Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Apr 2014, 00:40
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Racy Puppy 5.2.2 Final, 18 Nov. 2011
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 17 of 33 [487 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 08:34    Post subject:  SAVE SESSION TO ENCRYPTED SAVE_FILE WORKS AGAIN  

2. The save to aes heavy encrypted save-file worked .
[ would have taken me days or weeks to figure out a missing variable i guess .]

1. /usr/sbin/filemnt WORKS on both encrypted savefiles !! HURRAY !!
[ really missed that feature Very Happy ]

ONE MINOR THINGY about /usr/sbin/filemnt
which is not only cosmetic :

due to the code checks if FILE is mounted due to a simple
if [ ! -d "$MntPt" ] ;then

::MANY TIMES (99%+) the rmdir $MntPt at the end of umount $MntPt does not succeed ,
i guess due to little time for the system to update everything .

AN ALWAYS WORKING " rmdir $MntPt " i could achieve with either both of these :
Code:
--- /initrd/pup_ro2/usr/sbin/filemnt   2011-11-10 12:03:10.000000000 +0800
+++ /usr/sbin/filemnt   2011-11-11 12:05:50.000000000 +0800
@@ -166,7 +166,7 @@ Note, there is an SFS-version-converter
   rox -D $MntPt #BK
   umount $MntPt
   Err=$?
-  rmdir $MntPt
+  #rmdir $MntPt ##KRG though umount finishes , many times rmdir thinks $MntPt still not empty
   if [ "basename $imgFile" = 'initrd' ] ;then gzip -9 $imgFile ;fi
 #  yaf-splash -timeout 3 -font "8x16" -outline 0 -margin 4 -bg orange -text "Unmounting $imgFileBASE" #BK
 #  /usr/X11R7/bin/yaf-splash -timeout 3 -font "8x16" -outline 0 -margin 4 -bg orange -text "Unmounting $imgFileBASE" #BK
@@ -181,5 +181,5 @@ Note, there is an SFS-version-converter
   #xmessage -title " ERROR..." "  Failed mounting or unmounting.  "
   pupdialog --background red --title "ERROR" --msgbox "Failed mounting or unmounting" 0 0
  fi
-
+[ -d "$MntPt" -a "`busybox mount | grep "$MntPt"`" = "" ] && rmdir "$MntPt"
 ###END###

AT THE END || OR AT THE BEGINNING
Code:

--- /initrd/pup_ro2/usr/sbin/filemnt   2011-11-10 12:03:10.000000000 +0800
+++ /usr/sbin/filemnt   2011-11-11 13:10:08.000000000 +0800
@@ -37,7 +37,7 @@ fi
   imgFile="`pwd``echo $imgFile |sed 's/^\.//'`"
  fi
  MntPt='/mnt/'`echo "$imgFile" |sed "s#^\.##g" |sed "s#/#+#g"`
-
+ [ -d "$MntPt" -a "`busybox mount | grep "$MntPt"`" = "" ] && rmdir "$MntPt"
 
 if [ 1 -eq 2 ] ;then   ##############################################   JUMP OVER this SECTION.
 
@@ -166,7 +166,7 @@ Note, there is an SFS-version-converter
   rox -D $MntPt #BK
   umount $MntPt
   Err=$?
-  rmdir $MntPt
+  #rmdir $MntPt ##KRG though umount finishes , many times rmdir thinks $MntPt still not empty
   if [ "basename $imgFile" = 'initrd' ] ;then gzip -9 $imgFile ;fi
 #  yaf-splash -timeout 3 -font "8x16" -outline 0 -margin 4 -bg orange -text "Unmounting $imgFileBASE" #BK
 #  /usr/X11R7/bin/yaf-splash -timeout 3 -font "8x16" -outline 0 -margin 4 -bg orange -text "Unmounting $imgFileBASE" #BK


[ and another little play-around would be to make /usr/sbin/filemnt not X dependent :
would need several

[ "$DISPLAY" ] && yaf-splash || pupdialog
realpath $1 || readlink -e $1 ##if called with filemnt ./save-file.2fs
if [ "$DISPLAY" ] ; then
rxvt -geometry 25x3 -title "Enter password" -bg orange -e losetup-FULL -E 1 $DEVLOOP $imgFile
else
echo "Enter password :"
losetup-FULL -E 1 $DEVLOOP $imgFile
fi

END of play-around ]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 08:56    Post subject:  

Same old Same old. Broadcom wifi of course. Racy just cant do it........ /lib/firmware/B43 missing
Added it.. fixed
wifi.png
 Description   
 Filesize   30.5 KB
 Viewed   854 Time(s)

wifi.png


_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!

