Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 30 Sep 2014, 14:37
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
CUPS
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Author Message
Dud

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 18

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 14:07    Post subject:  CUPS
Subject description: Configuration connection refused
 

Attempting to configure CUPS by either gui route fails with:

The connection was refused when attempting to contact localhost:631

/usr/share/doc/cups/ appears to be incomplete as well.

Ideas?
Back to top
View user's profile Send private message 
Dud

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 18

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 14:13    Post subject:  

Oops, this was meant to go to the precise thread - so read Puppy version as Precise Puppy 5.4. Might as well leave it here pro-tem.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9148
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 14:29    Post subject:  

Works for me. How are you booting? From the Live CD or from an install?

What other stuff have you installed?
Back to top
View user's profile Send private message 
Dud

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 18

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 15:19    Post subject:  

Live CD

Vanilla, the first thing I've tried to configure. I've just noticed that localhost is unreachable* so I'll take a look at the hosts file. I'm posting from the machine in question btw so mostly it just works.

*Edit: Well, it pings OK.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9148
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 15:30    Post subject:  

I would boot again off the Live CD. At the short initial pause, type the boot option "puppy pfix=ram". Then try the CUPS wizard again.
Back to top
View user's profile Send private message 
Dud

Joined: 04 Jun 2011
Posts: 18

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 16:19    Post subject:  

OK, that worked and it survived a fresh save and reboot.

Ta.

I wonder why ..?
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Thu 25 Oct 2012, 16:39    Post subject:  

You might have installed from the PPM or possibly from outside some .deb which has modified some permissions in CUPS needed files. There are certain files which need to have right user:group names that the CUPS works.

Maybe some browser .deb ? They are famous of braking Puppy CUPS.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0428s ][ Queries: 12 (0.0037s) ][ GZIP on ]