Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 03 Sep 2014, 04:16
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
FFConvert - multimedia converter
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 12 of 15 [223 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, 15 Next
Author Message
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2505
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Wed 16 May 2012, 16:12    Post subject: libc.mo  

Karl Godt wrote:
...
*
Installing some /usr/share/locale/*/LC_MESSAGES/glibc.mo i compiled with --prefix=/opt/glibc-2.6.1 by simply copying them there solved the 3 warnings i got by locale command :
Quote:
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory

Took me several weeks to figure that out that this meant the glibc.mo and not a /usr/lib/locale/default link to a directory ...

*
I hope i have not fogotten anything .

This has brought me to the idea of adding libc.mo to next langpack_de
Thank you, Karl.
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Wed 16 May 2012, 19:47    Post subject: Cannot set LC_* to default locale  

Karl Godt wrote:
Installing some /usr/share/locale/*/LC_MESSAGES/glibc.mo i compiled with --prefix=/opt/glibc-2.6.1 by simply copying them there solved the 3 warnings i got by locale command :
Quote:
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory

I guess those error messages are caused by lacking /usr/lib/locale/${LANG} contents or illegal LANG value, never mean the glibc.mo.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Sat 26 May 2012, 09:37    Post subject: fconvert-1.2.9
Subject description: with new eatures
 

New test release: ffconvert-1.2.9.pet (2012-05-26)
http://shino.pos.to/linux/puppy/

New features:
1. Additional audio track. You can combine the 1st file for video and the 2nd for audio.
2. Screen capture. Note this feature is available on the Lupu and Slacko. Wary/Racy cannot.



Video using the screen capture:
http://www.youtube.com/watch?v=_8hcLmfxv8Y

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5016
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Mon 11 Jun 2012, 20:54    Post subject:  

Hi shinobar; I didn`t read the whole forum thread as it`s quite long.

Does ffconvert do ffmpeg x264 with the quality setting and single pass?
This is the best all around method, fast one pass and easy to set quality.
I`ve been using Handbrake, but it`s far more complex than is needed.

I tried the old ffconvert and it didn`t work, but I hope the new one does.
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Tue 12 Jun 2012, 21:23    Post subject: Re: ffmpeg x264  

sunburnt wrote:
I tried the old ffconvert and it didn`t work, but I hope the new one does.

Depends on the ffmpeg and the Puppy version.
What Puppy are you using?

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5016
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Wed 13 Jun 2012, 14:31    Post subject:  

It was maybe a year ago I tried ffconvert, not really that important.

Now I use Puppy-528-005 Lucid with Handbrake.
But Handbrake is more complex than is needed.
###
Just need audio stream selection, video and audio output format, and a few other options.
Perhaps this is in some of the preset files that ffconvert can use?
###
Q: Does ffconvert do x264 "quality based" encoding?

OR, are you planning on adding that to it?

Last edited by sunburnt on Thu 14 Jun 2012, 15:34; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Wed 13 Jun 2012, 19:21    Post subject: X264 on lupu-528  

sunburnt wrote:
Now I use Puppy-528-005 Lucid

I recommend Pmusic Upgrade 005 and ffconverter 1.2.9.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sunburnt


Joined: 08 Jun 2005
Posts: 5016
Location: Arizona, U.S.A.

PostPosted: Thu 14 Jun 2012, 15:36    Post subject:  

Thanks shinobar;

I`ll get those packages and try it out.
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Sun 17 Jun 2012, 03:22    Post subject: ffconvert-1.3  

Crrent: ffconvert-1.3.pet (2012-06-17)
http://shino.pos.to/linux/puppy/
You need not upgrade if you are content with the v.1.2.9.

# v1.2.9 - 26 May 2012: x11grab, mkplaylist, notebook, preset group
# v1.3 - 17 Jun 2012: upport avconv, fix unsupported codec error message, gtkdialog to avoid yaf-splash incompatibility, vcd for the default

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Sun 17 Jun 2012, 10:49    Post subject: isync  

Try '-isync' as the advanced options if you encounter no sync with the video and audio when grabing X by the ffconvert 2.9.1 and later.
(Thanks to smokey01)

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Tue 24 Jul 2012, 01:57    Post subject: Screen capture on Wary/Racy-5.3, Puppy-4.x  

FFConvert-1.3 supports screen capture. But you need to upgrade ffmpeg for Wary/Racy-5.3 or Puppy-4.x.
For Wary/Racy-5.3, install FFmpeg-0.8.12 to enable screen capture.
For Puppy-4.x, install ffmpeg-0.7.6.

