Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 20:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Compiling
How to compile the fsaa1655g driver in Precise Puppy?
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Author Message
Martificiam

Joined: 04 Nov 2012
Posts: 5

PostPosted: Sun 04 Nov 2012, 17:50    Post subject:  How to compile the fsaa1655g driver in Precise Puppy?
Subject description: For Amilo L1310G laptop wireless
 

I have installed Puppy Precise 5.4 and the devx SFS.

This works in Lubuntu: http://www.marvec.org/amilo/]link

In order to compile it, I need to enter the following lines:

Code:
make
make install
modprobe fsaa1655g


When I enter those lines, here's what happens:

Code:
# make
make -C /lib/modules/3.2.29/build SUBDIRS=/root/my-documents modules
make: *** /lib/modules/3.2.29/build: No such file or directory.  Stop.
make: *** [default] Error 2
# make install
su -c "install -d /lib/modules/3.2.29/kernel/net/wireless/ && install -m 644 -c fsaa1655g.ko /lib/modules/3.2.29/kernel/net/wireless/ && /sbin/depmod -a"
install: cannot stat `fsaa1655g.ko': No such file or directory
make: *** [install] Error 1
# modprobe fsaa1655g
FATAL: Module fsaa1655g not found.

I've been trying to find an answer for hours. Can someone help? I really need to get wifi working on my Amilo L1310G laptop. It works fine under windows, and the fsaa1655g driver compiles without problems on Lubuntu (or any other ubuntu based distro), but I want to stick with Puppy for the time being. Any help is appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6674
Location: lisbon

PostPosted: Sun 04 Nov 2012, 20:45    Post subject:  

To compile modules you also need the relevant kernel sfs. For precise 5.4 I think the one you need is http://bkhome.org/sources/kernel-3.2.29/kernel_src-3.2.29-patched.sfs

You can check if this is the right one by running uname -r in a console.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8939
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 04 Nov 2012, 22:00    Post subject:  

@Martificiam: I have built the fsaa1655g module for Precise. To load it, use
Code:
modprobe fsaa1655g

However, the package also contains the alternate fsam7440 module because it was used successfully here.

Or are these modules specific to the Fujitsu-Siemens Amilo model?

Here is the Readme file for the fsaa1655g:

Quote:
To choose the state of the radio when the module is loaded you
can edit 'radio' parameter.

modprobe fsaa1655g radio=0 (ON)
modprobe fsaa1655g radio=1 (OFF)

Also you can change the state of the card edit /proc/fsaa1655g/radio
and view the state in this file:

echo 0 > /proc/fsaa1655g/radio (Turn OFF)
echo 1 > /proc/fsaa1655g/radio (Turn ON)

cat /proc/fsaa1655g/radio (View the state)
0 = OFF 1 = ON
fsaa1655g_k3.2.29-1.0.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  fsaa1655g_k3.2.29-1.0.pet 
Filesize  2.84 KB 
Downloaded  565 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
Martificiam

Joined: 04 Nov 2012
Posts: 5

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 02:57    Post subject:  

muggins wrote:
To compile modules you also need the relevant kernel sfs. For precise 5.4 I think the one you need is http://bkhome.org/sources/kernel-3.2.29/kernel_src-3.2.29-patched.sfs

You can check if this is the right one by running uname -r in a console.

The server asks for a login and a password, can't login apparently. I found it here though: http://distro.ibiblio.org/quirky/pet_packages-precise/
After installing the kernel module, the make command works, but I still get the same error while running make install.

@rcrsn51

I've installed the pet file, but the wifi LED light doesn't turn on. I've checked that the radio is ON in the console, but when I click the "connect" icon on the desktop or the taskbar, nothing happens (it worked before).
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [4 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Compiling
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0511s ][ Queries: 13 (0.0039s) ][ GZIP on ]