Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 29 Jul 2014, 00:42
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Lxpup 14 final 7-20-2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 28 of 48 [710 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 26, 27, 28, 29, 30, ..., 46, 47, 48 Next
Author Message
smil99

Joined: 18 Aug 2007
Posts: 174

PostPosted: Fri 23 Nov 2012, 18:47    Post subject:  

@ mikesir
Quote:
Having loaded mate-1.4.1.sfs ...., if I wanted to unload it and run LxPup without it,
(1) is unload via sfs-load-on-the-fly, and restart X sufficient?
(2) Do I have to exit X, and type something? If so, what?
(3) Is some other action required?

You don't need to unload mate or any other desktop to be able to use the original lxde desktop. You can always get back to it by typing
Code:
xwin startlxde
at the console after exiting X.

Cheers.

_________________
Success is never ending. ... Failure is never final!
(Used with kind permission from jejy69)
Back to top
View user's profile Send private message 
Jejy69


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 705
Location: Perpignan

PostPosted: Sat 24 Nov 2012, 05:43    Post subject:  

Hello !

ikaros262, no sorry, no delta file, I have build with a new Puppy base.
I prefer to avoid conflicts.

mikeslr, thanks you, I take into account the remarks.
I forget Vicmz's plugin.
For Mate, I don't know how to hide choices during the loading of the SFS. Confused

To start lxde, don't need to unload SFS. Smil99 has the good solution :

Quote:
Smil99: You don't need to unload mate or any other desktop to be able to use the original lxde desktop. You can always get back to it by typing
Code:
xwin startlxde
at the console after exiting X.


You can use all desktop environments together. I tried. Very Happy
Just an issue, kde and trinity can't be together, since they have "startkde" to begin a session.

Smil99, Uf, I'm happy it works. Very Happy, I need to fix fonts in Cinnamon menu now.
For LibreOffice and Google earth, yes they are in TXZ format, but works with Lxpup. Smile
Just install as .pet or .deb.
You can use these without problem.

Cheers !
Back to top
View user's profile Send private message 
Jejy69


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 705
Location: Perpignan

PostPosted: Sat 24 Nov 2012, 10:50    Post subject:  

Smil99, I updated LibreOffice 3.6.3, it's now a .pet package, and I add a missing library. I will add now languages for Libo.
LibreOffice works normaly now.

Cheers ! Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
smil99

Joined: 18 Aug 2007
Posts: 174

PostPosted: Sat 24 Nov 2012, 21:26    Post subject:  

Hi jejy69,
Refer to next post, Sorry ... double posted ... Confused
Cheers.

_________________
Success is never ending. ... Failure is never final!
(Used with kind permission from jejy69)

Last edited by smil99 on Sat 24 Nov 2012, 21:33; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
smil99

Joined: 18 Aug 2007
Posts: 174

PostPosted: Sat 24 Nov 2012, 21:28    Post subject:  

Hi jejy69,
Quote:
LibreOffice works normaly now.

Thanks for the LibreOffice pet. I'm going to try it out soon. Nevertheless, a .sfs file would have been better considering the size. What do you think?
By the way, the link to precise-lxpup-12.12.iso on the first page is still not clickable. Instead of:
Quote:
Latest Precise version :
Code:
[urlhttp://sourceforge.net/projects/checkmatelxde/files/precise-lxpup-12.12.iso/download[/url]

must be:
Quote:
Latest Precise version :
Code:
[url]http://sourceforge.net/projects/checkmatelxde/files/precise-lxpup-12.12.iso/download[/url]
.
Apparently, you missed the closing square bracket of the beginning url tag.

Cheers.

_________________
Success is never ending. ... Failure is never final!
(Used with kind permission from jejy69)
Back to top
View user's profile Send private message 
pchan

Joined: 12 Oct 2012
Posts: 84

PostPosted: Sun 25 Nov 2012, 03:39    Post subject:  

Jejy69,

I installed latest lxpup to my acer aspire one happy2 netbook.

I am happy to report that Japanese input using SCIM system works ok. No problems to input Japanese texts in abiword, leafpad, Internet browsers.

I love the look of the desktop with the side panel and also the wall paper.

