Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 20 Aug 2014, 03:07
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Static noise on Intel N10/ICH 7 HD Audio (SOLVED)
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
leitz

Joined: 28 Jul 2011
Posts: 4

PostPosted: Wed 10 Aug 2011, 19:24    Post_subject:  Static noise on Intel N10/ICH 7 HD Audio (SOLVED)  

Hi, I have puppy lupu 5.2.5 on gigabyte mobo with onboard Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller. I've got all speakers, headphone and microphone working but the static noise coming from the speaker and headphone is annoying.

I tried using live ubuntu maverick meerkat and I got clean audio. What could I do to eliminate this static noise on my lupu installation?

Thanks.

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3363
Location: Oregon

PostPosted: Wed 10 Aug 2011, 23:32    Post_subject:  

I will not be much help, because I do not know what Puppy version you are running or where the Ubuntu audio driver is located.
But the reason I replied is because I have a Compaq laptop running Win XP that does that very thing.
And after checking the HP/Compaq web site, I found that an audio driver was released that fixed the problem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
leitz

Joined: 28 Jul 2011
Posts: 4

PostPosted: Thu 11 Aug 2011, 05:48    Post_subject: Static noise on Intel N10/ICH 7 HD Audio (solve)  

I'm running Lucid Puppy 5.2.5 on a PC with a Gigabyte GA-G41M-Combo motherboard with an inboard Intel N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller.

The static noise is really annoying even when not playing music. I'm wondering why when running Ubuntu 10.10 Live CD on the same PC, i have clean noiseless audio even at high volume.

I've been searching for solutions for the past 3 days.

Embarassed My bad. I checked my alsamixer and found my mic setting at 100%. I reduce it to 81% and the static noise is gone.

Thanks for your advice anyway.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3363
Location: Oregon

PostPosted: Thu 11 Aug 2011, 12:11    Post_subject:  

Since you found that reducing mic volume in alsamixer, please edit your first post and add SOLVED to the title.
Also, unless you are using the mic for an application that requires it, you can set the volume even lower.
Mine is set to zero.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0451s ][ Queries: 12 (0.0088s) ][ GZIP on ]