Last edited by DaveS on Fri 11 Nov 2011, 09:23; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
linuxcbon

Joined: 09 Aug 2007
Posts: 749

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 09:19    Post subject:  

RACY 5.2.1.90

- glxgears 480 FPS = too slow
- dmesg full of
[ 21.290399] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=ROX-Filer)
[ 22.693811] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=backgrounds)
[ 23.544394] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=net)
[ 23.927982] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=etc)
- quick setup scrolling too slow
- pop up asking to download flashplayer is annoying

ldd /usr/lib/*.so | grep found
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/libau.so'
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/libcap.so'
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/libc.so'
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/libexiv2.so'
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/libgcc_s.so'
/usr/lib/libgtkhtml-2.so: /usr/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libgtkhtml-2.so)
/usr/lib/libgtkhtml-2.so: /usr/lib/libxml2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libgtkhtml-2.so)
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/libpthread.so'
ldd: warning: you do not have execution permission for `/usr/lib/preloadable_libintl.so'

Same things as for 5.1.110
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 09:34    Post subject:  

linuxcbon wrote:
- pop up asking to download flashplayer is annoying

You do not achieve much with personal judgements also
with

is it needed ?
directory is empty
inkscape not needed !

and such really not relevant remarks , except your are < a towards zero extremist > .

I like the french mentality , had worked some weeks in Poitiers , but everything in Europe changes i thing to no good .

Just remaster and you are good to go !

I like using the limited inkscapelite once a while next to mtpaint or gimp . inkscapelite actually is patched or reworked by Barry .

AND inkscapelite is based upon inkscape BUT i could only find 0.37 or later src @sourceforge .

Also abiword works OK for my purposes , never used OO or Libre Office on Puppy .
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 09:46    Post subject:  

linuxcbon wrote:
- dmesg full of
[ 21.290399] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=ROX-Filer)
[ 22.693811] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=backgrounds)
[ 23.544394] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=net)
[ 23.927982] unionfs: new lower inode mtime (bindex=0, name=etc)


ON MY SIDE :
# dmesg | grep union | wc -l
12
# dmesg | wc -l
711
# grep UNION /etc/modules/*
/etc/modules/DOTconfig-3.0.7:CONFIG_UNION_FS=m
/etc/modules/DOTconfig-3.0.7:# CONFIG_UNION_FS_XATTR is not set
/etc/modules/DOTconfig-3.0.7:# CONFIG_UNION_FS_DEBUG is not set

SINCE DEBUG for UNION_FS is not set , 12 lines of 711 appear reasonable to me [ dc -> 1.68776 % ].
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 09:52    Post subject:  

linuxcbon wrote:
- glxgears 480 FPS = too slow


I had only a max of something over 60 on my hardware , but today
it had been the new best mark(s) of
# glxgears
704 frames in 5.0 seconds = 140.725 FPS
746 frames in 5.0 seconds = 149.082 FPS
769 frames in 5.0 seconds = 153.612 FPS

Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 10:10    Post subject:  

Karl Godt wrote:
linuxcbon wrote:
- glxgears 480 FPS = too slow


I had only a max of something over 60 on my hardware , but today
it had been the new best mark(s) of
# glxgears
704 frames in 5.0 seconds = 140.725 FPS
746 frames in 5.0 seconds = 149.082 FPS
769 frames in 5.0 seconds = 153.612 FPS

Very Happy


Ha Ha.. only 60 FPS on my old laptop, but that still feels snappy.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2445
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 11:02    Post subject:  

Frugal installation on an ext4 partition. It's working great and the problems with the Bootmanager and Shutdown that I reported on page 7 have been corrected.

Cheers,
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 11:25    Post subject:  

Noticed , that rox -v 2.10 apparently dos not freeze anymore opening /proc directory ( running with save-file-crypta.2fs ) . Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8563
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 15:20    Post subject:  

mavrothal wrote:
You have to open the dropbox to see it. It is also in timezone set. In a slow machine (XO-1) is really lethal. Take about 1 minute to do 5 scroll clicks Sad

I can reproduce this problem by making a simple dtkdialog3 combo box with enough entries to require a vertical scroll bar.

Importing gtkdialog3 from an older Puppy does not fix it. And neither does running it as a gtkdialog4 app.

