Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 18 Apr 2014, 15:14
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Mypaint won't run in Lucid Puppy
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Author Message
Ncmprhnsbl

Joined: 27 Oct 2011
Posts: 11
Location: australia

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 02:43    Post subject:  Mypaint won't run in Lucid Puppy  

if somebody wants something to do Laughing

http://mypaint.intilinux.com/

when lucid puppy came along i thought great, easy installation of widely available apps....not quite Crying or Very sad ... installs fine but no run....maybe squeeze? nope..
the problem seems to be in the way puppy handles python, mypaint being mostly python and some C.
not that this is puppys' problem.
my guess is the python script that starts/runs mypaint needs some hacking......a very uneducated guess. Wink

thanks for reading
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Tue 01 Nov 2011, 10:13    Post subject:  

You may read

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=71332

AND

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=72339
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6378
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 02:13    Post subject:  

Mypaint is nothing to do with mtPaint.

Quote:
installs fine but no run....
the problem seems to be in the way puppy handles python

It might help to be more specific. What error messages do you get when you try to run it?

Also, you might like to post in the Requests section

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Ncmprhnsbl

Joined: 27 Oct 2011
Posts: 11
Location: australia

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 17:53    Post subject:  

hi, thanks for the replies.. mt.... My... easy to confuse Wink
sorry for the lack of specifics.. from memory the error was something to do with not finding python.. i'll get back to you with a more detailed error message..
as it happens, this was posted in Requests... some kind person has appeared to have moved it....
Back to top
View user's profile Send private message 
Ncmprhnsbl

Joined: 27 Oct 2011
Posts: 11
Location: australia

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 19:21    Post subject:  

OK.... reinstalled in lucid 5.25...from ubuntu 'universe' in PPM ....mypaint vers 0.8.2 latest version is 0.9.1... seems to be missing or wrong python things..maybe Confused
mypainterror.jpg
Description  run error message and missing deps
jpg

 Download 
Filename  mypainterror.jpg 
Filesize  86.7 KB 
Downloaded  275 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Wed 02 Nov 2011, 20:05    Post subject:  

python can be nasty or tricky with its path in
/usr/lib/python2.6

watch out to link /usr/share/python || /usr/local/lib/python to it if necessary , and that the files are in the right sub-directory .

i would dl the source code to check it : python i think is a scripting language , so the Makefile inside the source is just for make install 'ing to the [ haha right directories ] . The diff should probably be applied , too , since Lupu-Ubuntu puts some libs to /lib and not to /usr/lib .

Sorry not to help out for more , and apologize , i really had confused mt and my , and this happens to me more often than i would like it ... ; did not know of My-Paint before .
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6378
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Thu 03 Nov 2011, 07:12    Post subject:  

"we are not correctly installed or compiled"

Sorry, that's a new one to me. I've dealt quite a bit with Python now, but I'm no expert Sad

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0461s ][ Queries: 13 (0.0046s) ][ GZIP on ]