Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 09:00
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Racy Puppy 5.2.2 Final, 18 Nov. 2011
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 12 of 33 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
tommy

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 96
Location: Italy

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 07:02    Post_subject:  

I'm running Racy 5.1.110 with no problems in my old laptop:
Toshiba s1410 , 512MB ram, GeForce 440 , Celeron 1.8Ghz.
Pnethood works well with win98 shares.

# report-video
Calling INT 0x15 (F000:FEA8)
EAX is 0x5F15
Calling INT 0x15 (F000:FEA8)
EAX is 0x5F15
Racy Puppy, version 5.1.110 on Dom 30 Otu 2011

Chip description:
0.0 VGA compatible controller
nVidia Corporation NV17 [GeForce4 420 Go] (rev a3)
oem: NVidia
product: NV17 () Board Chip Rev A2

X Server: Xorg
Driver used: nouveau

X.Org version: 1.11.0
dimensions: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
depth of root window: 24 planes

I experienced the same problem of forum member peebee with b43 driver:
modprobe b43 won't load the b43 firmware. I solved with the old method:
rmmod b43
tar -zxf /lib/modules/all.firmware/b43.tar.gz
cp -a /lib/modules/all.firmware/b43/* /
sync
modprobe b43

The b43 driver works on reboots. My wifi card is a Broadcom 4306 minipci.

I would like to install tightvnc viewer, will it work the puppy 3.01 repo .pet or do I need a more recent .pet?
I continue testing... Bye!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 09:31    Post_subject: Racy Puppy 5.1.110 (5.2 beta2 - 27 Oct 2011)
Sub_title: goggles music manager
 

I made an sfs file of Goggles Music Manager.
It is approximately 7mb in size and contains all the dependencies
required by gogglesmm.

The download link is:

http://www.datafilehost.com/download-8a433947.html
goggles.jpg
 Description   
 Filesize   105.39 KB
 Viewed   1087 Time(s)

goggles.jpg


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 09:42    Post_subject:  

Other than the already reported B43 issue - things seem to be working fine so far. Cool

AMD Turion 64x2 Tl-50
ATI Technologies Inc RS482 [Radeon Xpress 200M]
ATI Radeon® Xpress 1150

Back to top
View user's profile Send_private_message 
raffy

Joined: 25 May 2005
Posts: 4796
Location: Manila

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 13:09    Post_subject: crash when Internet connection wizard launch  

Racy is fine in the AMD Fusion E-350 with AR 8152 and BCM 4313, until the Internet Connection Wizard is launched (when there is no ethernet plugged in). If wired connection is established at boot (ethernet is connected), no problem.
_________________
Puppy user since Oct 2004. Want FreeOffice? Get the sfs (English only).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4818
Location: GB

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 13:39    Post_subject:  

Changed the board to Asrock, changed the cpu to A2500+mobile, changed the monitor to 19"widescreen and the on-board SiS chipset gave the 1600x900 persistence feature. Nothing will shift it. Not Xorgwiz, not driver change, nothing.
SiS chipset problems only started very recently. It not the chipset, so what's the answer?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 14:30    Post_subject:  

BarryK wrote:

Jim,
Would you mind looking in file /var/log/xorg.0.log, and do a search for "i9" and "i8". That will determine which of the i810, i915 or i965 DRI drivers are loading.

On my laptop, it is the i965 DRI driver that is the culprit.


Barry

here you go looks like same here.
maybe then can get xorgwizard to load intel driver.

19.195] (II) UnloadModule: "vesa"
[ 19.195] (II) Unloading vesa
[ 19.195] (==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[ 19.195] (II) intel(0): [DRI2] Setup complete
[ 19.195] (II) intel(0): [DRI2] DRI driver: i965

20.119] (II) AIGLX: enabled GLX_INTEL_swap_event
[ 20.119] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_swap_control and GLX_MESA_swap_control
[ 20.119] (II) AIGLX: enabled GLX_SGI_make_current_read
[ 20.119] (II) AIGLX: GLX_EXT_texture_from_pixmap backed by buffer objects
[ 20.119] (II) AIGLX: Loaded and initialized i965
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 15:13    Post_subject:  

Karl Godt wrote:

did it work? I'm stuck with vesa, 1600x900 and xorgwizard from the firstrun-gui only cycles me back to same display without giving any choices.


Yes , it apparently [seems to have] worked :!

