Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 14:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
pBurn 4.3.10
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 115 of 144 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 113, 114, 115, 116, 117, ..., 142, 143, 144 Next
Author Message
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Tue 03 Apr 2012, 10:51    Post_subject:  

otropogo
Got it


Thank you
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 09 Apr 2012, 10:24    Post_subject:  

Version 3.5.2
See main post

Changelog
- New startup mode (-m info) goes straight to disc info.
- Bugfix: Blank CD-R is reported as RW in the tools>info dialog. (thanks to otropogo)
- Bugfix: Discinfo of CDDA shows free space.
- NLS: Changed: LOC126

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3307
Location: Ontario

PostPosted: Tue 10 Apr 2012, 13:57    Post_subject:  

If you have time would you look into a problem when quitting
pburn ( only occurs in Exprimo's Enlightenment window manager.)

I get a window looking a bit like this
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=618022#618022

This indicates an improper state exists when quitting or closing
a window. The Enlightenment people appear to have a different
method of window management which I noticed when I did a 'top'
command. Each wndow seems to be treated like it is an app!!

I tried changing exit to exit 0
and that didn't work Crying or Very sad

The strange thing about this bug is it doesn't occur when I use
third party launch programs such as GRun or quick_launch,
then quit pburn.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Tue 10 Apr 2012, 15:22    Post_subject:  

don570
Is Pburn the only app that doesn't take effect of exit 0?


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3307
Location: Ontario

PostPosted: Tue 10 Apr 2012, 16:42    Post_subject:  

There's about 8 or 9 apps that exit improperly that I know of.

Most are scripts but a couple are compiled apps.

Nearly half of them I've fixed by changing exit to exit 0.


______________________________________________
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mistfire

Joined: 04 Nov 2008
Posts: 112

PostPosted: Sat 28 Apr 2012, 00:42    Post_subject: Add "Erase Disc" Command  

Your Pburn application is great! Can you add "Erase Disc" in pburn for erasing data on Rewritable Discs? Thank you and more power.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 28 Apr 2012, 03:19    Post_subject: Re: Add "Erase Disc" Command  

mistfire wrote:
Your Pburn application is great! Can you add "Erase Disc" in pburn for erasing data on Rewritable Discs? Thank you and more power.
It is already there, but is named 'Blank disc'.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Sat 28 Apr 2012, 12:37    Post_subject: pburn 3.5.2 doesn't open
Sub_title: after installation, clicking on pburn tab in start menu does nothing
 

Today I tried to burn an iso to DVD+RW with Pburn 3.3.4 on a Toshiba laptop.

Pburn 3.3.4 pronounced the blank Verbatim DVD+RW "unwritable". .

So I installed Pburn 3.5.2 and close-dvd+rw tools

There were no indicationsof problems with the installation, but when I clicked on the pburn tab in the start menu of Lupu 5.2.8, nothing happened. After several tries, I uninstalled close-dvd+rw tools, but pburn still wouldn't start.

I then uninstalled pburn 3.5.2, and was able to reopen pburn 3.3.4.

I then used Burniso2 CD to write a 2.2GB iso to the same DVD+RW pburn 3.3.4 had deemed "unwritable", and verified it. Burniso2CD opted to blank the DVD before burning.

End of story...hope this helps.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 29 Apr 2012, 05:59    Post_subject:  

otropogo
If you're running a system with Pburn 3.3.4, it probably misses the latest gtkdialog-0.8 which recent Pburn require.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Sun 29 Apr 2012, 12:59    Post_subject:  

zigbert wrote:
otropogo
If you're running a system with Pburn 3.3.4, it probably misses the latest gtkdialog-0.8 which recent Pburn require.


Sigmund


Not much help in your advice above.

1. I can find no active download link for gtkdialog-0.8 on the first page of this thread (where one would expect it)

2. Pburn 3.5.2 installs "successfully" with package manager under lupu 5.2.8 without any indication of missing dependencies

3. after updating the lucid repositories with package manager, searching on "gtkdialog-0.8" still turns up zero hits, while searching on "gtk" alone doesn't find it either.

4. package manager no longer makes available the previous "check for missing dependencies" function in lupu 5.2.8

So it would appear that the latest version of pburn available to lupu 5.2.8 (-0) users (and perhaps also to users of versions (02,03,04?) is 3.3.7. If this is the best you can do, you could at least advise users of this on the download post. I've now installed 3.3.7, having tried every trick I know of to install 3.5.2.

