Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 22 Oct 2014, 18:38
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Akita Linux, Beta 16 ISO
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 52 of 70 [1044 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 50, 51, 52, 53, 54, ..., 68, 69, 70 Next
Author Message
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Fri 09 Nov 2012, 20:17    Post subject:  

Puppyt wrote:
I am reminded that there is an OOlight4kids- or something similarly named - lurking in the forums somewhere

I've been gathering SFS recently as it happens...

I added these, briefly tested as working.
http://akita.scottjarvis.com/OOo4kids-1.2_en.pet
http://akita.scottjarvis.com/OOo4kids-1.2_en.sfs

Quote:
I found it very simple to extract various games files from sidder's HSB (HanSamBen - a 412/431 puplet for kids) repository and have them running in Akita

I'll see if I can package them up as a collection in sfs or pet... It's easy in akita, using the right click options, if you wanna beat me to it...

Quote:
I wonder what software solutions could be included for text-to-speech or voice recording

Here's a text to speech thing:
http://akita.scottjarvis.com/flite_gui-2.2-akita.sfs
http://akita.scottjarvis.com/flite_gui-2.2-akita.pet

Also, for movie editing, there is Avidemux in the repo. I am no expert in using them, cinerella seems tricky, but I only gave it 5 mins...

Also for screen/voice recording, the latest Akita has FFMPEG Vidcap, VLC-GTK, PAVrecord, latest Precord, rezound (in PPM), and FFconvert (if u wanna manually fix the ffmpeg commands it generates)...

Quote:
Perhaps a typing game suite perhaps?

Funnily enough, I tried out a typing game called tuxtype something... Didn't work..

Quote:
Legendary game engineer, Mike Singleton, passed away recently http://www.guardian.co.uk/technology/gamesblog/2012/oct/16/mike-singleton-rpg-visionary-games. I've kinda peppered the forums with requests for "Lords of Midnight" games in Puppy linux, and while I can get various fan-made java remakes going, the dos versions remain a bit of a challenge to me (the ones I have use the dexe format). Wine would be the environment of choice to run Chris Wilds' remakes in Windows, as with the "War of the Solstice" remake. Seems like I have myself a project this Christmas break, in Akita Smile

I think you know a lot more about DosBox and WINE etc than I do, but if you get any of it going I can package it up... Wink

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 568
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Sat 10 Nov 2012, 06:28    Post subject:  

That's fabulous, sc0ttman - as ever, you're a champ Smile
I'll get around to tinkering with L.O.M. issues next weekend- stay tuned...
Especial thanks for all those media pets - you're right I thnk, I explored Cinerella briefly for a small movie-making project recently, and I think Avidemux will be more appropriate for numpties like me and schoolkids, alike.

"Darkness has fallen, and the foul are abroad..."


P.S. have noticed that your repository has been given honorable mention on an external forum for Puppy Linux - so don't think there are only a handful of us fans out here in the ether Smile

_________________
Toowoomba Linux Community
http://groups.google.com/group/toowoombalinux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Keef


Joined: 20 Dec 2007
Posts: 633
Location: Staffordshire

PostPosted: Sat 10 Nov 2012, 12:42    Post subject:  

Welcome to this weeks meeting of AA (Akita Anonymous)

"My name is Keef and I'm an Akitaholic!"

I drink a lot too....
Back to top
View user's profile Send private message 
dennis-slacko531


Joined: 18 Jan 2012
Posts: 103
Location: Oregon

PostPosted: Sun 11 Nov 2012, 01:30    Post subject: Akita beta13 isn't seeing any USB's  

I've tried both Pmount and Ymount.
Pmount says ERROR: unable to mount sdb1
Ymount says Sorry, mounting partition sdb1 failed.
*** Rox just shows an empty box for all my HDD also. Using the LiveCD now...

