Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 09:43
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Progress report on Compaq evo n1015
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
lockettpots

Joined: 04 Jun 2012
Posts: 3

PostPosted: Mon 04 Jun 2012, 15:05    Post subject:  Progress report on Compaq evo n1015
Subject description: No internet
 

Hi All
Complete Linux newbie here again.

Following advice from this forum I installed latest Wary and all seems OK except network connection.
Internet reports no interfaces found. When I used this machine under windows xp I used to connect with network cable not wireless.

Could someone point me in the direction of the next step please. As stated network wizard cannot find an interface.

Is there something I can type into the console to give me more information.

Thanks in advance

John
Back to top
View user's profile Send private message 
RetroTechGuy


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2673
Location: USA

PostPosted: Wed 06 Jun 2012, 13:03    Post subject: Re: Progress report on Compaq evo n1015
Subject description: No internet
 

lockettpots wrote:
Hi All
Complete Linux newbie here again.

Following advice from this forum I installed latest Wary and all seems OK except network connection.
Internet reports no interfaces found. When I used this machine under windows xp I used to connect with network cable not wireless.

Could someone point me in the direction of the next step please. As stated network wizard cannot find an interface.

Is there something I can type into the console to give me more information.

Thanks in advance

John


Does the wireless work under Windows?

And, of course, the cable should work under Linux.

BTW, I was trying to look up this machine. When you say "old", how old do you mean?

I have an Asus eee 900 netbook that runs 5.28 just fine (that machine has 1 GB RAM, also).

The advantage of some of the newer Puppy versions is that the gurus have continuously improved the range of hardware support (networks cards, video, sound).

Here's 5.25 Retro, which will probably run on it (it works on my 333MHz, and supports the PCMCIA wireless card I installed):

http://www.smokey01.com/JamesC/uploads/lucid-retro-525-2.6.30.5-v4/lupu-525-2.6.30.5-v4.iso

And the discussion thread:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=521627#521627

_________________
Add swapfile
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0489s ][ Queries: 12 (0.0100s) ][ GZIP on ]