You need not upgrade ffmpeg for slacko, dpup and most of Pupplet-5.x.
For the lucid puppy, the Pmusic Upgrade 005 is recommended.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2618
Location: Japan

PostPosted: Thu 02 Aug 2012, 20:05    Post subject: [TIPS] CAPTURE_SOUND  

TIPS:
ffconvert-1.3 has additional options in /usr/bin/ffconvert at line 80:
CAPTURE_SOUND="hw:0,0"

It specifies the sound device associates the screen capture.
"hw:0,0" means card 0, device 0.

You can edit the value by a text editor.
To see the available hardware, type the command 'arecord -l':
Code:
# arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC1200 Analog [ALC1200 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC1200 Digital [ALC1200 Digital]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 2: ALC1200 Analog [ALC1200 Analog]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0


The mixer setting can be tested by the recording feature of the mhWaveEdit.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3263
Location: Ontario

PostPosted: Thu 02 Aug 2012, 20:26    Post subject:  

"hw:0,1" is the line-in port for my desktop computer when recording audio.

Audacity's preferences is a good way to understand what
your audio ports are named by system


_
Back to top
View user's profile Send private message 
antiloquax


Joined: 27 Jan 2012
Posts: 405

PostPosted: Thu 02 Aug 2012, 23:42    Post subject: Re: [TIPS] CAPTURE_SOUND  

shinobar wrote:
TIPS:
ffconvert-1.3 has additional options in /usr/bin/ffconvert at line 80:
CAPTURE_SOUND="hw:0,0"

It specifies the sound device associates the screen capture.
"hw:0,0" means card 0, device 0.

You can edit the value by a text editor.
The mixer setting can be tested by the recording feature of the mhWaveEdit.


Thanks for this Shinobar. I think I know what to do now (to get my USB headset working!)
mark

_________________
My System:Arch-Arm on RPi!
"RacyPy" puplet on Toshiba Tecra 8200. PIII, 256 MB RAM.
RaspberryPy: Lobster and I blog about the RPi.
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Tue 21 Aug 2012, 10:09    Post subject:  

Hi shinobar,

I'm using the latest FFconvert on Akita...
Code:
FFmpeg version SVN-r25158-snapshot, Copyright (c) 2000-2010 the FFmpeg developers
  built on Aug 15 2012 23:04:19 with gcc 4.3.4


I get errors when trying to screen capture, with the ALSA option hw:0,0

Code:
hw:0,0: Input/Output error...


To fix this, I must change the option to plughw:0,0

Can this be auto detected and done for users by ffconvert?

Also, I get errors about a missing -r option ... Each time this happens the -r 29.97 option has many spaces before it (not only 1), and it is separated from the -f 1024x768 option...

I can fix the errors about the missing -r option, if I move the -r option immediately after -f 1024x768 , and remove all double/triple spaces from the ffmpeg command....

Example:

From FFconvert (doesn't work):
Code:
/usr/bin/ffmpeg -f alsa -i hw:0,0 -f x11grab -s 1024x768 -i :0.0 -t 60 -y -f avi  -vcodec msmpeg4    -b 1000k -s 640x480 -aspect 4:3 -r 25  -acodec pcm_s16le -ab 160k -ar 44100 -ac 2  "/root/Desktop/x11grab.avi"


the above gives:
Code:
[x11grab @ 0x8080890] AVParameters don't have video size and/or rate. Use -s and -r.
:0.0: Input/output error


Edited, moved -r option and extra spaces (still doesn't work):
Code:
/usr/bin/ffmpeg -f alsa -i hw:0,0 -f x11grab -s 1024x768 -r 25 -i :0.0 -t 60 -y -f avi  -vcodec msmpeg4 -b 1000k -s 640x480 -aspect 4:3 -acodec pcm_s16le -ab 160k -ar 44100 -ac 2  "/root/Desktop/x11grab.avi"


the above gives
Code:
[alsa @ 0x8076470] cannot set channel count to 1 (Invalid argument)
hw:0,0: Input/output error


Edited again, using plughw (works):
Code:
/usr/bin/ffmpeg -f alsa -i plughw:0,0 -f x11grab -s 1024x768 -r 25 -i :0.0 -t 60 -y -f avi  -vcodec msmpeg4 -b 1000k -s 640x480 -aspect 4:3 -acodec pcm_s16le -ab 160k -ar 44100 -ac 2  "/root/Desktop/x11grab.avi"


I hope you can fix these issues, so that I don't need to manually edit the command in a text editor, then paste back in to a terminal...

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 12 of 15 [223 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, 15 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1010s ][ Queries: 13 (0.0076s) ][ GZIP on ]