Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 19 Apr 2014, 10:51
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Precise Puppy RC2, October 20, 2012
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 34 of 59 [875 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 32, 33, 34, 35, 36, ..., 57, 58, 59 Next
Author Message
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2473
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 14:35    Post subject: Precise Puppy beta5, Sept. 4, 2012
Subject description: wrong behavior of different langpack versions in PPM
 

I have loaded outdated langpack_de-20120205.pet just for testing new ppm

2 issues with ppm in this situation which can be normal in the future
- no package description in "installed packages"
- wrong (ALREADY INSTALLED) for not installed actual package
ppm_langpack_version.png
 Description   
 Filesize   62.2 KB
 Viewed   847 Time(s)

ppm_langpack_version.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 1925
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 16:26    Post subject: Precise Puppy beta5, Sept. 4, 2012  

Booting from live cd with save file on flash drive (hard drive bit the dust)

Report Video 1.3 - Tue 4 Sep 2012 on Precise Puppy 5.3.91 - Linux 3.2.28 i686

Chip description:
0.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 65x/M650/740
PCI/AGP VGA Display Adapter
oem: SiS
product: 6325 1.05.00

X Server: Xorg Driver used: sis

X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1440x900 pixels (411x263 millimeters)
depth of root window: 16 planes
Computer
Processor mobile AMD Duron(tm)
Memory 708MB (136MB used)
OpenGL
Vendor VMware, Inc.
Renderer Gallium 0.4 on softpipe
Version 3.0 Mesa 8.0.2
Direct Rendering Yes
# glxgears
63 frames in 5.0 seconds = 12.532 FPS
62 frames in 5.0 seconds = 12.371 FPS
63 frames in 5.0 seconds = 12.591 FPS
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   201.65 KB
 Viewed   818 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 269
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 16:28    Post subject: precise5391 fails to desktop  

IBM ThinkPad x30
both work: racy5300 wary5300

puppy_precise_5391 manual frugal

first boot without precisesave
+ desktop ok
+ network ok

reboot with precisesave
- no desktop
- can not 'blindly' restart, F12 up right down enter
- must force shutdown

boot pfix=nox with precisesave
+ command prompt ok
+ exit ok
+ xwin ~ok
- desktop mostly generic icons
+ enet ok
- system:hardinfo - network catagory missing - ok racy5300 wary5300
+ restart jvm - no change
+ restart xserver - no change

reboot with precisesave
- no desktop, must force shutdown

boot pfix=nox with precisesave
+ command prompt ok
+ exit ok
+ xwin ~ok
- desktop mostly generic icons
+ repeatable
+ exit to prompt
- xorgwizard probe, 'c', 1024x768x16 intel
- xwin - desktop mostly generic icons
+ exit to prompt
- xorgwizard probe, 'c', 1024x768x24 intel
- xwin - desktop mostly generic icons
+ exit to prompt
- xorgwizard choose=intel, 'c', 1024x768x24 intel
- xwin - desktop mostly generic icons

Bill
Back to top
View user's profile Send private message 
LateAdopter

Joined: 27 May 2011
Posts: 136
Location: Reading UK

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 16:59    Post subject:  

Hello BarryK

Thanks for the latest Precise Puppy 5.3.91

I have tried some experiments with the package manager.

It hasn't gone to sleep on me yet.


The precise update packages still get downloaded and create separate databases, but they do not merge as it says it will do.

The result is too many Ubuntu repos for the PPM to handle at once.

I have tried deleting the update databases from the .Packages directory and updating just the precise updates on their own, but the outcome is the same.


I have added a PPA on launchpad.net. It works, and it installs all of the dependencies from ubuntu various, but forgot to install the package from launchpad.net. It does install the package if I do it on its own, which is good enough for me.


A couple of omissions I have noticed so far:

The symbolic link to GNU linux i386 is missing from /usr/bin so python failed to install there. I copied the link from /usr/lib and then python did install

lsb_release is missing. I installed the lsb-release package and the error went away.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5444
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 17:05    Post subject:  

Fresh manual frugal install of 5.3.91 on my main Athlon XP box. Sound,internet and display all correct and working on initial boot. No difficulties yet.

# report-video
Report Video 1.3 - Tue 4 Sep 2012 on Precise Puppy 5.3.91 - Linux 3.2.28 i686

Chip description:
0.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)
oem: NVidia
product: NV18 () Board Chip Rev A2

X Server: Xorg Driver used: nouveau

X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
depth of root window: 16 planes


...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz
#
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
1329 frames in 5.0 seconds = 265.779 FPS
2216 frames in 5.0 seconds = 443.166 FPS
2252 frames in 5.0 seconds = 450.327 FPS
2205 frames in 5.0 seconds = 440.722 FPS
2114 frames in 5.0 seconds = 422.534 FPS
2207 frames in 5.0 seconds = 440.798 FPS

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1034MB (183MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Tue 04 Sep 2012 04:05:16 PM CDT
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235

# free
total used free shared buffers
Mem: 1034112 501676 532436 0 56148
-/+ buffers: 445528 588584
Swap: 1228936 0 1228936
#
Back to top
View user's profile Send private message 
jplt


Joined: 12 Nov 2010
Posts: 118
Location: Somewhere en NORMANDIE - FRANCE

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 17:34    Post subject:  

Frugal install in my main pc:

i boot directly to the command line ! and then do xorgwizard ! same probmem for the beta 4 !

