i've also tried manually installing it myself through wine. The install looks as if it went ok, but then when i try to start IE it freezes or locks up. I haven't even thought about trying IE 5 or 6, I will try these and get back to you.

Thanks for the reply, i wasn't expecting anybody to help. Smile)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jbsteiner

Joined: 20 Sep 2010
Posts: 3

PostPosted: Tue 21 Sep 2010, 09:56    Post_subject:  

Ok,

here is an update....

when i try to install ie6 it says "this version is incompatible with your os". I am able to install IE7 and IE8 through wine, however when i run either one of these there are no menu options, i'm looking for the tools menu so that i can import my certificate, and i'm unable to access that menu.

thanx
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ecomoney


Joined: 25 Nov 2005
Posts: 2183
Location: Lincolnshire, England

PostPosted: Sat 25 Sep 2010, 11:18    Post_subject:  

The script automates the installation of IE under linux. Ive used it on Ubuntu in a commercial environment to interface with a parts ordering system, with good results.

http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page

Hi guys Very Happy

_________________
Puppy Linux's Mission

Sorry, my server is down atm!
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website MSNM 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 07 May 2011, 11:13    Post_subject:    

Thanks ecomoney! Our monitoring server uses an activeX control, now I can monitor our business remotely now without having to boot to Windows.
IE6a.jpg
Description  1600x1200
jpg

 Download 
Filename  IE6a.jpg 
Filesize  840.7 KB 
Downloaded  395 Time(s) 
IE6_600.jpg
 Description   600x450
 Filesize   161.37 KB
 Viewed   1765 Time(s)

IE6_600.jpg


_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Fri 20 May 2011, 10:04    Post_subject:  

Another possibility is to use Crossover. It is a commercial product but you can download a trial. If I needed to run MS Office prior to 2010 or IE 6 or 7, this is the way I would do it.

http://codeweavers.com

Ha-ha, I just checked and it is OVERPRICED for 19.00 today--it is their 15th birthday!

In case anyone doesn't know, Codeweavers supports wine and they feed many of their tweaks and discoveries back into wine.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Fri 20 May 2011, 10:29    Post_subject:  

change trading accounts. its not like there is any shortage.
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Fri 20 May 2011, 11:00    Post_subject:  

SeaMonkey permits spoofing. So it presents itself as IE f.e.
I don't know if it is in preferences, by editing the config or with an extension.

The IE I installed in Wine was IE5 (through winetricks)

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ferro10n

Joined: 15 Jun 2011
Posts: 106

PostPosted: Tue 21 Jun 2011, 01:51    Post_subject:    

You can also use Opera.

STEP 1. Enter site

STEP 2. Go to Menu > Settings > Quick Preferences > Edit Site Preferences

STEP 3. Click on the 'Network' tab

STEP 4. In 'Browser Identification', choose 'Mask as Internet Explorer' and click 'OK'

STEP 5. Reload site

This way you won't need Wine.


Cheers Very Happy


NOTE: This setting is applied to individual websites. For example, if you apply the mask-as-IE or mask-as-Firefox setting to murga-linux.com, only this site will be shown through the 'mask' for compatibility, while all other sites will be shown through Opera as usual. If you want another site to be shown through the IE mask, you have to enter that site and repeat the steps above.
capture_06212011_025335.jpg
 Description   In 'Browser Identification', choose 'Mask as Internet Explorer' and click 'OK'
 Filesize   41.04 KB
 Viewed   1347 Time(s)

capture_06212011_025335.jpg

capture_06212011_025202.jpg
 Description   Click on the 'Network' tab
 Filesize   29.41 KB
 Viewed   1358 Time(s)

capture_06212011_025202.jpg

capture_06212011_025013.jpg
Description  Go to Menu > Settings > Quick Preferences > Edit Site Preferences
jpg

 Download 
Filename  capture_06212011_025013.jpg 
Filesize  132.8 KB 
Downloaded  266 Time(s) 

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
nbuser

Joined: 18 Jul 2011
Posts: 1

PostPosted: Mon 18 Jul 2011, 00:05    Post_subject:  Thanks  

Thanks a lot for the excellent tip...Simple and works like a charm... Laughing
Back to top
View user's profile Send_private_message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3382
Location: Oregon

PostPosted: Mon 18 Jul 2011, 09:35    Post_subject:  

Just to be curious, which tip did you go with?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0769s ][ Queries: 13 (0.0076s) ][ GZIP on ]