My old junker PC could really use this puppy. Earlier today I installed Carolina 003 and yesterday Precise 5.4.1, so my hardware is sure capable. Actually it's 9 yrs old and really needs something like Akita. Any idea's very appreciated. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sun 11 Nov 2012, 04:14    Post subject: Re: Akita beta13 isn't seeing any USB's  

dennis-slacko531 wrote:
I've tried both Pmount and Ymount.
Pmount says ERROR: unable to mount sdb1
Ymount says Sorry, mounting partition sdb1 failed.
*** Rox just shows an empty box for all my HDD also. Using the LiveCD now...

My old junker PC could really use this puppy. Earlier today I installed Carolina 003 and yesterday Precise 5.4.1, so my hardware is sure capable. Actually it's 9 yrs old and really needs something like Akita. Any idea's very appreciated. Cool

All I can think of is that you're trying to access ext4?? The old 2.6.25.16 kernel doesn't support it... Even if I update to a newer kernel with ext4, there are still more changes needed to fully support ext4...

If not, try using these commands to check things out: gparted, parted, probedisk, probepart, disktype, mnt, partprobe

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
dennis-slacko531


Joined: 18 Jan 2012
Posts: 103
Location: Oregon

PostPosted: Sun 11 Nov 2012, 04:38    Post subject: Re: Akita beta13 isn't seeing any USB's
Subject description: SOLVED
 

sc0ttman wrote:
dennis-slacko531 wrote:
I've tried both Pmount and Ymount.
Pmount says ERROR: unable to mount sdb1
Ymount says Sorry, mounting partition sdb1 failed.
*** Rox just shows an empty box for all my HDD also. Using the LiveCD now...

My old junker PC could really use this puppy. Earlier today I installed Carolina 003 and yesterday Precise 5.4.1, so my hardware is sure capable. Actually it's 9 yrs old and really needs something like Akita. Any idea's very appreciated. Cool

All I can think of is that you're trying to access ext4?? The old 2.6.25.16 kernel doesn't support it... Even if I update to a newer kernel with ext4, there are still more changes needed to fully support ext4...

If not, try using these commands to check things out: gparted, parted, probedisk, probepart, disktype, mnt, partprobe


Yes that's it. My entire PC is EXT4 because I don't have Windoze --- BTW, I noticed on "first shutdown" that ext4 wasn't an option. I'll format a partition to ext2..... Thanks sc0ttman.

**EDIT** The WM selections interest me probably the most. I'm using E16 and it's pretty nice. When I used E17 in Snowlinux I thought it rather over-the-top (for me). I'm hoping I'll get another shot at Fluxbox and any comments appreciated. Razz
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Mon 12 Nov 2012, 19:29    Post subject: Re: Akita beta13 isn't seeing any USB's
Subject description: SOLVED
 

dennis-slacko531 wrote:
**EDIT** The WM selections interest me probably the most. I'm using E16 and it's pretty nice. When I used E17 in Snowlinux I thought it rather over-the-top (for me). I'm hoping I'll get another shot at Fluxbox and any comments appreciated. Razz

I like this one, if not using JWM: http://akita.scottjarvis.com/xfce_minimal-4.2.3.2-akita.pet (1.1mb)
It is an extra cutdown xfce environment, that uses very little resources.

I'm using JWM+tint2 at the moment, just checking tint2 really...
I'll try to add fluxbox to the repo in a day or two...

EDIT: Also, these have been added to the Akita Repo,
just click the Update button in the PPM and Akita SFS Installer:

