Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 21 Nov 2014, 22:03
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Inkscape .047 vs .045 Fill issue
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
yorkiesnorkie


Joined: 04 Jun 2007
Posts: 505
Location: George's Island

PostPosted: Thu 08 Mar 2012, 09:12    Post_subject:  Inkscape .047 vs .045 Fill issue  

Hi,

I have an .045 drawing which I opened in .048 and its giving me problems. Some fills do not render properly when I export to PNG as they did in .045.

I also tried .047 under windows vista and the exact same error appears in the PNG output.

A fill, appears as a black spot rather than a filled object with colour. The same object is used in multiple places, copied and pasted, but renders with the black spot only in some of the copied objects.

As a test I removed .047 and installed .045 in which the drawing was originally authored. The error in the PNG output disappears.

My conclusion is that .047 doesn't like the .045 file.

Yorkie

_________________
www.busygamemaster.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
yorkiesnorkie


Joined: 04 Jun 2007
Posts: 505
Location: George's Island

PostPosted: Fri 09 Mar 2012, 07:30    Post_subject: Bit of Background  

Hi,

So I decided to give the previous pet package of .045.1 compiled for puppy linux 4.x a whirl in 5.28. I'm happy to report it works just fine without any issues thus far. Again, the little problem I was having with the fills is "magically" gone under .045.1. When I create a PNG file I no longer get the pepper spots.

That pet is here http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-4/inkscape-0.45.1-staticgtkmm.pet

One of the reasons I wanted to use .047 was that the snap works better when objects are cloned. In my older drawings I was copying and pasting groups of objects, and having them snap to my grid. In .045 cloned objects only seem to snap to the bounding box not the lines which compose the objects. .047 changed the snap functionality so that the lines within a cloned object can be snapped to.

I realize going back to .045 is a little bit of a step backward but I can't seem to get around the problem with the fills and I don't want to entirely redraw my old file. I'm not giving up entirely on .047, I just need to get some work done on my old file, and then take a second look at the issue.

Yorkie

_________________
www.busygamemaster.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
yorkiesnorkie


Joined: 04 Jun 2007
Posts: 505
Location: George's Island

PostPosted: Fri 09 Mar 2012, 07:32    Post_subject: What I'm doing with Inkscape  

By the way, if your wondering what I'm doing with Inkscape check out this link http://www.busygamemaster.com/inkscapehexmaps.html

Yorkie
Smile

_________________
www.busygamemaster.com
Back to top
View user's profile Send_private_message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2479
Location: near here

PostPosted: Sat 10 Mar 2012, 08:22    Post_subject:  

and you post a picture of the correct and incorrect rendering in the PNG export,

or and, upload an example SVG file with the problem -

I would like to see if there is a work-a-round for .47/ .48

Twisted Evil

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3315
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Fri 27 Jun 2014, 00:14    Post_subject: Inkscape 0.36 > 0.45 pet does not install !
Sub_title: Adjusting a picture to another
 

Adjusting a picture to another.
If sizes of two pictures are to be adjusted (panorama) use inkscape !

Inkscape 0.36 > 0.45 pet does not install !
why ? Sad
Slacko 5.3.3 Mint gnome.
Topic francophone cliquez ici

_________________
Puppy, il ne lui manque que la parole !
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3315
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Tue 29 Jul 2014, 16:51    Post_subject: inkscape 2847k version 0.45 running Precise Puppy Pupjibaro  

inkscape-0.45.1-staticgtkmm.pet: 2827 K
Inkscape is a very usefull tool for adjusting images. I was used to MTpaint, but inkscape provides new means with svg extension. this version 0.45 allows saving. What i did not know how to do with previous one, excepted by a MTpaint screen capture.
"My conclusion is that .047 doesn't like the .045 file. " ???
inkscape.jpg
 Description   
 Filesize   47.67 KB
 Viewed   185 Time(s)

inkscape.jpg


_________________
Puppy, il ne lui manque que la parole !
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2479
Location: near here

PostPosted: Tue 05 Aug 2014, 11:43    Post_subject:  

What is the question?

You have a file created with 0.45 that won't open in 0.47

Or is it the file does not display correctly in 0.47? Question
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0583s ][ Queries: 13 (0.0053s) ][ GZIP on ]