Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 20:05
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko Beta 1
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 19 [281 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 08:58    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
01micko wrote:
I concur.

Do you mean that you concur with my patch or with my opinion about Woof? Wink


Erm. .. patch works .. woof well.. read last post previous page Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 09:05    Post subject:  

01micko wrote:
Dave.. just solved xcompmgr bug.. to do with xcb.. Wink .. Very Happy


SWEET. Retro-fit or await next beta?

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 12:23    Post subject:  

Confirming pngoverlay bugs. It works great with USB devices, but not as you can see with optical drive, and not with my dedicated SD card reader. USB card readers are no problem. Again, I suspect this is a woof implementation which may be incomplete. There were reports of similar issues with partitions, but as I only have a single partition on this machine, I cant test.
pngoverlay.png
 Description   
 Filesize   14.24 KB
 Viewed   1024 Time(s)

pngoverlay.png


_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5235
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 15:50    Post subject:  

Slako Beta 1
Frugal + save
Nothing changed from initial install.
Using Stardust icon set.

I get this. Seems to be working for me.
Mounted SRO.jpg
 Description   
 Filesize   14.03 KB
 Viewed   936 Time(s)

Mounted SRO.jpg


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 15:59    Post subject:  

Dave .. you can retrofit

Go to PPM and type "xcb*" in the search box, then choose xcb-utils, restart X when complete, it's only a small lib

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 18:05    Post subject:  

Possible good news from testing Chromium 15. On Lucid, every Chromium and Iron above 10 has a problem--sometimes when starting it will get stuck Loading--it is called "the pinwheel of death" because of the loading symbol of the pinwheel. The good news is that Chromium 15 seems not to have the problem in Slacko beta 1. Chromium is the open source testing branch for Google Chrome--so it doesn't have official releases--this is the daily build from AUG 16.

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko/chromium-15.0.855.pet

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko/chromium_NLS-15.0.855.pet

Iron 13 should be available soon--it is already released for Windows.

Hey, I just thought I would try, but Google Chrome 13 seems to be running nicely in Slacko beta 1. I'll make a pet for anyone interested. Oops, It is running nicely in Lucid 5.2.8, but I'll still make a pet Wink



.

Last edited by playdayz on Thu 18 Aug 2011, 18:16; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
raffy

Joined: 25 May 2005
Posts: 4776
Location: Manila

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 18:11    Post subject: Display Driver for Fusion APUs by AMD  

I've posted in the Fatdog64 thread and will post here, too, the URL of the display driver for Radeon HD chips in the new Fusion APUs by AMD.

The new laptops are full-size but are priced the same or lower than netbooks, so they are definitely friends of Puppy. Smile

Have tested Slacko, but only ISpup is able to keep X going in the E-350. If you need any info about the inner works of E-350, just tell me how to get it.

_________________
Puppy user since Oct 2004. Want FreeOffice? Get the sfs (English only).
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 791
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 19:21    Post subject: Adding mtpaintsnapshot to tray requires edit of jwmrc-tray  

Hi All,
DaveS & James C already mentioned the Ati-Radeon & missing icon situation.
So far, I've experienced no other problems with Beta1, except adding mtpaintsnapshot to jwm's tray via jwm configure. The tool tip and executable are picked up, but the icon designation still is 'icon=""'. Workaround is to edit .jwmrc-tray by hand.

Same problem with all recent pups.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 19:23    Post subject:  

Hi raffy

I see ISpup is basically built on top of quirky-120 k2.6.33.2.. didn't lupu work? Can you tell me what xorg driver is used in ISpup?

We do have the ATI driver 11.7 but I see they released 11.8 on the same day Slacko Beta 1 was released. I'll update soon, it's a huge driver though at 50M Shocked (compressed, expands to 137 M, so need a big pupsave)

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 19:31    Post subject:  

mikesLr

I can't reproduce your jwm issue with mtpaint, it works for me, so best I can suggest is to PM plinej. He has been very active lately and he was the original coder of most of the jwm utilities. I'd approach it differently but I don't want to. I'm [very] far from the best coder around here anyway! Laughing

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
vanchutr

Joined: 05 Aug 2006
Posts: 427

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 19:59    Post subject:  

Slacko beta 1 boot from USB-Flash (without hard disk).
(The other (new) puppy (puppies) can't. e.g midnightsun 003, snowpup 020, icepup 15, wary 513, dpup exprimo x 3).
Thank you, 01micko
(I can't boot up my computer with other puppies because there isn't a hard disk.)
Slacko beta 1 load sfs files faster than other puppies. I can connect to internet via my USB-3G modem (Huawei HPSA - E173Eu-1)
Load and run smoothly these apps : TeXlive 2010, Java u_26, Libre-Office, Lazarus - FreePascal -, KDE-K3b and Amarok. These apps were loaded with sfs_load.
Thank you again
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 20:03    Post subject:  

playdayz wrote:
Possible good news from testing Chromium 15. On Lucid, every Chromium and Iron above 10 has a problem--sometimes when starting it will get stuck Loading--it is called "the pinwheel of death" because of the loading symbol of the pinwheel. The good news is that Chromium 15 seems not to have the problem in Slacko beta 1. Chromium is the open source testing branch for Google Chrome--so it doesn't have official releases--this is the daily build from AUG 16.

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko/chromium-15.0.855.pet

http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko/chromium_NLS-15.0.855.pet

Iron 13 should be available soon--it is already released for Windows.

Hey, I just thought I would try, but Google Chrome 13 seems to be running nicely in Slacko beta 1. I'll make a pet for anyone interested. Oops, It is running nicely in Lucid 5.2.8, but I'll still make a pet Wink



.


playdayz thank you for the pet.
Back to top
View user's profile Send private message 
raffy

Joined: 25 May 2005
Posts: 4776
Location: Manila

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 21:04    Post subject: Fusion APU E-350  

Micko, the new pups are able to boot successfully, but they hang soon after, that's why I suspected it's the APM that's causing it. But no joy with "apm=off".

Anyway, here are the Xorg files from ISpup (they have identical time, so I included all three).
xorg-files-AMD-E-350.zip
Description  Xorg files from ISpup booted successfully in Fusion APU E-350.
zip

 Download 
Filename  xorg-files-AMD-E-350.zip 
Filesize  6.03 KB 
Downloaded  197 Time(s) 

_________________
Puppy user since Oct 2004. Want FreeOffice? Get the sfs (English only).
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7834
Location: qld

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 21:41    Post subject:  

raffy, It may be kernel modesetting upsetting your machine.

Does it have a CD drive? If so and you boot from CD try
Code:
puppy nomodeset pfix=ram
then choose vesa from the xorgwizard.
If you are booting USB then add
Code:
nomodeset pfix=ram
to the kernel line in syslinux.cfg or extlinux.conf, then proceed with vesa in xorgwizard. I think the ATI driver in the PPM will work for you, especially if an old kernel works.

I notice Xorg is using vesa driver in the ISpup files you posted.

HTH

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 18 Aug 2011, 22:56    Post subject:  

Slacko doesn't have the i810 driver, which is best for some Pent.
M laptops with 855gm graphics.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 19 [281 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0985s ][ Queries: 13 (0.0097s) ][ GZIP on ]