Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 25 Jul 2014, 02:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko 5.3.3, final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 42 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 40, 41, 42 Next
Author Message
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1365
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 05:55    Post_subject:  

Hi Mick

5.3.2.6 seemed to work fine using an updated 5.3.2.4 savefile...

however have just tried to make a new system with a new savefile and after the reboot I get no background and no icons - see attached.

My disk is ntfs formatted. The savefile I created was ext2 no encryption.

Very strange.
Cheers
Peter
capture10355.png
 Description   
 Filesize   27.32 KB
 Viewed   809 Time(s)

capture10355.png


_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7782
Location: qld

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 06:05    Post_subject:  

I'd be interested peebee if the same occurs on racy which uses roughly the same woof. What this is indicating is that the save didn't work at all.
Also, perhaps you could try again using shinobar's pupsaveconfig, which creates the save before shutdown. Barry has changed a fair bit in shutdown scripts lately.

To remedy the current situation run:
Code:
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache
restart X then reset your wallpaper.
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1365
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 06:17    Post_subject:  

01micko wrote:
I'd be interested peebee if the same occurs on racy which uses roughly the same woof. What this is indicating is that the save didn't work at all.
Also, perhaps you could try again using shinobar's pupsaveconfig, which creates the save before shutdown. Barry has changed a fair bit in shutdown scripts lately.

To remedy the current situation run:
Code:
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache
restart X then reset your wallpaper.


Just tried shino's pupsaveconfig and this worked fine......

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3387
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 06:22    Post_subject:  

>>> Dell Studio XPS 1340

I got Broadcom >> b43 to work on previous slacko....9th post.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=75209&start=240

Courtesy of pemasu >> his pet and grump's post.

This time >> nothing.

"""""""""""

I did the same steps in the above post nothing.

Rebooted again ...fresh boot...

pinched the previous files from older Slacko....lib/firmware/b43

renamed your b43....copied my older b43 to the same >> lib/firmware

Then in the network wizard unloaded the b43 module,

then reloaded it....but it fails to find wireless.

But Puppy barks first off this time....
no fiddling >>> ticking speaker for the Dell.

And a nice wallpaper.

I will now get out old baked bean tins and string...
bewdy mate.

Regards...Chris.

Hope your course is going well mate.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1365
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 06:25    Post_subject:  

01micko wrote:
I'd be interested peebee if the same occurs on racy which uses roughly the same woof. What this is indicating is that the save didn't work at all.
Also, perhaps you could try again using shinobar's pupsaveconfig, which creates the save before shutdown. Barry has changed a fair bit in shutdown scripts lately.

To remedy the current situation run:
Code:
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache
restart X then reset your wallpaper.


racy 5.2.2.7 worked OK - created a pupsave same parameters and successful reboot to working desktop....

see 5.2.2.8 is available - haven't tried that yet....waiting waiting waiting for download - sometime later - racy 5.2.2.8 also worked OK - again successfully created a pupsave same parameters and successful reboot to working desktop

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1365
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 07:24    Post_subject: Broadcom STA driver for slacko union-fs kernel  

[update] 25-03-12
I've created a forum page for all of the Broadcom-STA wl drivers:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76495
[/update]

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rhadon


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 1291
Location: Germany

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 09:32    Post_subject:  

Some days ago I've had the same problem with Gparted as James C. It was with 5.3.2.4. I thought, it was because of playing with truecrypt before. I used Gparted with Lupu and it worked fine. After this I could also format my usb stick again with 5.3.2.4. Ext2. ext3, VFAT, no problem.

Now testing 5.3.2.6. Very Happy

First surprise, I'm able to create an encrypted save file with 3fs. Surprised

Is it a bug or a feature? I would prefer the latter, but using it, I get the same problems as peebee, no background and no icons. This happens with .3fs heavy or light encrypted save files on an ext3 partition. Unencrypted save file .3fs works OK. Will check Racy later.

Compiz works fine. No need to patch radeon.conf or xorg.conf as before.

Cheers
Rolf

_________________
Ich verwende "frugal", und das ist gut so. Wink
Raspberry Pi without Puppy? No, thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7782
Location: qld

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 09:39    Post_subject:  

Rolf, the crypto thing is probably a new feature of the newer kernels, I bet racy works too, I suggest the solution I said to peebee to get back to a normal desktop. The thing is, Barry, and therefore the puppy scripts don't know about the new feature. Thanks for your enlightening post! We will make use of this new feature Smile . Oh, glad compiz is fine for you too.

peebee, I can create a save file in ntfs that is just fine Smile , just not using pupdialog! Sad . If you drop to a prompt and shutdown/reboot the old way then all's well. I have sent a report to Barry and I captured a log of sorts which doesn't seem to mean a lot but I'll publish it anyway.
Code:
disktype: Data read failed at position 0: Input/output error
/usr/sbin/shutdownconfig: line 235: 12821 Terminated              yaf-splash -bg orange -close never -fontsize large -text "$T_waitprobing"
sda1,ntfs,/test/slackosave.2fs
131072+0 records in
131072+0 records out
134217728 bytes (134 MB) copied, 10.508 s, 12.8 MB/s
/usr/bin/pupdialog: line 259: 14362 Terminated              /tmp/pupdialog_exec --center --class="module16" --program=PUP${$}DLG > /tmp/pupdialog_retvals${$}
/usr/bin/pupdialog: line 266: TAGPREFIXFIX_: command not found

Ignore the disktype error, it's only a probe of the floppy controller, no floppy drive present.

