Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 13:58
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Unable to use deadkeys
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Author Message
edu500ac

Joined: 01 Jan 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu 03 Jan 2013, 09:13    Post subject:  Unable to use deadkeys
Subject description: Dead keys do not work
 

Dead keys do not work on the console of my Puppy installation. They work on graphic applications though. Here is the xorg.conf:

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "abnt2"
Option "XkbLayout" "br" #xkeymap0
EndSection

If I select "Menu/Setup/Mouse/keyboard Wizzard", than "Advanced Xorg keyboard configuration", and "Layout variants", I find:

1: nodeadkeys br: Eliminate dead keys

There is no other options to select. I also tried to edit xorg.conf, to no avail. What should I do in order to activate the deadkeys?
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11183
Location: Arizona USA

PostPosted: Thu 03 Jan 2013, 09:33    Post subject:  

Something in this thread might help.
Back to top
View user's profile Send private message 
edu500ac

Joined: 01 Jan 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu 03 Jan 2013, 11:41    Post subject: Dead keys on console
Subject description: Dead keys do not work
 

Hi, Flash.

I cannot see how the relevance of the link you posted. People use dead keys to put a tilde or an acute over a letter. For instance, if I need a tilde over an n to write the word "señor" I type ~n. When I am using the console, this trick does not work. Therefore, if I type ~ n, I get a ~n. Besides this, if I type a cedil (ç on my keyboard) I don't get anything.

I suppose other people have a similar problem. For instance, Brazilians who are using an ABNT2 keyboard.
Back to top
View user's profile Send private message 
edu500ac

Joined: 01 Jan 2013
Posts: 7

PostPosted: Thu 03 Jan 2013, 14:06    Post subject: Dead Keys
Subject description: Dead Keys don't work after rebooting Puppy.
 

In a new installation of Puppy, the dead keys work perfectly well. However, they stop working after "Power OFF" or "Restart X server". Once they stop working, they never come back. Is it a bug, or I am missing something? BTW, dead keys don't work on the console. They work elsewhere. For example, they work on the browser: Conceição, etc.
Back to top
View user's profile Send private message 
edu500ac

Joined: 01 Jan 2013
Posts: 7

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 00:29    Post subject: Dead keys work on Lucid, but not on other Puppies
Subject description: Dead keys work on Lucid, but Internet doesn't
 

I tried all Puppy distributions to find one with dead keys. The only one that does work is Lucid. However I was not able to connect Lucid Puppy to the Internet. Lucid seems to use the same Internet tools as the other Puppies. There is a difference though. The tools don't work in Lucid, but work in all other distributions. On the other hand, the dead keys work in Lucid, but fail in the other distributions. How can a person sleep with such a noise
Back to top
View user's profile Send private message 
Flash
Official Dog Handler


Joined: 04 May 2005
Posts: 11183
Location: Arizona USA

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 01:00    Post subject:  

It's hard to guess why Lucid won't connect; you gave so little information. Are you trying to connect with wireless? Is it a laptop? What happened when Lucid tried to connect?
Back to top
View user's profile Send private message 
edu500ac

Joined: 01 Jan 2013
Posts: 7

PostPosted: Fri 04 Jan 2013, 12:53    Post subject: Lucid Puppy failure to activate wlan0 interface
Subject description: I am not able to connect to the Internet when using Lucid Puppy
 

I tried Precise Puppy 5.4.3, Slacko Puppy 5.4, and Lucid Puppy 5.2.8. I have used Barry's Simple Network Setup in order to connect to the Internet. It worked fine with Precise Puppy and with Slacko Puppy, but failed with Lucid Puppy. Here are the details:

Slacko Puppy (Success):

Welcome to Barry's Simple Network Setup! etc. etc.

Interfaces -------------------------
Puppy has identified these network interfaces on your computer etc.

Interface Type Driver Bus Description
wlan0 Wireless rt2800 USB Ralink RT 2800

Then I pressed the wlan0, and Slack presented a list of wireless LANs. After choosing one, I pressed connect. I did the same thing to connect Precise Puppy.

Lucid Puppy (Failed):

When I pressed wlan0 on Lucid Puppy, I got the message:

Simple Network Setup

Failed to activate interface 'OK wlan0. Sometimes this is just a temporary problem. Go back to the main window, and you can try again.

So, what do you want to do? If you go back to the main window, you could test a different interface or network. Note sometimes an error goes away if you retry. View log of attempted connection etc.

LOG:
Information about this interface:
Interface: OK
wlan0 Driver rt2800 usb Bus: USB MacAddress:
Description: Ralink RT2800 USB Wireless LAN driver

Step1a: ifconfig OK
wlan0 up
ifconfig: bad address 'wlan0'

I also tried other methods. For instance, I tried Puppy Network Wizard. The answer: No networks were detected. Maybe your router is turned off?

By the way, I am using Slack right now, and the keyboard configuration is a mess. I discover that I cannot type ? (question mark) on Opera. Although, I can type question marks everywhere else. On the other hand, I can type áêç on Opera, but not on ABLE (A Common Lisp IDE). Conclusion: In Slacko Puppy and Precise Puppy the Internet works fine, but the keyboard doesn't. In Lucid Puppy, the keyboard works fine, but the Internet doesn't.

By the way, I tried everything in different machines, with different networks, both wireless and wired.
Back to top
View user's profile Send private message 
rijnsma

Joined: 14 Jan 2013
Posts: 1

PostPosted: Mon 14 Jan 2013, 19:18    Post subject:  Re: Dead keys work on Lucid, but not on other Puppies
Subject description: Dead keys work on Lucid, but Internet doesn't
 

edu500ac wrote:
I tried all Puppy distributions to find one with dead keys. The only one that does work is Lucid. However I was not able to connect Lucid Puppy to the Internet. Lucid seems to use the same Internet tools as the other Puppies. There is a difference though. The tools don't work in Lucid, but work in all other distributions. On the other hand, the dead keys work in Lucid, but fail in the other distributions. How can a person sleep with such a noise

I had it too.

And after much frustratation and experimenting for days I chose my own country via the wizardwizard Netherlands with dead keys (normally in other disto's I do US intl with dead keys), and unvoluntarilly I distroyed apparently something. Other desktop, some icons gone, but the upper panel had them all so, nothing serious.

I could repair all (save-file etc.), but the startup of Puppy was now tiny different. (I noticed it by other characters at boottime with other distro's. I have seen it with Mint and Ubuntu when an Nvidia-driver was not yet present at installation and there wás one in the PC.)

And guess what?!! My deadkeys are back except the Yugoslavian 'c' like in Milosevic (c with ',' underscore without quote-marks). I had it always in US-deadkeys. But no worry about that.

I don't know what to say about this, it is a riddle for me, but I'm quite happy and mayby for some-one here on the forum a lamp is beginning to give some light, we say in Holland while we're holding a finger in the dyke. O yes... Precise is a great version of Puppy (a lot of software available; works fine!!). By the way Puppy is a fantastic idea I love it, but it is also a little vulnerable piece of software. One has to be careful when closing down and/or restarting Xorg...
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [8 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0639s ][ Queries: 12 (0.0036s) ][ GZIP on ]