Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 21:54
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » HOWTO ( Solutions )
Fix Windows with Puppy Linux and Other Live cd Tools.
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 7 [105 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3365
Location: Oregon

PostPosted: Thu 23 Aug 2012, 01:16    Post subject:  

So, what I most likely did wrong was to do a restore of only the C drive rather than the full restore as I had wanted to not have to reinstall Puppy Linux.
Of course the install of Grub for Dos may have overwritten the information on the MBR that Windows Genuine Advantage was looking for.
And that makes me wonder if an install of grub with Puppy on a hard drive containing Windows would also cause Windows Genuine Advantage to say it could not verify if the Windows install was legal.
But I absolutely refuse to install that piece of crap on Windows XP Pro on that laptop now.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Mon 03 Sep 2012, 07:50    Post subject:  

Trevor Pott

Java rootkit infection.

Thanks ever so much Java, for that biz-wide rootkit infection

Cup of coffee actually a carboy of toxic Kool-Aid

http://www.theregister.co.uk/2012/09/03/java_cleanup/

"""""""

" The payload: a software nastie called Sirefef.
This itself is actually irrelevant; even Microsoft Security Essentials
can find and kill most variants.

The purpose of Sirefef is to serve as the staging component for
the coup de grace: the highly sophisticated
Zeroaccess rootkit (Sirefef downloaded some other friends too,
but once the rootkit is dealt with, they are easily dispatched.) "

"""""""

How do I remove Sirefef (ZeroAccess) trojan?

ESET remover....and instructions.

http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2895

:::::::

Webroot version.

http://blog.webroot.com/2011/07/08/zeroaccess-rootkit-guards-itself-with-a-tripwire/

How to.

http://deletemalware.blogspot.com.au/2011/09/zeroaccesssirefefmax-rootkit-removal.html

"""

Do I dare????...McAfee Rootkit Remover

McAfee - What could go wrong....right??

I did test it before inflicting it on you lot.

http://www.mcafee.com/us/downloads/free-tools/rootkitremover.aspx

""""""""""
Symantec Remover...Nortons eh!
Same comments >> as above

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2011-071314-0410-99&tabid=3

"""""""
Other forums.

http://www.podnutz.com/forums/viewtopic.php?f=26&t=6190

""""

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 20 Sep 2012, 05:42    Post subject:  

Vista download site.

From another Whirlpool post....no Vista disk.

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=1983062

" Have a friends machine here and to save her a bit of money I
was looking for a Vista Home Premium download as she has no disk
and there does seem to be any available.

So does any one know of a site where I can download an ISO for
this please?

""""""

Amongst the replies Lex points to how to make it bootable.
A quarter of the way down in the page below below are instructions.

Microsoft Windows Vista Official .iso Download Links (Digital River)

" Windows Vista Official Setup Files (Digital River)

Note these .iso files may be used with a Dell/non-Dell OEM product Key but phone activation is required (see note at end).
This key is typically found on the COA attached to the base of
the system.

Retail/upgrade product keys can be used with these .iso files and activated over the internet or phone.
See note at the end for phone activation. "

http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/w/microsoft_os/3317.2-3-microsoft-windows-vista-official-iso-download-links-digital-river.aspx

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 11 Oct 2012, 07:00    Post subject:  

How to bypass online censorship:

http://apcmag.com/bypass-online-censorship.htm

:::::::::

Maybe of interest to some.

The section of the article that I liked was >>> Use Ultrasurf

" " Ultrasurf is a piece of software designed for use in
repressive regimes to circumvent web filtering measures.
The makers claim that every time there’s a major crackdown
or world event, its use leaps. "

http://ultrasurf.us/index.html

This was simple enough....I don't need complicated.

Download...Ultrasurf...RHS >> great big button

No install...it unzips...if not use 7Zip..free...fast
unzips most things...including ISO files

http://7-zip.org/

Make a shortcut to the program.

Click shortcut ...and IE browser starts.

There is a video on the bottom of the Ultrasurf page.

WATCH A VIDEO TUTORIAL

""""""

But I don't like Internet Explorer.

I use Palemoon Portable....Firefox without the crap.

" Ultrasurf will open IE by default, but we can change that. "
says the site...but not exactly pointing out how to change that behaviour.

So I needed the >> Add-on for Firefox

" Firefox users need to download the firefox add-on besides
the above software:"

Download Firefox add-on(.xpi)

An alert will show up.
You have to allow Firefox or Pale Moon to install the add on.

Your browser will then restart.

Here is the download link.

http://ultrasurf.us/download/wjbutton_en.xpi

::::::::::

But the IP address still showed as normal.....grrrr!

After mucking about I discovered a little...icon message thingy
on the bottom RHS of Palemoon

which said>> WJ disabled... I clicked on it and now my
IP address has changed.
Wouldn't it be nice if you could find that out more easily.
Anyway...it's a goer...

