Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 29 Aug 2014, 06:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Fatdog64-600 Final and 601 (July 2012)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 17 of 23 [332 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Next
Author Message
GKM

Joined: 03 Sep 2012
Posts: 5

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 16:13    Post subject:  

Hi there,

Did anyone try the XLock lock screen from the Fatdog control panel? I tried it, but it does not appear to accept any password. I tried to set a root password, and it works with the logon screen, but not with Xlock. I also tried a few standard puppy passwords, and the cpasswd option from the command line, but to no avail. What do I do wrong?
Regards,

GKM
Back to top
View user's profile Send private message 
kirk

Joined: 11 Nov 2005
Posts: 1400
Location: florida

PostPosted: Tue 04 Sep 2012, 21:21    Post subject:  

GKM,

Yes, that's a bug. James has fixed it for the next release. Not sure when that will be.


Smokey01,

Thanks for the fix.


RandSec,

Originally during Fatdog64-600 development, we had decided to drop support for multi-session saves. But, James found that it did seem to work, though I don't know to what extent. I haven't tested it my self. Maybe James will respond next time he checks in here.
Sound should be adjustable in ALSA Mixer, unless you're using digital sound to an external receiver, then VLC preferences should be looked at.
The new big initrd does have a faster boot for the most popular boot methods.
Back to top
View user's profile Send private message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4235
Location: Earth

PostPosted: Wed 05 Sep 2012, 12:13    Post subject:  

kirk wrote:
... Originally during Fatdog64-600 development, we had decided to drop support for multi-session saves. But, James found that ...
Thanks Kirk.

I'm sure you are aware that I, too (along with others) are LIve DVD users. And, I think you remember that ran FATDOG for several years merely booting its multi-session, mutli-save system, in production, never needing to install on USB/HDD with extremely rewarding success.

This is/was a very attractive approach and use of FATDOG. Heres hoping it continues.

Here to help

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
winwin

Joined: 01 Jul 2012
Posts: 4

PostPosted: Mon 10 Sep 2012, 20:33    Post subject: Update java  

Hi, I don't how to update the java in Fatdog64? Can anyone give me a help?
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1805
Location: South Australia

PostPosted: Fri 14 Sep 2012, 23:57    Post subject:  

Codeblocks-10.05 is available on my site for FD64:
http://www.smokey01.com/software/Fatdog64-600/codeblocks-10.05-fd64.pet

It does require wxWidgets which is available via the FDPM or here:
http://ftp.nluug.nl/ftp/pub/os/Linux/distr/fatdog/pets/600/wxWidgets-2.8.12.pet

It's a very impressive application for developing C & C++ applications.

Documentation here:
http://www.codeblocks.org/user-manual

Enjoy..

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Hans

Joined: 16 Mar 2006
Posts: 45
Location: The Netherlands

PostPosted: Mon 17 Sep 2012, 17:45    Post subject: sound quit working
Subject description: sound device busy
 

Hello all

First: Kirk, Jamesbond and all others contributing to this release, thanks!
It gets better and better every time, I'm happy!

But what to do when all was perfect, wouldn't be fun right?
So I am happy to report, I have an issue with my sound, first reported bij Billtoo in http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=79001
First time I had this problem was when I was playing around with this new release.
I followed Billtoo's instructions and deleted the savefile.
This weekend I decided to migrate permanently and again the sound issue came forward.
Not wanting to delete all the work I just put in to the new install I dug a litte deeper.
I compared the new install (on sda3) with the play-around-one on sda5.
In term on sda3:
Code:
# fuser -i /dev/snd/*
/dev/snd/controlC0:   5096  5136
/dev/snd/pcmC0D0c:    5096m
/dev/snd/pcmC0D0p:    5096m

In term on sda5:
Code:

# fuser -i /dev/snd/*
/dev/snd/controlC0:   5135

So I fixed it with a workaround bij putting a script in ~/startup:
Code:

#!/bin/sh
SND=`fuser -i /dev/snd/controlC0 | grep -o ' [[:digit:]]\{4\} '`
kill$SND

And it works.

Not a single clue what's going on though.

Putting the script in /etc/init.d after the 20-alsa script does not work, I had to put it in ~/startup.
And at every reboot or poweroff I hear the soundcard unloading, so I guess this part (line 70 and 71) of the 20-alsa script is not functioning, due to this soundcard problem.

