Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 03:23
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Upup Precise 54X7 using latest woof at time
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 11 [163 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 9, 10, 11 Next
Author Message
tater


Joined: 29 May 2010
Posts: 32
Location: Michigan, USA

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 03:01    Post subject:  

I'm amazed that the nouveau is working really good on an old nvidia mx 440. I'm going to compare that to the nvidia driver. I haven't tried 3d on nouveau.

The only little thing is.. I have to restart X in order to get a desktop.

I like the aqualung music. It's playing music from the slackware server. I'm glad that the music is playing again!

Peace!

tater
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 04:00    Post subject:  

01micko and mikeslr. Thank about sys-info update. Will be in the next build.

Mikeslr. About gimp-2.8.2 sfs. That error message tells that somehow machine-id has not been generated in your comp. I do have machine id and gimp launches. Interesting.

Anyway....possible fix, run this command in console and try gimp again:
dbus-uuidgen > /var/lib/dbus/machine-id
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 08:07    Post subject:  

Qbittorrent sfs uploaded to the upup repo. It works fine with the qt libs found from the same repo.

Happy torrenting.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 08:15    Post subject:  

Manual frugal install of Precise 5.4.X.2 on the trusty Athlon XP box. Sound,display and internet all working and correct on initial boot. No difficulties yet.

# report-video
VIDEO REPORT: Upup Precise, version 5.4.X.2

Chip description:
oem: NVidia
product: NV18 () Board Chip Rev A2

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
1837 frames in 5.0 seconds = 367.347 FPS
1969 frames in 5.0 seconds = 393.704 FPS
2002 frames in 5.0 seconds = 400.155 FPS
1962 frames in 5.0 seconds = 391.736 FPS
1873 frames in 5.0 seconds = 373.954 FPS

Actually using "nouveau".

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1034MB (194MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Sun 18 Nov 2012 06:12:40 AM CST
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235

-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
Vendor : The X.Org Foundation
Version : 1.11.3
-Monitors-
Monitor 0 : 1440x900 pixels
-OpenGL-
Vendor : Nouveau
Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
Version : 1.2 Mesa 8.0.4
Direct Rendering : Yes

Ethernet controller : Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
VGA compatible controller : NVIDIA Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1) (prog-if 00 [VGA controller])
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 08:32    Post subject:  

Screenie....
precise 5.4.X.2.png
 Description   
 Filesize   343.25 KB
 Viewed   1189 Time(s)

precise 5.4.X.2.png

Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 08:56    Post subject:  

Thanks James C for testing hardware.

JIM Invoice Manager pet has been uploaded to the repo.

http://qt-apps.org/content/show.php/JIM?content=149288

Homepage link can be found from above url. You will need spanish skills or google translator though. I can recommend Chromium sfs for translation.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 21:09    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
LateAdopter wrote:
It does not install a menu entry or a .desktop file, but does run by clicking on vlc in /usr/bin

I'm seeing a similar problem with the Graphic menu. PETS like this one that are classified as X-GraphicUtility are no longer added to the menu. But pre-installed apps that use that category are working.

I believe that it is a woof issue because it also showed up in the final version of Precise.


Fixed:
http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00031

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 790
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 13:31    Post subject: Gimp problems solved  

Thanks pemasu:

The instructions you gave here: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=665317#665317 almost worked. When they didn't and I tried again to start the gimp sfs via the terminal and I realized that the system was looking for the file in /usr/var/lib/dbus. So I copied the file there and it worked. I guess the following should be typed into the terminal on my system:

Code:
dbus-uuidgen > usr/var/lib/dbus/machine-id

Thanks again,

mikeslr
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 13:53    Post subject:  

Sorry Mikeslr. I read the error message too quickly and my mind translated the file location to its normal location. I wonder why your installation tries to search it in /usr. That is not normal location.

Anyway...good that it works. But if it is system failure for other people, the real solution should be found.

The normal location is /var/lib/dbus/machine-id

Thank you of the feedback.
Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 901
Location: London, England

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 14:41    Post subject:  

Hello pemasu and mikeslr,

Could this be connected?

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=82092&start=70

Program (Deadbeef) is calling for a file at the wrong location because of an extra /usr on the front of the path.

Only happening in the most recent Puppies.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 14:56    Post subject:  

OscarTalks. I dont think so. I think that deadbeef just does not find the icon. I believe that source code has default fall back like $prefix/deadbeef.png and since you probably had --prefix=/usr....it searches from /usr

Try this in console and the icon might be found:
gtk-update-icon-cache -qf /usr/share/icons/hicolor

EDIT. I was right about $prefix thing:
Code:
   if (!gtk_icon_theme_has_icon(theme, icon_name)) {
        char iconpath[1024];
        snprintf (iconpath, sizeof (iconpath), "%s/deadbeef.png", deadbeef->get_prefix ());
        trayicon = gtk_status_icon_new_from_file(iconpath);
    }
...
    else {
        // try loading icon from $prefix/deadbeef.png (for static build)
        char iconpath[1024];
        snprintf (iconpath, sizeof (iconpath), "%s/deadbeef.png", deadbeef->get_prefix ());
        gtk_window_set_icon_from_file (GTK_WINDOW (mainwin), iconpath, NULL);
    }
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 607
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 15:29    Post subject: CD access  

Is this a 'NEW' way future puppy's are going to operate?

Dpup Precise (and the new Slacko-5.3.7.7.4g-firefox) are NOT totally loading and running from 'RAM.'

They now seem to require constant CD access to operate!

Now... I'm running on an old IBM T22 Thinkpad with 250MB ram, 20GB HDD.

Once Dpup Precise (and Slacko-5.3.7.7.4g-firefox) are loaded (which they both do without a problem) on this old Thinkpad... I no longer can take out the program CD and use any CD's with data, graphics etc., that may be required for certain projects. Also, if you get caught up in a youtube video it takes up to 5-minutes or more of access to the CD program to get cleared up again... if it clears up at all.

This is NOT a new-kernel issue as I have run Kernel-3.6.+ linux distro's on this old box without any problems.

Users with old computers that run like I do (No HDD or Frugal install... strictly from the CD with a savefile on the HDD) might want to investigate their particular setup before jumping in head over heels???

Can anyone else confirm my findings or is this an isolated situation because of my T22?

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9199
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 15:48    Post subject:  

There's no question that as Puppy gets bigger, its memory requirements increase with it. The Lupu 528 SFS file is 125 MB and the latest Slacko is 151 MB. Maybe we just went over the tipping point for 256 MB of RAM.

Have you tried copying the SFS file onto the hard drive along with the save file? Then Puppy would use it instead of off the CD and maybe switch into "pfix=nocopy" mode.
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3336
Location: Ontario

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 16:03    Post subject:  

To Pemasu...

You should delete any right click items that mention nicoedit

_________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 16:06    Post subject:  

Don570. I have done that already. I did some "clean up" to the right click stuff. And I also added some missing stuff.

With woof using recent commits, the pet installation now updates menu. Scanner_share was my test pet.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 11 [163 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 9, 10, 11 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1011s ][ Queries: 13 (0.0156s) ][ GZIP on ]