Cheers!

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4776
Location: GB

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 09:58    Post_subject:  

Glad to report that SiS Mirage chipset works OK, although default needs CTL-ALT-BKSPCE to adjust res., etc. Thanks Mick.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rhadon


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 1291
Location: Germany

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 14:18    Post_subject:  

01micko wrote:
I suggest the solution I said to peebee to get back to a normal desktop

For getting icons back, this works fine. Very Happy

Quote:
restart X then reset your wallpaper.

This does only work if I create manually a folder .pwidgets in /root/. Could have something to do with Compiz. I remember that I've had this problem some weeks ago, trying to run Slideshow from Nathan Wallpaper Setter. With Compiz, the same error, with a fresh save file without Compiz it worked. But not so important, just for info.

Quote:
The thing is, Barry, and therefore the puppy scripts don't know about the new feature.

That's hard to believe, see attachment. Wink

All in all, it's very interesting, also the internationalisation part.

Cheers
Rolf
shutdown.jpg
 Description   
 Filesize   64.83 KB
 Viewed   1850 Time(s)

shutdown.jpg


_________________
Ich verwende "frugal", und das ist gut so. Wink
Raspberry Pi without Puppy? No, thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4088
Location: Earth

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 15:03    Post_subject:  

In looking over some of this thread's messages and the latest version, it appears that FirstRUN has changed.

Could any of what's occurring be related in any way to the FirstRUN changes? I only say this because for me, it seems to be the one single change in SLACKO from 5.3.1. Excepting for some of the under-the-cover items in shutdown processing, maybe the system's start (FirstRUN) contributes to ending issues...maybe also "totally unrelated". Please remember I am only looking at the system from an external view of subsystem operations...not the internals.

Just thoughts

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7782
Location: qld

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 15:40    Post_subject:  

rhadon wrote:


Quote:
The thing is, Barry, and therefore the puppy scripts don't know about the new feature.

That's hard to believe, see attachment. Wink


woops! Embarassed .. So I am the one unaware!!!

EDIT: so I tested:

saving encrpted to 2fs is fine
3fs is broken from gui AND console Confused with a similar error from GUI as with the ntfs issue:
Code:
/usr/sbin/shutdownconfig: line 235: 15771 Terminated              yaf-splash -bg orange -close never -fontsize large -text "$T_waitprobing"
sda13,ext3,/slacko5.3.2.6/slackosave.2fs
131072+0 records in
131072+0 records out
134217728 bytes (134 MB) copied, 0.350947 s, 382 MB/s
/usr/bin/pupdialog: line 259: 19937 Terminated              /tmp/pupdialog_exec --center --class="module16" --program=PUP${$}DLG > /tmp/pupdialog_retvals${$}
/usr/bin/pupdialog: line 266: TAGPREFIXFIX_: command not found


Confused Confused Confused

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rhadon


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 1291
Location: Germany

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 18:22    Post_subject:  

01micko wrote:
3fs is broken from gui AND console with a similar error from GUI as with the ntfs issue:

Very strange. Shocked For me it seems to work fine after getting back icons and wallpaper. Just now I use a light encrypted 3.fs save file. Installed Compiz, works fine, also after rebooting.
Running e2fsck, I get
Code:
# e2fsck slackosave_cryptx.3fs
e2fsck 1.41.14 (22-Dec-2010)
slackosave_cryptx.3fs has unsupported feature(s): compression FEATURE_I5 FEATURE_I12 FEATURE_I13 FEATURE_I16 FEATURE_I17 FEATURE_I20 FEATURE_I21 FEATURE_I26 FEATURE_I28 FEATURE_I29 FEATURE_R2
e2fsck: Get a newer version of e2fsck!

Another save file with 3fs and heavy encryption seems to be broken:
Code:
# e2fsck slackosave_crypta.3fs
e2fsck 1.41.14 (22-Dec-2010)
e2fsck: Superblock invalid, trying backup blocks...
e2fsck: Bad magic number in super-block while trying to open slackosave_crypta.3fs
The superblock could not be read or does not describe a correct ext2
filesystem....


Well, I'll test more during the next days. Wink

Cheers
Rolf

_________________
Ich verwende "frugal", und das ist gut so. Wink
Raspberry Pi without Puppy? No, thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1020
Location: the australian mallee

PostPosted: Sun 26 Feb 2012, 20:23    Post_subject:  

peebee wrote:
have just tried to make a new system with a new savefile and after the reboot I get no background and no icons - see attached.

Very strange.
Cheers
Peter


Peter,
try it again, with creating the savefile after first reboot and see if it is ok then.

Mick,

I have had the same problem as peter with your latest pae, if creating the savefile after a frugal install, but before reboot, no icons or background, however it was ok if I created the savefile after, ie using the frugal system to create the savefile and not the cd's system.

However, if I created the savefile before rebooting and rebooted, leaving the cd in, so it started up on the cd again it was ok.

Have no idea why, and it's with the pae only, using the 'straight' build it doesn't happen!

scsijon
and this is my 'new' acer with intel video.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7782
Location: qld

PostPosted: Mon 27 Feb 2012, 16:31    Post_subject:  

Some pets updated in repo...

firefox-10.0.2-s.pet


pidgin-2.10.1-i486-s.pet

Both compiled in slacko

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 42 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 40, 41, 42 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1060s ][ Queries: 13 (0.0098s) ][ GZIP on ]