Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Sep 2014, 14:10
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary and Racy 5.3 final
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 14 [209 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Wed 04 Apr 2012, 19:06    Post subject:  Wary and Racy 5.3 final
Subject description: Feedback here!
 

I am very pleased to announce the release of Wary Puppy 5.3 and Racy Puppy 5.3. My blog announcement (with download links):

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02784

More detailed release notes:

http://distro.ibiblio.org/quirky/wary-5.3/release-Wary-5.3.htm

This thread is for bug reports and any other feedback.

If anyone is interested to read some of the background, here is the Forum thread for the alpha, beta and 5.3RC releases:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76182

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
p310don

Joined: 19 May 2009
Posts: 705
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Wed 04 Apr 2012, 22:02    Post subject: Wary and Racy Torrents  

Download and extract the attached .tar.gz files and then open the torrent.

Remember, please seed
wary.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  wary.tar.gz 
Filesize  43.69 KB 
Downloaded  949 Time(s) 
racy5.3.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  racy5.3.tar.gz 
Filesize  36.23 KB 
Downloaded  936 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
yim


Joined: 01 Sep 2007
Posts: 167
Location: Blue Ridge Mtns

PostPosted: Wed 04 Apr 2012, 23:30    Post subject:  

don't know if it's a bug, but some aac streaming radio sound like their under water (all audio girgles) don't know but it's only in wary and racy
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5754
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 04 Apr 2012, 23:39    Post subject:  

Posted in the other thread...
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=617280#617280
Back to top
View user's profile Send private message 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 269
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 01:12    Post subject: Glade icon is STILL missing -- a fix  

The icon for Menu > Utility > Glade Interface Designer is STILL missing with devx_racy_5.3.sfs installed.

I can fix it by adding a link:
/usr/share/pixmaps/glade-3.png

to:
/usr/share/icons/hicolor/48x48/apps/glade-3.png

I have not used Glade, but Racy Puppy is sooo wonderful I think it should be as good as possible.
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 01:42    Post subject:  

racy manual frugal upgrade from 5291 to 53
my custom desktop icons didn't survive the upgrade. wifi is not auto-connecting on startup.

i have this script in startup which worked before in most everything now it wont work in 53
Code:
#!/bin/ash
mkdir /mnt/sdb2 2>/dev/null
mount /dev/sdb2 /mnt/sdb2 2>/dev/null
exec  /mnt/sdb2/opera-11.62-1347.i386.linux/

in terminal
Quote:
/root/Startup/mount-drives.sh: exec: line 4: /mnt/sdb2/opera-11.62-1347.i386.linux/: Permission denied


vaguely recall something about permisions of /dev/nul being the problem in lupu.
edit: changed the permissions on /dev/null rebooted still wont run. the sdb2 drive is desktop icon reported as mounted.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>

Last edited by aarf on Thu 05 Apr 2012, 02:10; edited 6 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
duke93535


Joined: 05 May 2005
Posts: 194
Location: California , High Desert

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 01:43    Post subject:  

The corner tags were left in the jwm DeepBlueBold-jwmrc at /root/.jwm/themes.

The newer jwm 574 does not play nicely with xcompmgr for shadowing, I had to install back to jwm 505 to get it working.

Other than these minor errors, it is ok.

duke
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 03:00    Post subject:  

I hate to complain.

But it does not show the blue dot that show that
the Firewall is active. Maybe such only exist on Lupu?

A more serious thing. It did not remember I chose
Swedish keyboard.

it did not remember the setting of full window audio.
reverting back to 82% and such lower levels on the other
sockets out too.

It told me I had to install Flash again despite flash got installed
when I did the fresh boot with no pupsave. So it failed to remember
or asking again despite I already accepted to install it.

Apart from that I like it

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
fyujj

Joined: 04 Apr 2009
Posts: 103

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 07:55    Post subject: Problem?
Subject description: NVIDIA 260.19 driver and xorg.conf.
 

I installed the NVIDIA 260.19 driver from PPM and I'm having a strange issue.
The driver is working but nvidia-settings tells me to run nvidia-xconfig to configure xorg.conf properly.
The problem is that xorgwizard sets xorg.conf with
Driver "vesa" #card0driver
instead of "nvidia". But if I change that, or if I run nvidia-xconfig, then X won't start.
Is this some known issue (or non-issue)?
Back to top
View user's profile Send private message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 385

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 09:27    Post subject: frugal  

P4 platform with 768M ram. Frugal install Racy 5.3 on EXT3 partition (sda4 in this case). Initial boot from CD perfect, firstrun, only set timezone (Europe), rest was OK. At shutdown created save file with all defaults on same partition.

Reboot from sda4: firstrun started again, and timezone had to be set again... since I don't live in Perth....
At shutdown I needed to create a save file again ! Used same parameters and name.

This time it memorized settings at power up.

This is different from other puppies. I have never bothered about it since I do not update my system very often. But now I look at it, it may be something that can be fixed.

Most puppies, when you boot first time from CD, do create a save file when first time shut down, as requested.

Most puppies however doe NOT save settings during this first shutdown. All changes made while running from CD do not end up in the save file first time you make the changes. Only when you reboot from the installed version (generally the second time), it writes them to the save file.

