Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 00:00
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Macpup 529
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 11, 12, 13 Next
Author Message
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Sun 19 Aug 2012, 18:44    Post_subject:  

backi , its based on the precise beta 2 that barry built I know that scaling didn't work on everyone stuff But it worked for me and all the gear my testers used.

This is a development version of macpup I don't except it to do everything for everyone.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 812
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Sun 19 Aug 2012, 18:47    Post_subject:  

P123 wrote:
This has the same problem as CheckMate Precise - it cannot connect to the internet using wifi.

I am using TP-Link TL-WN722N 150Mbps High Gain Wireless USB Adapter with TP-Link TL-ANT2408CL 2.4GHz 8dbi Indoor Omni-Directional Antenna. I also tried Edimax EW-7711UAN 150Mbps Wireless 802.11n High Gain 3dBi USB Adapter. They detected my BT Home Hub & I entered the wireless key - just an error message on screen.

Then I unrolled my 10 metre ethernet cable & finally online.


You can go here http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=80175&start=105 and look at rerwin post and see if any the pets he has will work for you.

Cheers
Back to top
View user's profile Send_private_message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Sun 19 Aug 2012, 19:04    Post_subject:  

Thank you oldyeller , I am following your development . It looks like Barry is about to start working on again too Very Happy

This so cool, It's the first time Barry has talked about us that I can remember. Very Happy

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02950
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 812
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Sun 19 Aug 2012, 21:18    Post_subject:  

runtt21 wrote:
Thank you oldyeller , I am following your development . It looks like Barry is about to start working on again too Very Happy

This so cool, It's the first time Barry has talked about us that I can remember. Very Happy

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02950


Glad to hear that Barryk talked about Macpup!!! Very Happy Very Happy you guys do awesome work.

Cheers
Back to top
View user's profile Send_private_message 
P123

Joined: 05 Sep 2009
Posts: 89
Location: Northern Ireland, UK

PostPosted: Mon 20 Aug 2012, 04:15    Post_subject:  

oldyeller wrote:
P123 wrote:
This has the same problem as CheckMate Precise - it cannot connect to the internet using wifi.

I am using TP-Link TL-WN722N 150Mbps High Gain Wireless USB Adapter with TP-Link TL-ANT2408CL 2.4GHz 8dbi Indoor Omni-Directional Antenna. I also tried Edimax EW-7711UAN 150Mbps Wireless 802.11n High Gain 3dBi USB Adapter. They detected my BT Home Hub & I entered the wireless key - just an error message on screen.

Then I unrolled my 10 metre ethernet cable & finally online.


You can go here http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=80175&start=105 and look at rerwin post and see if any the pets he has will work for you.

Cheers


Thanks. I will give both these pet files ago later.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 20 Aug 2012, 05:45    Post_subject:  

So far so good. Back up to #18 at DW .Softpedia has already got it....

http://news.softpedia.com/news/Macpup-529-Has-Firefox-14-0-1-287022.shtml
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
infromthepound

Joined: 12 Jun 2009
Posts: 133

PostPosted: Mon 20 Aug 2012, 06:05    Post_subject:  

It's on today's Distrowatch too./
JB
Back to top
View user's profile Send_private_message 
icyos2

Joined: 13 Jun 2012
Posts: 16
Location: Leicester, England, UK.

PostPosted: Mon 20 Aug 2012, 09:46    Post_subject: MacPup 529 - had me running back to 5.28  

Hi All

Well using 529 left me with no audio and no wireless internet on Dell Vostro 220, Lenovo A50, Acer 5552 & Toshiba A120.

I loaded up Macpup 528 and all computers are awesome, 529 the audio playback is a struggle and I cannot record audio at all, I cannot get the wireless to work on any of my computers, 528 is working fine, BTW im using 528 not the v2 version the original.

Hope this helps as I was hoping to do a video of 529.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 20 Aug 2012, 16:47    Post_subject:  

icyos did you do md5sum on your download? What did running alsawizard from the command line do? Did the internet set up wizard see any of your cards or routers?
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Mon 20 Aug 2012, 21:38    Post_subject:  

kros54 , Try something for me, Download Barry's build of precise beta 2 and try localizing it. If it stays that way consistently. Go back to MP529 switch to the jwm side and see if it works there. Then report back before you try the e17 side again.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rokytnji


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 1380
Location: Pecos/ Texas

PostPosted: Tue 21 Aug 2012, 00:59    Post_subject: IBM M41 Desktop with dual hard drives
Sub_title: Triple boot so far
 

Sound works. Frugal install on .dev.sdb1. I am on wired internet right now but will try a USB wireless later (not tonight).

Installed via CD made on Antix with xfburn,

Code:
System:    Host: puppypc293 Kernel: 3.2.18 i686 (32 bit, gcc: 4.6.3)
           Desktop: Enlightenment 0.16.999.71440 Distro: macpup Linux
Linux 3.2.18 [i686 arch]
Machine:   System: IBM product: 679421U
           Mobo: IBM model: IBM Bios: IBM version: 20KT46AUS date: 06/04/2004
CPU:       Single core (Intel Pentium 4 CPU,1793.958,256 KB,fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm up pebs bts,3589.41,intel) (-UP-) cache: unknown  flags: (-) bmips: Not Available clocked at  MHz
Graphics:  Card: NVIDIA NV6 [Vanta/Vanta LT] bus-ID: 01:00.0
           X.org: 1.11.3 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa) tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card: Intel 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0 ports: 1c00 1840 bus-ID: 00:1f.5
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.24
Network:   Card: Intel 82801BA/BAM/CA/CAM Ethernet Controller driver: e100 ver: 3.5.24-k2-NAPI port: 2000 bus-ID: 02:08.0
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: (100.1GB,-) () 1: id: /dev/sda model: SAMSUNG_SV6003H size: 60.1GB
           2: id: /dev/sdb model: IC35L040AVVA07 size: 40.0GB
Partition: ID: swap-1 size: 0.81GB used: 0.00GB (0%) fs: swap ID: swap-2 size: 1.17GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 57 Uptime: 24 min Memory: 198.7/1136.1MB Runlevel: 5 Gcc sys: N/A Client: Shell inxi: 1.8.14


