Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 08:12
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
ArchPup - Puppy based on Arch Linux
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 9 of 14 [207 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 Next
Author Message
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2481
Location: near here

PostPosted: Fri 07 Dec 2012, 19:05    Post subject:  

added an ArchPup page on wiki Cool
http://puppylinux.org/wikka/Archpup

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
T_Hobbit


Joined: 27 May 2006
Posts: 400
Location: Portugal - Lisbon

PostPosted: Fri 07 Dec 2012, 19:39    Post subject:  

Testing .2

Pwireless still not connecting to my wlan... It find my wpa wlan but after press connect, nothing happens. Can some one share a wpa_config file?

But then again... savefile also don't work... during boot, after found savefile gives kernel panic...

_________________
T_Hobbit
Idea Rebuilding old DOS Machine for Wing Commander Privateer and Puppy Exclamation Old spare parts to give away - anyone interested Question
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1895

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 00:56    Post subject:  

T_Hobbit wrote:

But then again... savefile also don't work... during boot, after found savefile gives kernel panic...

Is your save file in a usb?
If not in usb, in which disk and partition is it at?

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2747
Location: New Zealand

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 05:37    Post subject:  

Keef wrote:
Up and running with wifi now. Had to edit the sfs though and add b43 firmware, and a script to get it all running - pwireless2 is not showing anything for me. I cheated and put an already configured wpa_supplicant.conf into etc/.

How do you "add b43 firmware"? please. And any chance of posting your wpa_supplicant? I'm still struggling. cheers.
Back to top
View user's profile Send private message 
simargl
Guest


PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 06:08    Post subject:  

darkcity: Thanks, good job It looks nice. Very Happy
I've just discovered that before you can use packer it is necessary to run this command:
Code:
update-ca-certificates

so I wanted to share that info here and will also update first page.
archpup-aur-search.png
 Description   
 Filesize   301.93 KB
 Viewed   804 Time(s)

archpup-aur-search.png

Back to top
T_Hobbit


Joined: 27 May 2006
Posts: 400
Location: Portugal - Lisbon

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 06:32    Post subject:  

mavrothal wrote:
T_Hobbit wrote:

But then again... savefile also don't work... during boot, after found savefile gives kernel panic...

Is your save file in a usb?
If not in usb, in which disk and partition is it at?

On an USB. Inside archpup folder. FAT filesystem.
Installed thru FlashPup install process from Slacko.
I tryed to move savepup to the USB root - no go.
I erased savepup and it boots fine... but still no wifi connection.

Do I need to have devx and kernel sfs on the USB stick?
Make no sense since sfs are only installed on boot after save file is make...

_________________
T_Hobbit
Idea Rebuilding old DOS Machine for Wing Commander Privateer and Puppy Exclamation Old spare parts to give away - anyone interested Question

Last edited by T_Hobbit on Sat 08 Dec 2012, 08:21; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
stifiling

Joined: 29 Dec 2007
Posts: 388

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 07:27    Post subject:  

greengeek wrote:
Keef wrote:
Up and running with wifi now. Had to edit the sfs though and add b43 firmware, and a script to get it all running - pwireless2 is not showing anything for me. I cheated and put an already configured wpa_supplicant.conf into etc/.

How do you "add b43 firmware"? please. And any chance of posting your wpa_supplicant? I'm still struggling. cheers.


i copied and pasted /lib/firmware from out of the saluki sfs and added 'modprobe b43 &' to the top of /root/.xinitrc

i still couldn't get pwireless2 working after that so installed wicd using pacman. it took a nice meat of mbs installing it but i don't mind giving the space, for the stability.
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1895

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 11:36    Post subject:  

T_Hobbit wrote:
mavrothal wrote:
T_Hobbit wrote:

But then again... savefile also don't work... during boot, after found savefile gives kernel panic...

Is your save file in a usb?
If not in usb, in which disk and partition is it at?

On an USB.

I had this issue too.
Looks like that ArchPup can not boot from USB (yet).

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
T_Hobbit


Joined: 27 May 2006
Posts: 400
Location: Portugal - Lisbon

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 12:41    Post subject:  

Seems so... Posting from a running Archpup installed on an internal HD at my father in law desktop computer with savefile OK.
Checked the size of both savefiles: on this desktop it has 262.1 MB, on my USB only 220MB.
Maybe the savefile script didn't finish saving all savefile to the USB? Too slow compared to an HD?

Just need to find out how to solve the wifi problem... maybe it's related?