With Racy 5.3 however, I am not even sure it made the save file at all while running from CD, since it asked to create a save file again. I will try to duplicate this later tonight (busy making money ... work ... distracts from the real values in life).

Volhout
Back to top
View user's profile Send private message 
Argolance


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 1826
Location: PORT-BRILLET (Mayenne - France)

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 11:27    Post subject:  

Hello,
Same issues for:
    - @fyujj => NVIDIA drivers:
    Bypassed while choosing a lower resolution and correcting later through the nvidia configuration GUI... which curiously works quite well!

    @- duke93535 => JWM (even with the latest svn repository 579 JWM version, though this seems to be a bit better!)

    - Something else I noticed on the previous releases (5.2.8, 5.2.9 and 5.3 but not with the 5.2.2 release - Sorry but I thought this minor issue would be finally solved and I was waiting for): when changing countries settings to French (utf-8 checked), X server seems to be disturbed and freezes. When running back to prompt, a very uggly font is displayed with strange characters.This happens with two PCs, but not exactly the same way. Nevertheless, something goes wrong...

This is what I get in console:
Quote:
# quicksetup
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
/usr/sbin/quicksetup: line 668: 14851 Terminated yaf-splash -bg orange -fg black -placement center -close never -fontsize large -icon /usr/share/doc/puppylogo96.png -text "$WELCOMEMSG"
Loading "fr" keyboard map... loadfont: KDFONTOP: Invalid argument


Cordialement.
strange_char.png
 Description   
 Filesize   279.45 KB
 Viewed   13208 Time(s)

strange_char.png


_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 11:35    Post subject:  

aarf wrote:
. wifi is not auto-connecting on startup.
.

i withdraw this because i have pizza's random mac
Code:
#!/bin/sh
 if [ "$1" = "" ]; then
    IFACE="wlan0"
 else
    IFACE="$1"
 fi

 HEX_ARRAY=(0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F)

 function rand_hex(){
    let 'RNUM=RANDOM%16'
    echo "${HEX_ARRAY[$RNUM]}"
 }

 function rand_byte(){
    echo "$(rand_hex)$(rand_hex)"
 }

 NEW_MAC="$(rand_byte):$(rand_byte):$(rand_byte):$(rand_byte):$(rand_byte):$(rand_byte)"

 ifconfig $IFACE down
 ifconfig $IFACE hw ether "$NEW_MAC"
 ifconfig $IFACE up
 echo "$NEW_MAC"
in startup and it messes with the auto-connect. cant get it to run before wifi connects.
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
drblock2

Joined: 19 Jan 2009
Posts: 141

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 12:37    Post subject:
Subject description: Great new pup - firewallstate and nvidia
 

I installed Wary 5.3 over the last release candidate, which predictably caused a number of problems. I lost my desktop icons - easily corrected and due to change in kernel, nvidia and VirtualBox had to be recompiled.

It took me a while to track down the necessary kernel sources (I would recommend providing a link to the kernel sources in the announcement along with the iso- and devx-location). The source I used is here: ftp://ftp.nluug.nl/pub/metalab/distributions/quirky/sfs/kernel_src-2.6.32.59-patched.sfs

After loading the kernel sources and devx,I installed the nvidia 71.86.15 driver with the "run" file from the manufacturer (NVIDIA-Linux-x86-71.86.15-pkg1.run). The results were, to say the least, spectacular. My GeForce FX5200 (ca. nine years old) scored ca. 7500 fps on the glxgears test. This is twice as fast as any other combination of driver and Puppy I have tried!

@ nooby - The "blue dot" for firewall status and control is a separate program from the firewall itself. You can set up the firewall via Setup > Linux Firewall Wizard in the Menu. If you want the friendly indicator in the tray (as I do), you can download a pet here: http://mirror.internode.on.net/pub/puppylinux/pet_packages-slacko/firewallstate-2.0.pet.

Looking forward to trying out Wary 5.3 on my really ancient AMD Duron.
Back to top
View user's profile Send private message 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 764
Location: UK

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 13:39    Post subject:  

Just done a manual frugal install to sdb4, which is a 100gig ext4 partition, on a 1TB usb external hdd.

Booting via grub4dos on sdb1 (100gig ntfs) partition. Using the E732 laptop. Will play some more and test on other's soon.

Setup locale etc, and wifi with SNS - all good.

Rebooted to make a 4gig ext2 save_file - all good.

Rebooted again - all good, wifi etc remembered - all seems fine.

Posting from it now.

So from a basic n00b user's point of view - the basics are all good.

Luvly puppy - many thanks and very best regards.

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
fyujj

Joined: 04 Apr 2009
Posts: 103

PostPosted: Thu 05 Apr 2012, 15:20    Post subject:  

Argolance, I didn't understand how you made it work. For me nvidia-settings doesn't work because the nvidia driver doesn't work (it's using vesa actually, althoug I can change to nv but that uses a different screen size - not resolution).
I think I'll try the upstream driver directly as did drblock2.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 14 [209 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1102s ][ Queries: 13 (0.0191s) ][ GZIP on ]