Here my specs

--
Processor 2x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
Memory 4084MB (196MB used)
Operating System Unknown distribution
User Name root (root)
Date/Time mar. 04 sept. 2012 23:29:58 CEST
Display
Resolution 1920x1200 pixels
OpenGL Renderer Gallium 0.4 on NV4E
X11 Vendor The X.Org Foundation
Multimedia
Audio Adapter HDA-Intel - HDA NVidia
--

Report Video 1.3 - mar. 4 sept. 2012 on Precise Puppy 5.3.91 - Linux 3.2.28 i686

Chip description:
5.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C51 [GeForce 6150 LE] (rev a2)
oem: NVIDIA
product: Crush50 Board - c51pvg0 Chip Rev

X Server: Xorg Driver used: nouveau

X.Org version: 1.11.3
dimensions: 1920x1200 pixels (507x317 millimeters)
depth of root window: 24 planes

--

_________________
my hardware/mon materiel

Frugal Install Puppy Precise 5.7.1
Back to top
View user's profile Send private message 
jplt


Joined: 12 Nov 2010
Posts: 118
Location: Somewhere en NORMANDIE - FRANCE

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 17:49    Post subject:  

I create a save file reboot again to the command line and do xorgwizard !
_________________
my hardware/mon materiel

Frugal Install Puppy Precise 5.7.1
Back to top
View user's profile Send private message 
tiangeng

Joined: 23 Jul 2009
Posts: 61
Location: 河南 China

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 20:22    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
Have you tested the "official" PPD? When I looked inside, it says "for Macintosh only". So I would like to know if it works for you.

If it doesn't, I have another one from openprinting.org that I would like to test.


Some application printing need RAW,what should I do?
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8557
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 20:53    Post subject:  

tiangeng wrote:
Some application printing need RAW,what should I do?

Please give an example.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 20:59    Post subject:  

@jplt

We need more information to go on.

One way you can obtain this is to post some logs.

Before you run xorgwizard it is important that you capture the failed attempt to start X. This can be done by saving the /var/log/Xorg.0.log.

Before you run xorgwizard, please run this command:
Code:
cp -a /var/log/Xorg.0.log /root

Then gzip it:
Code:
gzip Xorg.0.log


Once you have X running post this file to the forum.

Also, you can gzip and post /var/log/messages (or output of dmesg)

Thanks

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 4616
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 22:33    Post subject:  

Still have this problem.
Dell desktop
Pentium 4 processor
Nvidia nv37gl Quadro video card
precise 5.3.91 frugal

Boots to desktop
Some desktop program icons missing or half visible
no items visible in menus
Some program icons in taskbar, but not all
The icons/entry's that should be showing in menu and taskbar. You can put mouse pointer at the location where they should be and left click will run the program that should have an icon/entry at that location.
Seems to be using Nouveau graphic driver.

To get working desktop have to run Xorgwizard and choose Vesa driver. Adding nouveau.modeset=0, to kernel line of bootloader entry,also works.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 4616
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 23:06    Post subject:  

Just an observation about getting packages from Ubuntu repositories.
Notice the example picture.
Sure seems to need a lot of dependencies.
Notice the complete download size to get this program and its dependencies.
Ubuntu packages from PPM.jpg
 Description   
 Filesize   74.81 KB
 Viewed   649 Time(s)

Ubuntu packages from PPM.jpg


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
feelsub

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 39

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 02:14    Post subject:  

Talking about PPM.

I suggest that the confirmation buttons, such as for trim are placed at the top of the screen and not down. Idea
Indeed when there is a long list, the buttons are out of screen, and it's only by KNOWING how many tabs and then hitting enter, that it works.

Also issues about sound:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=80670

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=80580
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 02:55    Post subject:  

Tried installing xfce from PPM
. . . 'installation' fast
but when I ran 'xwin xfce4' from the prompt - which might be the wrong command . . . I returned to jwm
Then I could not get to the prompt from the keyboard or the menu.
In fact the keyboard was not working at all . . .

ay chihuahua Crying or Very sad

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jplt


Joined: 12 Nov 2010
Posts: 118
Location: Somewhere en NORMANDIE - FRANCE

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 04:02    Post subject:  

Here is my Xorg.0.log and /var/log/messages
messages.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  messages.gz 
Filesize  14.88 KB 
Downloaded  84 Time(s) 
Xorg.0.log.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  Xorg.0.log.gz 
Filesize  6.5 KB 
Downloaded  80 Time(s) 

_________________
my hardware/mon materiel

Frugal Install Puppy Precise 5.7.1
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 34 of 59 [875 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 32, 33, 34, 35, 36, ..., 57, 58, 59 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Cutting edge
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0920s ][ Queries: 13 (0.0158s) ][ GZIP on ]