"dia-097-akita: diagram creator " off "Graphic 3000K"
"dia_DOC-097-akita: diagram creator help files" off "Graphic +dia 1300K"
"dia_DEV-097-akita: diagram creator, files for compiling" off "Graphic +dia 2K"
"easymp3gain-0502-akita: mp3 volume (gain) editor" off "Multimedia 1700K"
"filezilla-353-akita: great FTP client" off "Internet +libgpg,+libgcrypt,+gnutls 5600K"
"filezilla_NLS-353-akita: filezilla FTP client locales" off "Internet +filezilla 2300K"
"filezilla_DOC-353-akita: filezilla FTP client help files" off "Internet +filezilla 2K"
"fotoxx-87-akita: advanced image viewer, editor and converter" off "Graphic +libfreeimage,+libgtkimageview 2200K"
"fotoxx_NLS-87-akita: image viewer locales" off "Graphic +fotoxx 244K"
"fotoxx_DOC-87-akita: image viewer help files" off "Graphic +fotoxx 633K"
"jasper-1.900.1-w5: jpeg library" off "BuildingBlock 126K"
"koffice-3-akita: KDE office suite" off "Document 48M"
"koffice_DOC-3-akita: KDE office help files" off "Document +koffice 30M"
"LazY-FReD-1.0.2: download PET and SFS files from many, many Puppy sources" off "System 45K"
"libaudio-akita: audio library" off "BuildingBlock 42K"
"libfreeimage-3.10-akita: image library" off "BuildingBlock 1900K"
"libgtkimageview-akita: image library" off "BuildingBlock 27K"
"pdfedit-043-akita: an advanced PDF editor" off "Document +libaudio 5200K"
avast-1.3.0-puppy: anti virus with graphical interface, System 2.5M
avast_NLS-1.3.0-puppy: avast locales, System +avast 2.7M
bluegriffon-1.0-w5: WYSIWYG editor for wesbites (HTML, CSS etc), Internet 15M
clamav-0.97.3-w-20111019: anti virus program, System 3.5M
foxitreader-1.1.0-20090810: nice pdf reader, full version, Document 2.3M
foxitreader-1.1.0-20090810-lite: nice pdf reader, light version, Document 1.7M
skype_static-2.1.0.81: call conferencing and chat, Internet 27M
thunderbird-16.0.2-akita: email client, latest stable branch, Internet +dbus-glib 21M
thunderbird-3.1.20-akita: older email client, still good, security branch, Internet +dbus-glib 12M
tightvnc-1.3.10: VNC client and server off Network 722K
kino-1.3.4-akita: DV video editor off Multimedia 1.6M
kino_DEV-1.3.4-akita: kino files for compiling off Multimedia +kino 20K
kino_DOC-1.3.4-akita: kino help files off Multimedia +kino 3.2M
kino_NLS-1.3.4-akita: kino translations off Multimedia +kino 425K

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Dewbie

Joined: 15 Apr 2010
Posts: 1783

PostPosted: Wed 14 Nov 2012, 04:16    Post subject:  

Hello Sc0ttman:

Does Akita have a 4.x / Wary 5.x level of dial-up driver support?
Also, should the Akita .pets work with Wary?

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Wed 14 Nov 2012, 05:06    Post subject:  

Dewbie wrote:
Hello Sc0ttman:

Does Akita have a 4.x / Wary 5.x level of dial-up driver support?
Also, should the Akita .pets work with Wary?

Thanks.

Akita has the same dialup setup and drivers as pup4, except that a few of the frontends are updated in various ways, internationalised and a few extra fixes .... And I think most of the pets should work with Wary, although Akita is based on Wary 5.1.x, so it has older ffmpeg than Wary 5.3 and later...

And I find that most Lupu, Saluki, Dpup, Wary and Quirky pets work fine in Akita.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
bark_bark_bark

Joined: 05 Jun 2012
Posts: 837
Location: USA

PostPosted: Sat 17 Nov 2012, 08:40    Post subject:  

Hello I am working on getting an old pc up. It is powered by a Abit BH-6 Motherboard (look @ my sig for basics). I will try to run akita, but no sure if it will work at this point as I need a a new hard drive, and a cd drive. It is obviously is too old to boot from USB.
_________________
Desktop: Intel 945PSN Motherboard, 3.2Ghz P-IV "Prescott 2M", 2GB RAM, 500GB WD HDD, Windows 7
(Slacko) Puppy Arcade 11 on USB Stick, Kali Linux 1.0.9a in Vbox.
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 568
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Sat 17 Nov 2012, 20:03    Post subject:
Subject description: HD5450 Radeon glx card issues ati-catalyst akita 13
 