Is this a conflict with the new gtk in Puppy/Racy 5.2?
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 15:31    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
mavrothal wrote:
You have to open the dropbox to see it. It is also in timezone set. In a slow machine (XO-1) is really lethal. Take about 1 minute to do 5 scroll clicks Sad

I can reproduce this problem by making a simple dtkdialog3 combo box with enough entries to require a vertical scroll bar.

Importing gtkdialog3 from an older Puppy does not fix it. And neither does running it as a gtkdialog4 app.

Is this a conflict with the new gtk in Puppy/Racy 5.2?

Dont know, but I hate it Sad

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3860
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 16:01    Post subject:  

# grep -m1 -E '<combobox>|<combobox ' /usr/local/*/*
/usr/local/bin/snap2: </text><combobox tooltip-text=\"Type a new settings directory name, or choose an existing one, THEN CLICK 'CHANGE'. Names must end in '.set'. Use multiple settings directories to do, for example, shapshot-type backups to more than one destination directory or host.\"><variable>newsettingsdir</variable>$cbitems<input>ls</input></combobox>
/usr/local/jwmconfig2/virtualDesknew: <combobox width-request=\"60\">
/usr/local/pburn/func: <combobox>
/usr/local/pburn/func_burn_options: <combobox>
/usr/local/pburn/func_gui:#make items for <combobox> (devices)
/usr/local/pburn/func_gui_options: <combobox>
/usr/local/peasyscan/copier: <combobox>
/usr/local/pfind/pfind: <combobox>
/usr/local/pmusic/func_trackinfo: <combobox>
/usr/local/pupradio/pupradio: <combobox width-request=\"50\">

Just a short list of apps , using the combobox tag .

I have set up 10 virtual desktops and did not recognize anything the first time , BUT now i have tested it again with looking into top output , AND YES also gtkdialog3 <combobox> maxes out the CPU !

Congratulations and Happy Birthday for converting all the many tags ...
[me thinking: had there been a real official release of Puppy linux once except the first one Smile but i started to respect Puppy as a raw diamond Very Happy ]

@rcrsn51 : please look into your app , too :: should be <comoboxtext> i think

@zigbert : dito(if you're around)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 10691
Location: Arizona USA

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 16:21    Post subject:  

Downloaded the Racy iso and used Burniso2cd to burn it to a mini DVD-R. Booted the mini DVD which correctly autoconfigured the audio and video (except the volume was a bit low, but I was able to correct that by turning up everything I could find in Retrovol.) Before I could run the connect wizard, a window popped up asking if I wanted to install the Flash player. Of course, I couldn't say yes because there was no connection yet to the internet.

Later, after I had already opened SeaMonkey and then closed it, I used the Puppy Package Manager to install Flash and Flashblock, but SeaMonkey would not start from the desktop icon after I installed them. I eventually found two versions of SeaMonkey in /usr/lib. I clicked the latest version and SeaMonkey started, but with only Flash; Flashblock isn't in it.

Incidentally, if you like Johnny Cash, here's an excellent version of The Orange Blossom Special with which to test your audio. There's an incredible harmonica solo which begins at about 44 seconds and ascends to heaven at about a minute into the song. Smile
seamonkey after installing Flash and Flashblock from PPM.jpg
 Description   
 Filesize   29.07 KB
 Viewed   655 Time(s)

seamonkey after installing Flash and Flashblock from PPM.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 16:26    Post subject:  

Karl Godt wrote:
linuxcbon wrote:
- pop up asking to download flashplayer is annoying

You do not achieve much with personal judgements also
with

is it needed ?
directory is empty
inkscape not needed !

and such really not relevant remarks , except your are < a towards zero extremist > .


1+
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 3645
Location: Earth

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 16:41    Post subject:  

@Barry I like the collection. and I like the applications functionality. Further, the systems are using RAM as you intend them to.

BUT ...
FirstRun is posing a hardship on Live media users who are trying to test RACY for your preparation to General Release. Each time we restart thru the FirstRun dialogue, it is a hardship. Each time we test on a different machine to look for issues for you, it is a hardship. Our time is valuable too with family and work and ...

This is an important hardship.

Could you consider retracting it, while you replace/resolve it to avoid others getting an unpleasant taste.?

Might be the best step for the community at this time.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 17 of 33 [487 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1195s ][ Queries: 13 (0.0292s) ][ GZIP on ]