This includes trying to update lupu 5.2.8 via the 5.2.8-05 pmusic pet. I looked for previous update pets, but couldn't find any links. It seems that your latest pburn will not run on the original version of lupu 5.2.8

Pburn 3.3.7 does open a window on the desktop when called. And it (unlike the natively shipped 3.3.4) recognizes a Verbatim DVD+RW as a writable disk. Slim pickings for all that work.

BTW - you may be interested to know (or at least some of my hapless fellow would-be users of Pburn might), that I am able to run Pburn 3.5.1 on my desktop lupu5.2.8 system, which, IIRC, was updated via pets to version 02, then version 03, and then (after version 03 was found to run videos rather worse than previously), returned to version 02 status.

Package manager does show the lupu update 02 as being installed on my desktop system, but there's no sign of any 'gtkdialog...', so perhaps the lupu update 02 provided the necessary gtk support?

I'm assuming from your post above that pburn 3.5.1 required this support as much as 3.5.2 does.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 12:13    Post_subject:  

otropogo
Thank you for the detailed feedback.

I am sorry to say that I am not the person to help you with this one...
I do write guis for the Puppy environment, and are most often strict to the existing backends in Puppy. But backends also evolve, and sometimes I take benefit of the recent facilities.

I do work alot with improving Puppy-code, but I have acknowledged my limitations, and won't use my time to offer backends for all the different Puppies/distros.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 14:57    Post_subject: pburn uninstalls and upgrades  

zigbert wrote:
otropogo
Thank you for the detailed feedback.

I am sorry to say that I am not the person to help you with this one...
I do write guis for the Puppy environment, and are most often strict to the existing backends in Puppy. But backends also evolve, and sometimes I take benefit of the recent facilities.

I do work alot with improving Puppy-code, but I have acknowledged my limitations, and won't use my time to offer backends for all the different Puppies/distros.


Sigmund


Excuse me if I've hit yet another foul ball, but perhaps the following might interest you, or at least other lupu users of pburn.

Following Playdayz' suggestions on how to safely merge lupupluslibre with my existing lupu installations, I embarked carefully on the uninstallation of pburn 3.51, noting that pet manager showed that versions 3.4.3, 3.5.0, and 3.5.1 had all been installed and never uninstalled.

Playdayz warned me that uninstalling an earlier version would likely disable any later installations as well by removing some essential elements (if I understood correctly!). And so I proceeded in reverse order, expecting the removal of 3.5.1 to leave me with 3.5.0. However, when I reopened pburn, it identified itself as v. 3.3.4, which I presume was the version bundled with lupu5.2.8 originally.

I then uninstalled Pburn 3.4.3, which was followed by a popup saying "nothing to uninstall...not installed yet", followed by pburn3.5.0, which only gave the "successfully uninstalled' popup.

Finally, I tried to install Pburn 3.5.2, but instead of the option to open the file with package manager, the default file displayed was pupzip.

I had to save the pet to disk before I could install it with package manager. Usually this is done online.

Happily, pburn 3.5.2 opens (in lupupluslibre, that is).

However, I've been unable to find a way to get disk information on DVD+RW disks in the second burner (sr1, on the usb2.0 port). The "info" tab only shows the condition of the DVD+RW disk in sr0.

I've tried repeatedly to get around this by means of the "preferences/burner device tabs", selecting sr1 as the "burner", saving the choice, and then clicking on the "info" tab again. However, only the info on the disk in sr0 is displayed.

It's not the disks, because switching them gives the same result. Nor is it that pburn doesn't sense the disk in sr1, as it gives a warning if the disk has not been loaded. Very frustrating and confusing, especially as the disk info popup doesn't show which burner is being described.

NB: After playing with this function for a while, the info tab stopped working at all, displaying :

"media type: none"

"no writeable media"

in both sr1 and sr0 for the same disks for which it had shown used and free space (albeit only in sr0) only minutes before.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 30 Apr 2012, 15:16    Post_subject:  

otropogo
Hmmm, your sr1 might not be detected corrected.

Will you please execute these lines in a terminal and post the result here?
Code:
ls -1 /sys/block | grep sr

Code:
cat /sys/block/sr1/device/vendor

Code:
cat /sys/block/sr1/device/model

Code:
probedisk


This should give us a some brief information.