There are three buttons to select @xorgwizard :

dialog --colors --extra-button --title "Puppy Video Wizard"
--ok-label "Probe" --cancel-label "vesa" --extra-label "Choose"

[/quote]

Excellent!

got too darn used to setup wizard in others pups to notice difference. here pfix=ram boots to 1600x900 desk top and
gives the menu in pic.

specifically, the check box in pic. which reruns xorgwizard and gives the three buttons so brilliantly pointed.

obvious bug since menu>setup>xorg...wizard does not work. once booted to 1600x900 desktop it only returns to desktop not giving those three button choices.

-----------
now have 1080x768
boot.up.image.png
 Description   
 Filesize   32.77 KB
 Viewed   276 Time(s)

boot.up.image.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 15:23    Post_subject: Racy Puppy 5.1.110 (5.2 beta2 - 27 Oct 2011)
Sub_title: vlc
 

I made an sfs file of vlc 1.1.12 and it works in this newest version
of racy. It also contains the qt474 libs it needs to work but that
made the size of the sfs approximately 47mb.

Not tested in anything other than this version of racy and it works on
my computers, hopefully yours too if you want it Smile

shinobar's sfs_load-1.2.9.pet can be used to load it on the fly or use
the bootmanager to load it.

The download link is:

http://www.datafilehost.com/download-60be1429.html
vlcscrn.jpg
 Description   
 Filesize   134.14 KB
 Viewed   1023 Time(s)

vlcscrn.jpg

sfs_load-1.2.9.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  sfs_load-1.2.9.pet 
Filesize  33.83 KB 
Downloaded  179 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 15:54    Post_subject:  

Quote:
it only returns to desktop not giving those three button choices.

This is the *NEW* [ hyper hyper ] [/usr/sbin/]xorgwizard-automatic feature , someone only can bypass by exiting to the prompt or boot with pfix=nox and type "[/usr/sbin/]xorgwizard" .

Today i had to boot pfix=nox after having had blacklisted the nouveau kernelmodule in the bootmanager .... to see what happens : BLACK SCREEN and no input from keyboard ... booted without any kernel parameters ....

pfix=nox and xorgwizard was ok to choose the nv driver .

Now I have one vesa , one nv and one nouveau xorg.conf backup for future reference .

I think i will enable the nouveau.ko again , looks like nouveau.ko+nouveau_drv.so work better than nv .
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 16:21    Post_subject:  

A really strange thing happens with Peasyscan. I have to install the HP scanner driver, and then, to make it possible to scan via wifi, net_snmp package.
If I then try to scan, Peasyscan seg faults BUT, if I first install the HP driver, and run a scan via USB, THEN install the net_snmp package, Peasyscan operates via wifi just fine. Something to do with creating a configuration file (not the config file in /usr/local/peasyscan/config) at first run I guess.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 16:41    Post_subject: Re: Racy Puppy 5.1.110 (5.2 beta2 - 27 Oct 2011)
Sub_title: vlc
 

Billtoo wrote:
I made an sfs file of vlc 1.1.12 and it works in this newest version
of racy. It also contains the qt474 libs it needs to work but that
made the size of the sfs approximately 47mb.

Not tested in anything other than this version of racy and it works on
my computers, hopefully yours too if you want it Smile

shinobar's sfs_load-1.2.9.pet can be used to load it on the fly or use
the bootmanager to load it.

The download link is:

http://www.datafilehost.com/download-60be1429.html


Billtoo

thanks both working here.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Sun 30 Oct 2011, 16:47    Post_subject:  

flsynclient appears not working. clicking close in the notice closes both, see pic. noticed a post about tapping not working in wary but seems first here in Racy.

-----

get same error in slacko pae. odd seems was working b4.
flsynclient.png
 Description   
 Filesize   25.01 KB
 Viewed   976 Time(s)

flsynclient.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 00:15    Post_subject: synclient-wrapper  

@jim3630
It can be the kernel problem, but...
have you tested?
http://shino.pos.to/linux/puppy/synclient-wrapper-20101001.pet

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 00:41    Post_subject: Re: synclient-wrapper  

shinobar wrote:
@jim3630
It can be the kernel problem, but...
have you tested?
http://shino.pos.to/linux/puppy/synclient-wrapper-20101001.pet


shinobar

will do when get back in racy.
thanks
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Mon 31 Oct 2011, 02:04    Post_subject: Re: synclient-wrapper  

shinobar wrote:
@jim3630
It can be the kernel problem, but...
have you tested?
http://shino.pos.to/linux/puppy/synclient-wrapper-20101001.pet


installed pet in racy and slacko. did not work. shows message in pic but regardless of reboots only shows same message on start up.
synclient.after.pet.png
 Description   
 Filesize   7.37 KB
 Viewed   1092 Time(s)

synclient.after.pet.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 12 of 33 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 31, 32, 33 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1009s ][ Queries: 13 (0.0137s) ][ GZIP on ]