Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 04:13
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » REQUESTS
QSSTV for Pups 4, Lupu and Slacko
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
drspastic


Joined: 29 Aug 2008
Posts: 90
Location: ruse, bulgaria

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 02:43    Post_subject:  

hi, im back again! i got this running fine on 528 on eeepc701 running from the missus usb disk. i installed 528 to sd card and then it didnt work again. it needed QT. anyway i did some more stuff as well now (remaster with hamapps sfs and a lot of other amateur radio essentials. its getting towards being the most complete hampup yet.

now, qsstv wont start from menu. from console it asks for :

sh-4.1# qsstv
qsstv: error while loading shared libraries: libQtGui.so.4: cannot open shared object file: Input/output error
sh-4.1#

i examined dependancies:

libqtcore libqtgui
these exist but are not in the search path(assumed startup script makes them loadable by application)

so can i copy these into the correct place? which is where?

so close to having it perfect!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
drspastic


Joined: 29 Aug 2008
Posts: 90
Location: ruse, bulgaria

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 02:48    Post_subject:  

by the way they are all there in more than one version under /usr/lib

that looks the right place. where the hell is it looking for them?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
drspastic


Joined: 29 Aug 2008
Posts: 90
Location: ruse, bulgaria

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 03:09    Post_subject:  

i looked at /usr/lib and there was libqtcore.so.4 with an exclamation mark triangle icon and the name in red. thats bad yeah?

theres also libqtcore.so.4.6 and 4.6.2

there was no libqtgui.so.4 but there was .4.6 and .4.6.2


under /initrd/r04/usr/lib i found both libqtcore.so.4 and libqtgui.so.4

so i have them both safe.

tried to copy to /usr/lib but failed. wont let me.

it let me copy them to /lib but i guess thats not where the problem is.

any thoughts? what does the red /yellow triangle mean?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
drspastic


Joined: 29 Aug 2008
Posts: 90
Location: ruse, bulgaria

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 03:18    Post_subject:  

ok, all is good so far copying to /lib let qsstv start!
receive mode works and i have pictures straight off-air. love it!

but transmitt is not making any sounds. i guess the audio settings. in and out are set to 'default' so why one works and the other dont. i will try and get the settings from fldigi and post the results.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
drspastic


Joined: 29 Aug 2008
Posts: 90
Location: ruse, bulgaria

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 03:29    Post_subject:  

fldig worked with default as sound input, and /dev/dsp as sound output
i tried /dev/dsp on qsstv but still no sound.
on start it says cannot access /dev/dsp no such device.
hmmm....
whats going on here?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
drspastic


Joined: 29 Aug 2008
Posts: 90
Location: ruse, bulgaria

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 06:19    Post_subject:  

nah that as far i can get. i read the menu, i read the faq, checked the audio devices. no sound output from qsstv, all else works fine.
fldigi gives sound out with the same settings, so qsstv has issues.
its still nice to receive pictures, if anyone has an idea about whats wrong here please tell.
i ran out of skills and ideas.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » REQUESTS
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0472s ][ Queries: 12 (0.0055s) ][ GZIP on ]