_________________
T_Hobbit
Idea Rebuilding old DOS Machine for Wing Commander Privateer and Puppy Exclamation Old spare parts to give away - anyone interested Question
Back to top
View user's profile Send private message 
simargl
Guest


PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 12:54    Post subject:  

I just run some tests with booting from usb device. USB is formated as FAT32 and I used
unetbootin in windows to create bootable Live USB. It works if you don't have savefile
or if savefile is on hard disk partition. But if you create savefile on USB after reboot it gives
kernel panic !? Rolling Eyes Confused I don't know why would empty savefile make that problem.
Back to top
T_Hobbit


Joined: 27 May 2006
Posts: 400
Location: Portugal - Lisbon

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 13:30    Post subject:  

Precisely what happen to me!
_________________
T_Hobbit
Idea Rebuilding old DOS Machine for Wing Commander Privateer and Puppy Exclamation Old spare parts to give away - anyone interested Question
Back to top
View user's profile Send private message 
Scooby

Joined: 03 Mar 2012
Posts: 340

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 19:48    Post subject:  misc  

I love it, thank you Shocked

a couple of issues

1.
Code:
setxkbmap se
does not correctly display swedish special characters otherwise fine

2. Cannot install torbrowser bundle from aur. Says "stdin not in gzip format"

2.5 Cannot install tixati from aur. says "cannot find strip binary for object file stripping"

3. How do you run a program as spot? Tried to run tor browser bundle but it complained at being run from the root user account. (downloaded tar ball with browser)

4. Have sometimes problems with screen tearing when palying video

Internet connection works well although I manually had to call dhcpcd. Pacman works fine. ffmpeg,mplayer2, smplayer works with a little tweaking (removing some jpeg stuff)

When I have time I will try to install bumblebee from Aur

Again very good work. Maybe now I can scrap my windows?
Back to top
View user's profile Send private message 
oui

Joined: 20 May 2005
Posts: 2169
Location: near Woof (Germany) :-) Acer Laptop emachines 2 GB RAM AMD64. franco-/germanophone, +/- anglophone

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 20:00    Post subject: Re: misc  

Hi

a/ Key maps:

true:

Scooby wrote:
1.
Code:
setxkbmap se
does not correctly display swedish special characters otherwise fine


the keymaps seem don't to be from puppy and we have now different results and in this details, they are not better, for me in all cases: I write with the us_intl from Puppy and have a great choice of char including some chars for slave and north European languages (and all chars for west European languages completely correct).

in ArchPup, it is different, the same map code produces that what in Debian or Slax etc. would be named us_accentos, a very reduced choice of chars only for south European languages...

b/ Browser comportment

I did try divers browsers and no one will proceed to connect with

localhost:631 (tragic... Cups!)
localhost:8000 (only didiwiki but it would be better to be able!)

what experience did have other users with this important detail concerning directly the ability or not to print in ArchPup?

Kind regards
Back to top
View user's profile Send private message 
Keef


Joined: 20 Dec 2007
Posts: 649
Location: Staffordshire

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 20:31    Post subject:  

My savefile is now loading Cool

greengeek

Use a Puppy that your wifi is working on.
Look in lib/firmware and copy the folder corresponding to your driver (in my case 'b43')
Copy it to lib/firmware in Archpup - if 'firmware' doesn't exist, then create it.
In Archpup you will also probably have to create a file called 'firmware.dep.3.8.6' in etc/modules/
This needs to refer to your module, and in my case the line needed is just 'b43:b43.ko'
(I can't profess to understand this fully, I've arrived at it by trial and error, mainly the latter...)

wpa_supplicant.conf is specific to your own connection (contains your SSID and password etc) so again, copy a working one from somewhere else. It is in etc/.

I then run the following script, based on info from
How to configure wifi from the commandline

Code:
#!/bin/sh
#
dhcpcd -k wlan0
ifconfig wlan0 down
ifconfig wlan0 up

# first remove stale wpa_supplicant file if it exists
 if [ -e /var/run/wpa_supplicant/* ];
 then rm /var/run/wpa_supplicant/*;
 fi
 
wpa_supplicant -i wlan0 -D wext -c /etc/wpa_supplicant.conf -q -B

sleep 30      # 30 for testing - try lower if successful, higher if not.

## first remove stale existing dhcpcd files if exist

if [ -e /var/lib/dhcpcd/dhcpcd-* ]; then rm /var/lib/dhcpcd/dhcpcd-*; fi

dhcpcd -t 30 -h archpup -d wlan0

# A result here should mean success...
echo `ifconfig wlan0 | grep '\<inet\>' | sed -n '1p' | tr -s ' ' | cut -d ' ' -f3 | cut -d ':' -f2`


Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5971
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 09 Dec 2012, 00:10    Post subject:  

Still just experimenting....
Archpup.png
 Description   
 Filesize   247.95 KB
 Viewed   559 Time(s)

Archpup.png

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 9 of 14 [207 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0971s ][ Queries: 13 (0.0087s) ][ GZIP on ]