Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Sep 2014, 04:01
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
pUPnGO 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 27 [398 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 25, 26, 27 Next
Author Message
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 17:42    Post subject:  

Hey, goingnuts, I'm sure I've asked this before, as I've forgotten about this version of pUPnGO for some time... BUT...

Could you incorporate Xorg (just enough for the generic driver) into this somehow? I really don't know enough to do it myself Embarassed

Also real wireless support would be way cool. Just a port over of SNS would be enough Wink

EDIT: just to give you the full story, this is for the Infernal Dell -- my Latitude CPi (P2 300MHz and 128MB RAM). Xvesa does all sorts of nifty things to the screen about 30sec in. That is to say, it fails quite spectacularly!

Technically, the NeoMagic driver "should" work, but on this system it generally does not -- Puplite5 and Akita get it right, other puplets generally speaking make a mess of things -- the colors are way off. (Not quite as bad a failure as Xvesa, fortunately.)

I still have a wireless-only network, hence that request -- I don't have the (rather rare, I am told) Ethernet->WiFi sort of module, just the regular USB ones. My particular favorite is a Rosewill RNX-N150UBE with the RTL8188 chipset.

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4351

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 18:25    Post subject:  

a static toolchain means no Xorg, but you can dump Xorg and the shared lib dependencies from any distro where your video does work.
_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 19:13    Post subject:  

Ummm... OK, approximately what files should I copy? (I really don't know this stuff!) Can I lift them from, say, Puppy 432?
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 19:40    Post subject:  

Actually... dirty little secret, I got a replacement CPi at some point. The old(er) one is now a parts machine. Looks like that parts machine has some video issues as well as a bad RAM slot -- although pUPnGO looks HORRIBLE on the newer example (not being suited to stripy pink and blue), it *is* stable... strange. I've attached a bad photo of what it looks like -- my amazing photography skills compensate for the fact that every 3rd column or so of pixels is black. Oops.

So I'll want to copy over Xorg, the generic Xorg driver (and MAYBE the neomagic driver) and whatever generates the conf files that Xorg needs.

I'll also be needing to know how to integrate Xorg in -- i.e. how to get the system to call Xorg and not just Xvesa. This should be fun Rolling Eyes

Hey, speaking of pink and blue... makes me think of J Edgar Swoop, a silly poem that my father illustrated for IIRC like a class project or something in the 80s. A pity that about 90% of that work got lost somewhere along the way -- the part I've seen was excellent.
CPi-pUPnGO-Ewww.jpg
Description  Scary screenshot... just, yuk.
jpg

 Download 
Filename  CPi-pUPnGO-Ewww.jpg 
Filesize  72.64 KB 
Downloaded  229 Time(s) 

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4351

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 20:23    Post subject:  

Try changing your bits per pixel. The wrong colors are sometimes fixed by going from 8bpp to 16 or 24
_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 20:56    Post subject:  

How do I do that? Also, a res change is in order -- it's autodetecting 800x600 and it should be 1024x768. I'd love to know how to do that as well.
_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
goingnuts

Joined: 07 Dec 2008
Posts: 780

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 21:04    Post subject:  

starhawk: I did post a Xorg.pet here but the download does not work any more and I have deleted the pet...maybe you have it still?
The other thing to try is Xfbdev. I have attached a pet with it as well as a small launcher. Start pUPnGO2012 with the boot parameter "vga=785" ex. "puppy vga=785" or use the ask mode "puppy vga=ask" and choose resolution afterwards.
After booting into Xvesa, exit2prompt and run "xfbinit"...

You will have to get the content of the package installed before doing the above,,,

As for changing the resolution try run "setresolution.sh" at a prompt or maybe use the Setup icon on desktop...it will list the modes supported by your hardware.
Xfbdev_static_20120928.pet
Description  static Xfbdev + launcher script
pet

 Download 
Filename  Xfbdev_static_20120928.pet 
Filesize  304.8 KB 
Downloaded  187 Time(s) 

Last edited by goingnuts on Sun 30 Sep 2012, 02:22; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 22:29    Post subject:  

Don't have that Xorg PET file anymore Sad but I know how to drag n drop if you can tell me (again, approximately) what files to pull out of a full install of 432...

The xfbdev pet has problems:
Quote:
The following messages or errors were encountered:
/usr/sbin/pkginstall.sh: cd: line 380: can't cd to /tmp/pet/xfbdev
BusyBox v1.17.0.git (2011-07-24 18:44:24 GMT-Cool multi-call binary.

