Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 02:37
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Firefox official releases
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 15 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 13, 14, 15 Next
Author Message
RetroTechGuy


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2668
Location: USA

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 00:50    Post_subject:  

Geoffrey wrote:
I'm having a problem with FF8, hangs for ages , it was 7.01 that upgraded itself, put on another copy of 7.01 and it runs fine, I'm running lucid 5.2.8.

anyone else having this happen, is there a solution?


Yes, I had the same problem ("upgrade"). You found the solution... Wink

_________________
Add swapfile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 01:11    Post_subject:  

RetroTechGuy wrote:
Geoffrey wrote:
I'm having a problem with FF8, hangs for ages , it was 7.01 that upgraded itself, put on another copy of 7.01 and it runs fine, I'm running lucid 5.2.8.

anyone else having this happen, is there a solution?


Yes, I had the same problem ("upgrade"). You found the solution... Wink


I found how to fix it, replace libnss3.so that's in /usr/lib with the one that comes with FF8 in /usr/lib/firefox

then no errors, it was doing this this in the terminal
Code:
(firefox:22314): Pango-WARNING **: libthai.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

/usr/lib/firefox/plugin-container: /usr/lib/libnss3.so: version `NSS_3.12.10' not found (required by /usr/lib/firefox/libxul.so)
/usr/lib/firefox/plugin-container: /usr/lib/libnss3.so: version `NSS_3.12.9' not found (required by /usr/lib/firefox/libxul.so)

now it's all good Cool
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 11:23    Post_subject:  

Does this repair that FF8 is slow and fail to go well with Flash player?
_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
TLM


Joined: 09 Mar 2010
Posts: 173
Location: Central United States

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 11:50    Post_subject:  

nooby wrote:
Does this repair that FF8 is slow and fail to go well with Flash player?


I was having this problem with FF8 and under addons it showed two flashplayers installed, both 10 and 11 versions. Although i only had one libflashplayer.so in usr/lib/mozilla/plugins. I discovered that something had created an additional folder in usr/lib named flashplayer something or other. I do not remember the exact name, but it was right at the top alphabetically. Inside it were duplicates of all the plugins found in usr/lib/mozilla/plugins, except it had the 10 version of flashplayer and apparently FF8 was reading it. I deleted this entire flashplayer folder from usr/lib and now FF8 is running good and flash content runs good too. I have not had any issues with the libnss3.so issue mentioned by Geoffrey, however i will do that next if i have more issues with FF8.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 12:09    Post_subject:  

Thanks good that you shared your experience and actions.
I still have 7.01 or something due to not have booted up
but next time it most likely do the upgrade automatically.
So it is good to know there are solutions to try.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
roadkill13

Joined: 10 Aug 2011
Posts: 74
Location: United States

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 13:12    Post_subject:  

I am currently running Lucid 5.28 update 002 on an Acer Aspire One D255. I experienced the following issues when I permitted Firefox to upgrade to 8.0.

Firefox restarted with the upgrade and loaded the default home page.

Firefox crashed while attempting to load the index page for this forum.

I was unable to resolve the issue at that time.

After reading this thread I created a fresh save file. I installed Firefox 7 from the repo and then permitted it to upgrade to 8.0 with the following results.

Firefox 8.0 worked out of the box. I did launch it from console and received a bug message:

Quote:
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported! This is an application bug!


At this point in the test Firefox 8.0 is working quite well.

It should be noted that /usr/lib/mozilla/ folder has no flashplayer plugin of any kind. Libflashplayer.so is absent from the plugins folder and there are no extra folders.

I installed flashplayer 11 from a .pet file. It placed libflashplayer.so in /usr/lib/mozilla/plugins. It did not seed any duplicate files.

I started Firefox 8.0 and it crashed trying to load the forum index page. I received a message when launching Firefox from console identical to the one posted by Geoffrey above regarding wrong version of libnss.so.3.

I followed his instructions and copied libnss.so.3 from /usr/lib/firefox to /usr/lib. This corrected the issue.

I am posting from Firefox 8.0 now.

I have noted that flash does seem a bit slow but there is evidence that my network has slowed down a bit over the last few days.
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
2byte

Joined: 09 Oct 2006
Posts: 357

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 13:19    Post_subject:  

Geoffrey,

re: libnss3.so

Thank you very much. That fixed it here too. Lucid 5.11

_________________

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Laie

Joined: 20 Jan 2008
Posts: 290
Location: Germany

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 15:53    Post_subject:  

yup, it works!
thx
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 10 Nov 2011, 19:31    Post_subject:  

nooby wrote:
Does this repair that FF8 is slow and fail to go well with Flash player?


nooby,

I don't know about flash but it fix's the hang it had loading pages, I did the same with my laptop thats running Fluppy 13
though it has the error message
Code:
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported! This is an application bug!

but it at lest runs firefox8 with some speed now, I'm just waiting for the next update now that will fix any other problems,
I found the fix on the firefox help, someone else posted a solution, so they are at lest aware of it now.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Burunduk

Joined: 21 Aug 2011
Posts: 62

PostPosted: Fri 11 Nov 2011, 22:56    Post_subject:  

Lupu525 also needs the libnss3.so trick. Thanks for pointing this out. As long as it is only a matter of a library search order, another solution is to place a simple wrapper instead of the /usr/bin/firefox symlink:
Code:
#!/bin/sh

ff_dir="/usr/lib/firefox"

export LD_LIBRARY_PATH="${ff_dir}:$LD_LIBRARY_PATH"
exec "${ff_dir}"/firefox "$@"

Or we can use run-mozilla.sh but it gives an error when started without parameters.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 371
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Sat 12 Nov 2011, 23:29    Post_subject:  

I was ready to give up on good old Firefox. It just hangs, and that's no good.

Thanks for the suggestions Geoffrey. I'll get to it later on and see if that works for me, but going on what you said, it sounds like I had the same problem.

Today, it's the Opera for me.

Bones

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 08:38    Post_subject:  

Geoffrey wrote:
nooby wrote:
Does this repair that FF8 is slow and fail to go well with Flash player?


nooby,

I don't know about flash but it fix's the hang it had loading pages, I did the same with my laptop thats running Fluppy 13
though it has the error message
Code:
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported! This is an application bug!

but it at lest runs firefox8 with some speed now, I'm just waiting for the next update now that will fix any other problems,
I found the fix on the firefox help, someone else posted a solution, so they are at lest aware of it now.


Wouldn't you know it, the wife asked me why can't I watch youtubes on the laptop.

Mmmm, that the one with the
Code:
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported! This is an application bug!

I put 7.01 back on it until I can find a fix for flash, unless someone knows of one already.

Geoffrey
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3938
Location: World_Hub

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 09:30    Post_subject:  

Since some of you are so intent on running the latest, the greatest.. move up to nine.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1401
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 09:56    Post_subject:  

Semme wrote:
Since some of you are so intent on running the latest, the greatest.. move up to nine.


It's not that we are intent, it's the fact that it want's to upgrade, so we do.

By all rights it should be better software, but even the experts get it wrong sometimes.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3938
Location: World_Hub

PostPosted: Sun 13 Nov 2011, 09:59    Post_subject:  

You <wink> know what I was getting at...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 15 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 13, 14, 15 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0956s ][ Queries: 13 (0.0071s) ][ GZIP on ]