Does anyone know what goes wrong with my snd_hda_intel?
Back to top
View user's profile Send private message 
joe0855

Joined: 05 Oct 2010
Posts: 60
Location: Raleigh, North Carolina, U.S.A.

PostPosted: Sun 23 Sep 2012, 11:51    Post subject: Not able to create a savefile  

Hello Gents,

It's been a while since I've last visited the Fatdog forum. I've been using Fatdog64 521 and have been very happy with it. Was curious in trying 601. For test purposes, I've created a quick USB boot version of 601 using Unetbootin (live USB).

For some reason, I can't get the OS to recognize the savefile. I've tried the Savefile Argument Builder.

Went into the 'syslinux.cfg' file and made the following change to the append line:
'append search savefile=ram:uuid:ECF6-A259:/fd64save.ext4'.

But after rebooting the system, the OS still doesn't recognize the savefile. Any ideas?

Thanks,
Joe
Back to top
View user's profile Send private message 
Hans

Joined: 16 Mar 2006
Posts: 45
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun 23 Sep 2012, 12:01    Post subject: savefile
Subject description: Not able to create a savefile
 

So it does not work on syslinux? In the fatdog64 installer one can choose for syslinux though.

Works with grub, I used it twice
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9059
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 23 Sep 2012, 12:27    Post subject:  

I don't think that you should be using both "search" and "savefile=".

[Edit] I checked this with syslinux using "search" and "savefile=" together. The savefile was correctly located.

Maybe you need the "waitdev" argument too. Start with "waitdev=10".
Back to top
View user's profile Send private message 
joe0855

Joined: 05 Oct 2010
Posts: 60
Location: Raleigh, North Carolina, U.S.A.

PostPosted: Sun 23 Sep 2012, 14:41    Post subject:  

rcrsn51 wrote:

Maybe you need the "waitdev" argument too. Start with "waitdev=10".



Thanks rcrsn51, worked like a champ! Changing the append statement to look like:
'append search savefile=ram:uuid:ECF6-A259:/fd64save.ext4 waitdev=10'

did the trick.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9059
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 23 Sep 2012, 14:48    Post subject:  

Excellent. Now take out the "search" because it's redundant. And reduce the "waitdev" value to the shortest time interval that works.
Back to top
View user's profile Send private message 
joe0855

Joined: 05 Oct 2010
Posts: 60
Location: Raleigh, North Carolina, U.S.A.

PostPosted: Sun 23 Sep 2012, 23:18    Post subject:  

Ok, so I removed the 'search' parameter and was able to reduce the waitdev to 1 sec (go figure).

Thanks again rcrsn51!
Back to top
View user's profile Send private message 
spandey

Joined: 20 Sep 2012
Posts: 66

PostPosted: Thu 27 Sep 2012, 01:47    Post subject:  

I have Luppu 5,2,8 running of USB flash and booting with GRUB4DOS. It's working fine with no issues so far.
I just downloaded Fatdog 601 ISO and after mounting copied the contents to a Directory in same USBFLASH.
Using GRUB4DOS I am able to boot it. But when I like to download SFS files using it's Control Panel --> system--> SFS Manager
, there's an error that Fatdog is not installed !!!

I don't want to use Fatdog Installer as it might destroy my other content in USB. What parameters I need to change?

Last edited by spandey on Thu 27 Sep 2012, 05:25; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 27 Sep 2012, 04:13    Post subject:  

spandey I would do a manual frugal install
so that no other OS get messed up? Those
active here would know how to and the FAQ
for FatDog knows how to do it too?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
spandey

Joined: 20 Sep 2012
Posts: 66

PostPosted: Thu 27 Sep 2012, 05:13    Post subject:  

Nooby, I did a manual install only. After rebooting it doesn't pick up the savefile and won't allow ant new pet to be installed.

I tried two options as per usr/share/doc/faqs/boot-options.html in the fatdog.

1.kernel /Fatdog/vmlinuz savefile=ram:usb

2. kernel /Fatdog/vmlinuz savefile=ram:device:sda2:/fd64save.ext4

The savefile is in root of sda2.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 17 of 23 [332 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0868s ][ Queries: 13 (0.0088s) ][ GZIP on ]