Usage: basename FILE [SUFFIX]

Strip directory path and .SUFFIX from FILE


/usr/sbin/pkginstall.sh: cd: line 390: can't cd to /tmp/pet/xfbdev/
cp: cannot stat `/tmp/pet/xfbdev/*': No such file or directory
rmdir: '/tmp/pet': Directory not empty
Errors from tar and gzip is normally harmless.
Press OK to continue/quit.


In other words, THAT'S gonna leave a stain on the rug Shocked

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 22:43    Post subject:  

OK, here's what happens when I get the right resolution x bits put up on the screen... it still ain't pretty.

Every other column is off (black) in all cases.
100_2887.JPG
Description  Yukky @ 1024x768x16. Right res, way wrong look.
jpg

 Download 
Filename  100_2887.JPG 
Filesize  691.28 KB 
Downloaded  207 Time(s) 

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2544
Location: New Zealand

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 23:23    Post subject:  

Starhawk - you probly already know this but if you rescale the jpg to a width less than 600 pixels it will display on the forum in a much smaller filesize (without loss of onscreen clarity) without requiring each person to download it (which saves John Murga a lot of bandwidth and lets us see the image straight off).

(I use mtpaint and then "image, scale canvas" then set the width to 595 pixels, then click once in the "height" box to allow it to automatically keep the correct aspect ratio)

Then it will be visible on the forum without extra downloading, like this:
100_2887_.JPG
 Description   
 Filesize   28.06 KB
 Viewed   642 Time(s)

100_2887_.JPG

Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 00:09    Post subject:  

Yeah, I know *sigh* just lazy sometimes. Tired other times.

Didn't think I'd hear about it, either Embarassed

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
goingnuts

Joined: 07 Dec 2008
Posts: 780

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 02:19    Post subject:  

starhawk wrote:
/usr/sbin/pkginstall.sh: cd: line 390: can't cd to /tmp/pet/xfbdev/
cp: cannot stat `/tmp/pet/xfbdev/*': No such file or directory
rmdir: '/tmp/pet': Directory not empty
Errors from tar and gzip is normally harmless.
Press OK to continue/quit.

In other words, THAT'S gonna leave a stain on the rug Shocked

I agree thats annoying...but have a look in /tmp/pet/...there it should be...just named xfbdev_static_20120928...and inside you should find the bins. Just copy them to /usr/X11R7/bin.

It must be my naming of the pet which puzzles the pkginstall-program - sorry!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2544
Location: New Zealand

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 04:35    Post subject:  

goingnuts wrote:
Yes my homebrewed wifimanager is present - which at some tie in the past got me connected via wireless...
We got wpa_cli, wpa_supplicant, wpa_passphrase and iwconfig at hands to play with...but no firmware drivers..
Hi Goingnuts, this is an interesting offering. I am posting from Dillo, via wired connection. I couldn't work out how to activate the wireless card (although iwconfig seems to suggest it is loaded). Can you offer any tips about the best way to configure the wpa password into the wireless config please? I guess it is done from the cli?? cheers!

EDIT: Ok, I used wpa_passphrase and it seemed to accept my wifi password, then I didn't know what step to take next. I tried wpa_cli and wpa_supplicant but am stabbing in the dark really... Any ideas appreciated. thx
Back to top
View user's profile Send private message 
goingnuts

Joined: 07 Dec 2008
Posts: 780

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 06:13    Post subject:  

greengeek: Try looking into the /usr/sbin/wireless.sh script. I have been able to connect with that script but it is not always working - might be my wireless router giving problems. Also I only have tested WPA2...
If you are using the updated pUPnGO from 20120616 (download in first post) most drivers should be present and auto loaded - although there are no guarantee the autoloaded driver works with your hardware. Good luck!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2867
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 12:21    Post subject:  

xfbdev doesn't work. Black and blue and pink screen, with black blotches when I move the cursor. No icons and no conky.

Correct VGA mode here is 317, BTW (785 is some sorta 800x600 mess). Not that it matters!

One other thing, there is a tiny tiny bug in your xorgwizard (or whatever the startup keyboard/mouse detection shell script is). It reads "Your correct! My mouse is a [WHATEVER] mouse" for option 0. "Your" is grammatically incorrect -- the line should start with "You're" instead. Again, very minor bug that probably nobody cares about. I only picked up on it because Mom used to be a librarian and is VERY picky about my English. ("Ain't ain't a word!")

_________________
Loving X-Slacko 2.1!
Custom Build: HP MOCA-AR + Core2Duo T7200 + 4gb RAM + 256gb SSD
...just needs a pretty case Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 27 [398 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 25, 26, 27 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0895s ][ Queries: 13 (0.0101s) ][ GZIP on ]