Hi sc0ttman,
I think that I might *just* be missing something really obvious - like using the wrong Akita kernel version for my kids entertainment machine, or by not having the devx loaded, or bad downloads etc - but I can't get my new HD 5450 Ati-Radeon 1GB ddr3, HDMI+audio playing ball with Akita 13.
Its a Intel Motherboard E210882 (D945GTP) with LGA775 800Mhz cpu, currently running 5gb ddr2 ram (heh - will there ever be a PAE Akita Wink - Reminds me - even though non-pae will only see 3gb-ish ram, does it distribute the load over the ram banks or only focus on the first banks? Would it make for a longer-surviving RAM overall??)
I downloaded the Akita13beta 2.6.25.16 kernel, and also your Ati-Catalyst-8.12-xorg7.3-k2.6.25.16.pet (MD5 225e08f2d79c1697f021a38557c8b8f8 - if that gels with your original). After I wiped the partition with ol' Akita10 and frugal-installed Akita13 (under a 800x600 vesa that wouldn't show menu icons on the LPC tv I have it connected to), made a new save file and rebooted, I followed your directions for installing the Ati-Catalyst-8.12-xorg7.3 pet, and exited to X. "Ati-catalyst' was option 9 in the xorgwizard list of Xorg options, and on selection churned out a long list of unfurling directories until:
Code:
 ...
usr/src/ati/fglrx_sample_source.tgz
error: could not open display
Uninitialized file found, configuring.
/usr/sbin/xorgwizard: line 239   9800 Segmentation fault      aticonfig --initial -f
#grep: fglrx: no such file or directory
nv: target 'ATI-ATOMBIOSLCTV' is not a directory
Starting X, specs in /etc/X1/Xorg.conf, startup apps /root/.xinitrc

(and then drops back to prompt after presenting 'xwin' and 'xorgwizard' selection help)
On one occasion I rewiped and started over, and got a "4838 Segmentation fault" instead of 9800, above. A dodgy hard drive perhaps?
Anyways I extracted the pet in an attempt to track down the problem (in my end-user manner) and found that the fglrx source tgz had configure and make codes within - I'm guessing I need devx installed to help it over the hump? I'm downloading your akita13 devx now, but apparently will take another 3 hours from now to complete download, due to my ISP-choked bandwidth. My plans for LOM on Akita will have to wait...
Any advice on my glx woes gratefully received,
Cheers!

_________________
Toowoomba Linux Community
http://groups.google.com/group/toowoombalinux
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bark_bark_bark

Joined: 05 Jun 2012
Posts: 837
Location: USA

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 18:16    Post subject:  

okay I got all the parts I need to run it.

EDIT: Does Akita support Diamond Multimedia's Viper V550 gfx card. It's an old AGP card from 1998.

_________________
Desktop: Intel 945PSN Motherboard, 3.2Ghz P-IV "Prescott 2M", 2GB RAM, 500GB WD HDD, Windows 7
(Slacko) Puppy Arcade 11 on USB Stick, Kali Linux 1.0.9a in Vbox.
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 18:54    Post subject:  

bark_bark_bark wrote:
okay I got all the parts I need to run it.

EDIT: Does Akita support Diamond Multimedia's Viper V550 gfx card. It's an old AGP card from 1998.

As far as I can tell, this would be the correct driver: http://akita.scottjarvis.com/NVIDIA-71.86.06-k2.6.25.16.pet

And I think this is the latest version of the above pet: http://www.nvidia.com/object/linux-display-ia32-71.86.15-driver.html

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2385
Location: UK

PostPosted: Sun 18 Nov 2012, 19:04    Post subject:
Subject description: HD5450 Radeon glx card issues ati-catalyst akita 13
 

Puppyt wrote:
Hi sc0ttman,
I think that I might *just* be missing something really obvious - like using the wrong Akita kernel version for my kids entertainment machine, or by not having the devx loaded, or bad downloads etc - but I can't get my new HD 5450 Ati-Radeon 1GB ddr3, HDMI+audio playing ball with Akita 13.

that's not good, I was gonna order one of those... or an nvidia 220 something...