I encountered a problem when I downloaded chromium 2.5 and firefox 16 from your website and installed them. After installing, I cannot find the program in the launcher menu under internet.

Also, when i use pakage manager to download, it asked me to choose the folder i wish to install to. Maybe, this is a good thing because users can have a choice. But as someone who does not have enough computer knowledge, I am confused as to which folder to choose. Maybe, if you can give me ideas about which folder is the best for installing new programs to, i will be able to learn something new.

Thanks

Another thing i like to ask is will you make a retro lxpup 5.4.1 non-pae? The non pae version seems to run faster in my netbook.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jejy69


Joined: 20 Jan 2011
Posts: 705
Location: Perpignan

PostPosted: Sun 25 Nov 2012, 04:30    Post subject:  

Hello !
A nice week end to all! Smile

Smil99, thanks you, first post fixed. For LiBo I made .pet package because I put pinstall.sh file in it to install correctly the software.
Is it possible to launch a pinstall.sh file in a SFS file ? I will try.
If it works, I will buils a Sfs file. Smile
I added some language packs for Libo.

Pchan, Good new, SCIM languages work ! Smile
If you want, I added ln-JP for LibreOffice.
I just met this problem menu too. I do not know why it does not work for now.
However, I added a package on the website, which adds a menu entry.
Beside "Download" button, you have a little file "software"-menu.pet to add entry.
As usual, yes, I will build a No-Pae, I'm just taking a break. Laughing

Cheers !
Back to top
View user's profile Send private message 
Q5sys


Joined: 11 Dec 2008
Posts: 1047

PostPosted: Sun 25 Nov 2012, 12:37    Post subject:  

Jejy69 wrote:
Hello !
A nice week end to all! Smile

Smil99, thanks you, first post fixed. For LiBo I made .pet package because I put pinstall.sh file in it to install correctly the software.
Is it possible to launch a pinstall.sh file in a SFS file ? I will try.
If it works, I will buils a Sfs file. Smile
I added some language packs for Libo.

Pchan, Good new, SCIM languages work ! Smile
If you want, I added ln-JP for LibreOffice.
I just met this problem menu too. I do not know why it does not work for now.
However, I added a package on the website, which adds a menu entry.
Beside "Download" button, you have a little file "software"-menu.pet to add entry.
As usual, yes, I will build a No-Pae, I'm just taking a break. Laughing

Cheers !


Why would you be lauching a pinstall.sh file from an SFS? A SFS should just add the necessary files and entries when it loads. If you need certain actions to be run before the program can run... you could always create a first run script which does whatever and then launches the program. this script could then delete itself (which would be in the layer only and not in the sfs) so it would need to be run unless the sfs was unloaded and reloaded. This would require the tweaking of the SFS for your system though.

While the whole load an SFS on the fly thing works, its really not the best solution for anyone to be using as a regular tool. Especially for something as integral as as a DM.
Is there any cost to having a SFS load at boot and simply not using it?
IIRC, there was discussion during the development of the SFS load on the fly utility about it being used only when needed, and not as a normal function; because it messes with the layering of the AUFS and whiteouts.
You'd have to read through the thread though and see if I'm correct in that. Its possible the issues with file whiteouts and adding and deleting layers to the AUFS has been resolved.

_________________



My PC is for sale
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2407
Location: New Zealand

PostPosted: Sun 25 Nov 2012, 16:58    Post subject:  

vicmz wrote:
Something strange, after installing Pupsaveconfig I can't reboot by clicking the Reboot button, I have to Log Out to command prompt and type reboot then press ENTER key (same for Power Off). Could anyone confirm this?

What hardware are you experiencing this problem with?
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1085

PostPosted: Sun 25 Nov 2012, 21:07    Post subject:  

greengeek wrote:
vicmz wrote:
Something strange, after installing Pupsaveconfig I can't reboot by clicking the Reboot button, I have to Log Out to command prompt and type reboot then press ENTER key (same for Power Off). Could anyone confirm this?

What hardware are you experiencing this problem with?


Hello Very Happy
Jejy has already posted a patch to prevent Pupsaveconfig from interfering with Pupshutdown ->here<-. Thank you

_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1369
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Mon 26 Nov 2012, 09:29    Post subject: Feedback  

Hi Jejy69

I've been using the new 1212 Lxpup over a few days so thought it time to give you some feedback - some factual - some subjective.