Fresh install so far. I emailed you about the hardware issues with this rig. Looks like I got em sorted so far.



Code:
title antiX at sda2, kernel 2.6.36-1-mepis-smp
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.36-1-mepis-smp root=/dev/sda2 nomce quiet nosplash nouveau.modeset=0 vga=788
initrd /boot/initrd.img-2.6.36-1-mepis-smp
boot

title Microsoft Windows XP Professional at sda1
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1

title Puppy Linux 529 frugal in sdb1 dir macpup529frugal
rootnoverify (hd1,0)
kernel /macpup529frugal/vmlinuz pmedia=atahd psubdir=macpup529frugal
initrd /macpup529frugal/initrd.gz


Code:
# fdisk -l

Disk /dev/sda: 60.1 GB, 60060155904 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 7301 cylinders, total 117304992 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0xb04e6831

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1              63    51615743    25807840+   7  HPFS/NTFS
/dev/sda2   *    51615744   115728383    32056320   83  Linux
/dev/sda3       115728384   117303295      787456   82  Linux swap / Solaris

Disk /dev/sdb: 40.0 GB, 40016019456 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 4865 cylinders, total 78156288 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x020d6a3a

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1              63    18747854     9373896   83  Linux
/dev/sdb2        18747855    75874994    28563570   83  Linux
/dev/sdb3        75874995    78156224     1140615   82  Linux swap / Solaris


Haven't made my mind up yet on what is going onto /dev/sdb3 yet. Maybe nothing even. Just use for storage maybe. Not a priority yet any hows.

Besides. I gotta read up on what works on precise puppys and stuff. I need libsensors, locate, and info ,(maybe bash 4.1 also)

Code:
sh-3.00# locate firefox
sh: locate: command not found
sh-3.00# info firefox
sh: info: command not found


to make me more of a happy camper before I download devx later and install. Just glad this booted up on these old drives and this battered Desktop. Razz
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
kros54

Joined: 17 May 2009
Posts: 103
Location: member of Hungarian Puppy Linux Community

PostPosted: Tue 21 Aug 2012, 05:38    Post_subject: troubleshooting hungarian localization  

1. Download Precise puppy beta2 http://distro.ibiblio.org/quirky/test/precise-5.2.60/
2. Install Precise puplet (frugal)
Run Quickset, Country setting- > hu-HU, Timezone Europe-Budapest, keyboard layout hu-Hungary. set OK, save, and terminal:
(1precise_locale_after_locale)
3. New process: Macpup529.
reinstall Precise, install Macpup529
switch jwm, run first intall process. All OK.
(2macpup529 locale jwm.jpg)
Save, and exit prompt, command locale- all OK (as well as terminal)
restart e17. Run Roxterm, command locale, good results, the test sentence is wrong. (3after rebootE17.jpg)
I try very, very much. Run Wizard Wizard - Change the mouse and keyboard - Advenced Xorg keyboard configuration layouts - Configure Xkb Layout, Change... and so an...
First, immediately after the settings are good:
(4aftersettingE17.jpg)
If X restart, the localization settings are lost.

I think, that may be the fault (bug) of the e17 startup configuration.
It would be worthwhile to look at what has changed in the macpup528 because it worked well
4after settingE17.jpg
 Description   
 Filesize   65.31 KB
 Viewed   1230 Time(s)

4after settingE17.jpg

3after reboot E17.jpg
 Description   
 Filesize   82.45 KB
 Viewed   1261 Time(s)

3after reboot E17.jpg

2macpup529 locale jwm.jpg
 Description   
 Filesize   104.14 KB
 Viewed   1262 Time(s)

2macpup529 locale jwm.jpg

1precise_locale_after_locale.jpg
 Description   after setting locale Precise Puppy
 Filesize   86.24 KB
 Viewed   1223 Time(s)

1precise_locale_after_locale.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Tue 21 Aug 2012, 16:44    Post_subject:  

I have two things for you to try ,First set it all up But don't restart, shut it down and save. Then boot it up later and see . If that fails we will try setting up e from scratch.
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
P123

Joined: 05 Sep 2009
Posts: 89
Location: Northern Ireland, UK

PostPosted: Tue 21 Aug 2012, 18:05    Post_subject:  

Still problems with 529.

But 528 still works.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
runtt21


Joined: 07 Jun 2008
Posts: 1650
Location: BigD Texas

PostPosted: Tue 21 Aug 2012, 20:26    Post_subject:  

Bumps and all we are back in the top 10 at dw. We where at 11 yesterday and today ...... Very Happy
day3.jpg
 Description   
 Filesize   25.43 KB
 Viewed   1454 Time(s)

day3.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 11, 12, 13 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1212s ][ Queries: 13 (0.0292s) ][ GZIP on ]