Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 00:56
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
No Audio on Asus 1001PXD netbook
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
worldofbooks

Joined: 03 Aug 2011
Posts: 10

PostPosted: Wed 10 Aug 2011, 10:49    Post subject:  No Audio on Asus 1001PXD netbook  

I am unable to get any audio on my Asus 1001PXD netbook. I have run ALSA Sound Wizard which finds the card and loads a driver for it but when I click to play the test sound no audio is heard.

result of LSPCI


00:00.0 Host bridge: Intel Corporation N10 Family DMI Bridge
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller
00:02.1 Display controller: Intel Corporation N10 Family Integrated Graphics Controller
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 4 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation NM10 Family LPC Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation N10/ICH7 Family SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8152 v2.0 Fast Ethernet (rev c1)
02:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 8171 (rev 10)


i potential think it could be something to do with audio device being rev 02 when rev01 drivers are only available but i am not entirely sure.

Does anyone know of a driver or other fix to get the audio working for this?
Back to top
View user's profile Send private message 
Caneri

Joined: 04 Sep 2007
Posts: 1580
Location: Canada

PostPosted: Wed 10 Aug 2011, 11:06    Post subject:  

Hi worldofbooks,
I don't know if this will help but when alsamixer is open....hit the "tab" key to see if another screen shows up. If so, adjust each level as needed.

The pic below is "tabbed" 3 times to show all available controls.

HTH
Eric

PS..I am using FatDog beta 5
alsamixer.jpg
 Description   
 Filesize   30.73 KB
 Viewed   481 Time(s)

alsamixer.jpg


_________________
Be not afraid to grow slowly, only be afraid of standing still.
Chinese Proverb

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0424s ][ Queries: 13 (0.0042s) ][ GZIP on ]