First of all for "vanilla" LxPup with no additional WM....

The version of Frisbee found:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64472&start=100
is working well on this LxPup (which does not have Frisbee OOTB due to it's Precise origins).

I've managed to get both Chrome25 and LibreOffice3.6.1 working as sfs's but like other people I've struggled to get them showing in the menus - what seems to have worked for me is to go to /usr/share/applications and run them directly from the .desktop file whence they then seem to get magically added to the menu. I couldn't get the .txz version of LO3.6.3 to work.

I've been experimenting with just using the base version of LxPup rather than use the MATE add-on. The biggest drawback for me is the absence of a way to make links in PCManFM (really strange missing feature) - so I've constructed the small gtkdialog based gui attached which can be run from the menu (Filesystem -> Filesystem config) or by right clicking on the link target and using the custom command lxmklnk option just once - thereafter the utility is available from any right click.

I've notice that the rox - Rox - pcmanfm patch hasn't made it into this version so sometimes rox appears when you don't expect it to (e.g. opening sfs or 2fs files).

Now the subjective bits.....

I think you've lost some of the initial impression of elegant simplicity of the previous LxPup by providing such a heavily populated panel on the left side of the screen - I like minimalism and simplicity so I've deleted the panel and made my own on the bottom of the screen with my selection of apps.

I'm a bit surprised at how different the "new" version of Mate1.4.1 is compared to the previous version - again I feel some of the elegant simplicity of the previous version has been lost and I was really sad to find that the Places item on the upper panel - and indeed the whole upper panel had disappeared altogether.

The Mate menu's are also only showing the top level items so many facilities in sub-levels are not accessible from the menu. (previously reported I think).

Hope this helps....
Along with many others I am in awe of what you've achieved....it's GREAT!
The new website is splendid too.

Cheers
peebee
lxmklnk-1.pet
Description  A small gui to provide link creation in the absence of this feature in pcmanfm
Slightly modified version after download #4
pet

 Download 
Filename  lxmklnk-1.pet 
Filesize  1.33 KB 
Downloaded  281 Time(s) 
capture28940.png
 Description   peebee's lxpup desktop
 Filesize   90.22 KB
 Viewed   888 Time(s)

capture28940.png


_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Last edited by peebee on Tue 27 Nov 2012, 16:34; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1327
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Mon 26 Nov 2012, 15:59    Post subject: Re: Feedback  

peebee wrote:

I've managed to get both Chrome25 and LibreOffice3.6.1 working as sfs's but like other people I've struggled to get them showing in the menus - what seems to have worked for me is to go to /usr/share/applications and run them directly from the .desktop file whence they then seem to get magically added to the menu. I couldn't get the .txz version of LO3.6.3 to work.


Try adding this to fixmenus
Code:
touch --no-create /usr/share/applications/

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1369
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Mon 26 Nov 2012, 16:05    Post subject: Re: Feedback  

Geoffrey wrote:
Try adding this to fixmenus
Code:
touch --no-create /usr/share/applications/


Hi Geoffrey

By "adding" do you mean include it on the command line in a terminal or do you mean edit the fixmenus shell file and add that as a new line?? or something else?

Thanks for your help
Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1327
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Mon 26 Nov 2012, 16:15    Post subject:  

Hi peebee,

yeah add it to the end of the fixmenus script, that should fix the problem, we had the same issue with xfce and that fixed it.

I suggested it to Jejy69 here http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=654361#654361 and that worked, though it don't seem to need the icon cache updated like it did in xfce.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1327
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Mon 26 Nov 2012, 16:21    Post subject:  

peebee,

Then again it may need the icon cache updated, I just realized that I had already updated the the icon cache with a new iconset which includes LibreOffice icons, so that may be why I only needed the touch command.

Edit: I've done another test, when unloading the sfs I needed to run
Code:
touch --no-create /usr/share/applications/

again to clear the entries from the menu, adding the command at the end of fixmenus solved the unloading also.

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 28 of 48 [710 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 26, 27, 28, 29, 30, ..., 46, 47, 48 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1168s ][ Queries: 13 (0.0138s) ][ GZIP on ]