Thank you
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
dougblackburn

Joined: 28 Dec 2011
Posts: 4

PostPosted: Tue 01 May 2012, 00:25    Post_subject: Source data lost using Pburn 3.4.1  

Configuration:
Wary Puppy 5.2.2 full hard drive installation
Micron Millenium 767mb ram, 733mgz Pentium III
20gb hard drive about 15% used

Problem description:
I had created a directory /dougstuff. This directory had many sub-directories and files. I opened Pburn and right clicked this directory to select it. Then I clicked on the burn drop down menu and selected to burn a data cd. When the next screen came up I clicked on the burn icon to start the burn. During what looked like a pre-burn process I changed my mind and hit the emergency stop. From previous experience I knew the actual burn had not started. The Pburn application re-displayed the selection screen. I de-selected /dougstuff. Then I quit Pburn. At this point I was going to zip /dougstuff, but it was gone. I couldn't find it with the zip application, using ROX, or using xterm. I used Photorec help restore /dougstuff. Then, I created another directory /dougtest and copied dougstuff to it. Now I had /dougstuff and /dougtest/dougstuff. Then I burned /dougtest/dougstuff (without hitting the emergency stop) successfully. Now I was ready to see if I could duplicate this problem. So, I selected /dougtest/dougstuff for burn and hit the emergency stop during the pre-burn process. But, Pburn did not send me back to the selection screen. It terminated. So, I opened Pburn from the puppy menu again. A dialogue box came up asking me if I wanted to clear temporary storage and start again. I replied yes. The selection screen was displayed. At this point, I checked to see if /dougstuff and dougtest/dougstuff were still available. They were still available. I had to hit the emergency stop about 4 times in order to get it to finally return to the selection screen instead of terminating. When it did return to the selection screen, I de-selected /dougtest/dougstuff. Then I checked to see if /dougtest/dougstuff was still available. To my surprise /dougtest/dougstuff was available, but /dougstuff was gone. So, I restored /dougstuff from /dougtest/dougstuff and tried the whole thing again selecting /dougtest/dougstuff to burn. This time it took me many emergency stops to finally get the application to return to the selection screen instead of terminating. I am still not sure at what point in the process the emergency stop has to be hit in order to return to the selection screen. Finally, when it returned to the selection screen, I de-selected /dougtest/dougstuff and /dougstuff was gone again.

Conclusion:
Source date is lost when the emergency stop returns the user to the selection screen. It is possible the source data was gone upon return to the selection screen or before. I always checked my source data after de-selection.

Doug
Back to top
View user's profile Send_private_message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Tue 01 May 2012, 01:16    Post_subject:  

zigbert wrote:
otropogo
Hmmm, your sr1 might not be detected corrected.

Will you please execute these lines in a terminal and post the result here?
Code:
ls -1 /sys/block | grep sr

Code:
cat /sys/block/sr1/device/vendor

Code:
cat /sys/block/sr1/device/model

Code:
probedisk


This should give us a some brief information.


Thank you
Sigmund


sh-4.1# ls -1 /sys/block | grep sr
sr0
sr1
sh-4.1# cat /sys/block/sr1/device/vendor
TSSTcorp
sh-4.1# cat /sys/block/sr1/device/model
CD/DVDW SH-S162L
sh-4.1# probedisk
/dev/sda|drive|ATA WDC WD2500LB-55E
/dev/sr0|optical|HL-DT-STDVDRAM GSA-H10N
/dev/sr1|optical|TSSTcorpCD/DVDW SH-S162L


I ran a few more tests :

I tried to mount one of the DVD+RW disks in the sr1 burner with Pmount. Repeated tries all resulted in "ERROR:unable to mount SR1". When placed in sr0, pmount mounted it.

It then tried putting a CD-RW disk in sr1. Again, pburn would not give its information with another disk in sr0.

However, when I left sr0 empty, pburn finally showed the CD-RW's condition.

But when I tried the same trick with the DVD+RW disk, Disc info reported:

mediatype none...no writable media.

When I move it to sr0, it mounts fine with pmount, but pburn continues to give the "no writable media" info report, regardless of whether sr0 or sr1 is selected as the burner device.

When I put the CD-RW back in sr1, info gives the sr1 media information, although sr0 is still selected as burner. But when I close and reopen pburn, then, finally, the media info on the DVD-RW is displayed (both disks are blank). But then the info for the sr1 media is once again inaccessible, even when select it as the burning device.

Hope you can make some sense of this.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 115 of 144 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 113, 114, 115, 116, 117, ..., 142, 143, 144 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1423s ][ Queries: 13 (0.0390s) ][ GZIP on ]