Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 20 Aug 2014, 10:46
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary and Racy 5.3 final
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 14 [209 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 12, 13, 14 Next
Author Message
kommisar

Joined: 20 Feb 2011
Posts: 17

PostPosted: Wed 18 Apr 2012, 12:19    Post subject: unrar?
Subject description: capability to unrar files in Racy 5.3?
 

I can't seem to unrar some archive using the "zip" icon on the desktop. The application apparently doesn't work with rar files. Is there any easy way to add this functionality to Racy 5.3?
Back to top
View user's profile Send private message 
puppy_apprentice


Joined: 07 Feb 2012
Posts: 134

PostPosted: Wed 18 Apr 2012, 13:50    Post subject:  

u can try to find a tool called unrar or try to convert your rar file to eg. zip or tar and later use tools installed in Puppy:

http://www.online-convert.com/
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2078
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 18 Apr 2012, 14:02    Post subject: Wary and Racy 5.3 final
Subject description: firefox-12.0 beta 6
 

Edit: removed
Back to top
View user's profile Send private message 
Pence

Joined: 30 Jul 2005
Posts: 201

PostPosted: Sun 22 Apr 2012, 16:17    Post subject:  

Racy 5.3 seems to work fine with Intel core i3-2120 and Asus P8 H67-M PRO with 4gb ram. Only video setting is 1024x768 60.0* but that is the one I would have selected. Edit: Now I have that problem of no shutdown or reboot and then xorg problem after manual shutdown.
Last edited by Pence on Tue 01 May 2012, 16:46; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2505
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 04:25    Post subject: momanager
Subject description: menu
 

Edited my solution for translating menu items, see
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=77303&start=57
Back to top
View user's profile Send private message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1077
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 10:26    Post subject:  

Racy 5.3 ...ditto on gmplayer not working in any resolution but original file resolution -- ie "half size, double size, full screen, etc all simply show the video in original resolution with a big yellow frame around it to match the request.

Also ditto on real dislike of the Racy 53 electric blue wallpaper theme and icons -- I'm not a bling fanatic, I usually just use the stock Puppy theme, but this time I had to change everything, the desktop was so jarring and uncomfortable to look at. If I was a new user, I'd wonder whether I'd want to use Racy.

I realize that's personal, but unusual for me to have such a strong reaction. I imported icons from earlier puppies, since didn't particularly like what was available (Puppy 431 was blue, too, but very easy to work with and accept. Seemed friendlier.)

Sorry, no desire to offend anyone, just a personal reaction in case user reactions are useful.

_________________
New Acer Aspire 5349-2635 dual proc, 4gb ram, re-partitioned with frugal Racy 5.3, dual boot, running rings around Win 7.
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1658
Location: wales

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 12:24    Post subject:  

gnome-mplayer may need you graphic drivers installed to change the screen size
_________________
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
LÖVE2d, a collection of 27 lua gameshttp://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76739
Back to top
View user's profile Send private message 
vtpup


Joined: 15 Oct 2008
Posts: 1077
Location: Republic of Vermont

PostPosted: Mon 23 Apr 2012, 15:18    Post subject:  

666philb wrote:
gnome-mplayer may need you graphic drivers installed to change the screen size


Thanks 666philb, but which drivers do you mean? (my graphics hardware is reported as: Intel 2nd generation core processor family integrated graphics controller )

btw VLC has no problem with graphics screen sizing on this same computer. Why would Mplayer require specialized video drivers?

_________________
New Acer Aspire 5349-2635 dual proc, 4gb ram, re-partitioned with frugal Racy 5.3, dual boot, running rings around Win 7.
Back to top
View user's profile Send private message 
B.K. Johnson

Joined: 12 Oct 2009
Posts: 106

PostPosted: Tue 24 Apr 2012, 03:52    Post subject: Revol incomplete  

Retrovol in wary-5.3 seems to provide for output only. I cannot record from line input. See attachment.
retrovol.png
 Description   
 Filesize   8.84 KB
 Viewed   1160 Time(s)

retrovol.png

Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 861
Location: London, England

PostPosted: Tue 24 Apr 2012, 20:26    Post subject:  

Is there nothing more further down in that Retrovol window? It seems cut off in the screenshot.

These things depend on your hardware. The input / record / capture controls may show up as a different device.

You could try alsamixer (type it in to the terminal). It shows all the soundcards using the F6 key and switches between them. The F4 key will isolate and show all the capture controls.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
voronv

Joined: 23 Apr 2012
Posts: 6

PostPosted: Tue 24 Apr 2012, 21:42    Post subject: Wireless setup is not getting saved to save file in Racy
Subject description: How to make Racy save successful wireless connection and autoreconnect at boot time?
 

Is this a bug or my illiteracy?
I boot my Dell Mini 9 with Racy 5.3 from flash drive and set up a wireless connection, over Broadcom B4312 card.
It works until reboot.
It takes entire minute or 2 to "save" my settings at shut down, but when it reboots - it never auto connects to my router. It alwaqys shows some 192.168.33.0 IP address (where only it comes from?).

Sucks. Please advise.
Back to top
View user's profile Send private message 
firak

Joined: 14 Apr 2008
Posts: 174

PostPosted: Wed 25 Apr 2012, 16:38    Post subject:  

Racy - is the ounly puppy that support properly my sound card, and I can use the mike -also.
[url] http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=622799#622799[/url]
Back to top
View user's profile Send private message 
B.K. Johnson

Joined: 12 Oct 2009
Posts: 106

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 00:54    Post subject: Retrovol incomplete  

OscarTalks

There is nothing below; what u see is what I got.

The snapshot I posted came from my laptop running wary-5.3. I get the same with racy-5.2.2. But on my desktop the GUI is OK for both. So as you said it must be hardware related.

[EDIT]
I had just added saluki and wary-5.3 to my flashdrive kennel. Saluki performance on my desktop was poor because of insufficient memory (512MB) so I switched the testing to my laptop (3 GB). When done I rebooted to test the new wary-5.3. Being accustomed to puppies having mic input as the default setting whereas my needs are for line input I routinely launched mhWaveEdit and checked the mixer. Hence my alarm. But I am now thinking that the graphic reflects the fact that my laptop does not have a line input from which to record. Later, on checking saluki, I saw that there is only Playback.

So I conclude i have raised a false alarm Embarassed .

BK
Back to top
View user's profile Send private message 
Argolance


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 1825
Location: PORT-BRILLET (Mayenne - France)

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 07:05    Post subject:  

Hello,
Why could I make my wacom tablet graphire3 working with Wary/Racy 5.2 and not with the latest release 5.3? Tried all what I could (following posts and tutorials found in this Forum) but without success... Confused

Cordialement.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1658
Location: wales

PostPosted: Fri 27 Apr 2012, 08:20    Post subject:  

vtpup wrote:
666philb wrote:
gnome-mplayer may need you graphic drivers installed to change the screen size


Thanks 666philb, but which drivers do you mean? (my graphics hardware is reported as: Intel 2nd generation core processor family integrated graphics controller )

btw VLC has no problem with graphics screen sizing on this same computer. Why would Mplayer require specialized video drivers?


i just found that gnome-mplayer requires your video drivers to change screen size (vlc doesn't though).... don't know why.... but on a fresh install i have the same problem as you until i either install nvidia /ati / or xorg high drivers.
video drivers is one of the first things i install on a fresh install

_________________
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
LÖVE2d, a collection of 27 lua gameshttp://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=76739
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 14 [209 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0877s ][ Queries: 13 (0.0120s) ][ GZIP on ]