Quote:
Its an Intel Motherboard E210882 (D945GTP) with LGA775 800Mhz cpu, currently running 5gb ddr2 ram (heh - will there ever be a PAE Akita Wink

I might make one with a Wary kernel again at some point... but like I said eariler, the OpenGL never seems to work right...

Quote:
Reminds me - even though non-pae will only see 3gb-ish ram, does it distribute the load over the ram banks or only focus on the first banks? Would it make for a longer-surviving RAM overall??)

No idea to be honest, I'm happy with 2GB...

About the ATI drivers... Not sure what the problem might be... your md5 is fine.. The ATI drivers akita uses were built by MU quite a while back now, maybe your card is too new...

I only once had some ATI hardware to test the ATI drivers with - they worked OK, a little buggy, X crashed a few times, but it seemed OK, performance was crap, but so was the laptop in general... So I can't be sure what the problem is, but I know I didn't use the devx to load the ATI drivers...

Maybe newer drivers need to be compiled, I might be getting a similar card, so could give it a go... I mainly had old nvidia AGP cards, which was lucky cos most Nvidia drivers are available and reliable in puppy... Not so much for ATI, I think...

EDIT: This is the thread where I got the ATI drivers: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=38516

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send private message 
Puppyt

Joined: 09 May 2008
Posts: 568
Location: Gatton, Queensland

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 17:41    Post subject:
Subject description: radical surgery needed for radeon drivers HD5450
 

Hi sc0ttman,
thanks for your response - I chose ATI as a conscientious objector to NVIDIA's purported lack of future support for Linux (another quixotic quest of mine - but didn't realise that ATI offered pretty poor/inconsistent support to begin with Sad [EDIT: unfounded whinge based on similar experiences reported on various forums. Seems the implementation with Xorg versions and Ati drivers is the main bugbear]). The cards I found at a national techware chain for AU$32 ea - but there is much said lately about the price gouging Australians get for tech compared to the rest of the world - should be cheaper for you in comparative terms.
Works great in LH64 on my main office computer - TaZoC has compiled a more recent version of ATI-Catalyst than you have (11.8 ) seems to be the main issue - though I still didn't succeed in getting HDMI-audio going when running liveCD LH64 on the tv-computer setup. Ran it through from boot changing various BIOS settings on spec - PCI or PEG (express PCI) defaults, HDMI/DVI or HDMI2 ports on the tv - didn't alter the end result in frugal-installed Akita though I noted that I received seg faults at different allocations (?) associated with the same line I mentioned earlier re fglrx. I have a woefully choked internet here at home for another 24 hours but I managed to scrape some references together from non-Puppy Linux,
e.g., http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=281386
http://askubuntu.com/questions/124292/what-is-the-correct-way-to-install-ati-catalyst-video-drivers-fglrx
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-mint-84/ati-radeon-hd5450-video-card-driver-problem-4175421664/
http://askubuntu.com/questions/74171/is-my-ati-graphics-card-supported-in-ubuntu/74172#74172
...but closer to home
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=412419
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=48019
...the last of which I'll give a try later today, though I note that some 4.31 /Wary users seem to still be left hanging, near the end of the thread.
Thought I would risk downloading the real thing and try compiling myself, but not until after I get clear headroom (and bandwidth) later this week from here http://driverscollection.com/?H=Radeon%20HD%205450&By=ATI&SS=Linux%20x86_64(errgh - bigger than Akita itself!).
In Haste

_________________
Toowoomba Linux Community
http://groups.google.com/group/toowoombalinux

Last edited by Puppyt on Mon 19 Nov 2012, 21:03; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 52 of 70 [1044 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 50, 51, 52, 53, 54, ..., 68, 69, 70 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1267s ][ Queries: 13 (0.0090s) ][ GZIP on ]