"""""""""

http://www.palemoon.org/

" A custom-built and optimized Firefox-based browser for Windows.
Make sure to get the most speed and efficiency out of your browser!"

Pale Moon Portable

http://www.palemoon.org/palemoon-portable.shtml

""""

Chris
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Tue 30 Oct 2012, 02:59    Post subject:  

How to get a Windows 7 start menu in Windows 8

http://www.geek.com/articles/geek-pick/how-to-get-a-windows-7-start-menu-in-windows-8-20110914/

" If you want to change the Windows 8 start menu back to the
Windows 7 version, here’s what you need to do:

Launch the registry editor (win+r > regedit >enter)

Drill down to HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

Double-click on RPEnabled

Change the value from 1 to (zero)

Tap enter or click OK

Etc...read the rest.

::::::::::::::

In graphics.

http://www.techfeb.com/get-windows-7-start-menu-in-windows-8-using-registry-hack/

http://www.addictivetips.com/windows-tips/get-windows-7-start-menu-explorer-and-task-manager-in-windows-8/

""""""

Use the Windows 7 Start Menu,
Explorer, and Task Manager in Windows 8

http://www.howtogeek.com/80171/use-the-windows-7-start-menu-explorer-and-task-manager-in-windows-8/

"""""

Others.

http://www.intowindows.com/how-to-enable-start-menu-in-windows-8/

ViStart and StartMenu8 are the best free programs.

""""""

Pokki brings back the Start Menu to Windows 8.

https://www.pokki.com/windows-8-start-menu?gclid=CIjOlr-SqLMCFeRMpgodqCEAag

"""""

Whirlpool Forum>> Windows 8: General Discussion Part 6

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=2001469&r=36343127#r36343127

From a post by >>> U T C ....bottom of page.
mentions this.

http://www.msfn.org/board/topic/158666-start-is-back-beta-4/

http://startisback.com/

'Your major Windows 8 pain is gonna be relieved soon.
Restore proper desktop experience now! "

Not free....use for 30 days.

::::::::::

All untested.

Use at your own risk.

Back up your data and settings.


Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sat 10 Nov 2012, 16:46    Post subject:  

Windows 7 Official .iso Files (Digital River

http://en.community.dell.com/support-forums/software-os/w/microsoft_os/3316.2-1-microsoft-windows-7-official-iso-download-links-digital-river.aspx

" Note these .iso files may be used with a Dell/non-Dell OEM
product Key but phone activation is required (see note at end).
This key is typically found on the COA attached to the base of the system.

Retail/upgrade product keys can be used with these .iso files and
activated over the internet or phone. See note at the end for
phone activation. "

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sat 10 Nov 2012, 17:06    Post subject:  

Microsoft Office Starter 2010

http://www.downloadcrew.com/article/26083-microsoft_office_starter

"Microsoft Office Starter 2010 is a cut-down version of the package
which displays ads, and only contains limited versions of
Office and Excel.
But by way of compensation you can use it free of charge
and without a product key."

" Still, one interesting bonus here is the inclusion of Microsoft's
"Office Starter To-Go Device Manager", which enables you to create
a portable version of the suite which you can run on any convenient
Vista or Windows 7 PC. "

RHS...(1.55 MB )...under Windows download

setupconsumerc2rolw.exe

I also uploaded it here.

http://www.datafilehost.com/download-0d1dc5a8.html

"""""""

Tried this on a Dell.

The setup file download is quick....

but it takes forever. to download....from MS.
The installation bar is out of whack....patience .

Take your time...have a long lunch...
because you will think it fails.

On my second attempt...and after a long time waiting...
it worked.


"""""

" How do I get Office Starter?

Office Starter is only available as preloaded software on select new PCs."

Or use the above....cough.....cough.

http://office.microsoft.com/en-us/starter/

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
steve_s


Joined: 26 May 2008
Posts: 1545
Location: Austin, TX, USA

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 10:24    Post subject:
Subject description: Use Linux to Update Windows
 

I was repairing an XP system for someone and don't have internet where I was working on it. I could use my linux(Saluki) laptop to get internet access but that didn't help for fixing xp.

So I used this, WSU offline updater.

You download the latest version, unpack it. Then go to the /sh folder and run the program there, it's like UpdateDownloader.sh or something, which would be run from command in the folder ./UpdateDownloader.sh

For Saluki I know there were 3 different things I didn't have that I needed to install to get it running, but can't remember all of them off the top of my head. I think it was cabextract and two other things. I do know that for the first two I Googled for the pet files and found them no problem and the third one I had to use the Ubuntu deb file but also installed no problem

The sh script will go through a series of question, ask if you want to download the service packs, ask the language, which version windows it is and a few other things.

I opted not to do the service packs (the install was an xp sp3), english, etc. I told the downloader to go (it uses wget) and downloaded it to a flash drive.

I then plugged the flash drive into the windows machine, and ran something from the WSU home directory, I'm pretty sure it was UpdateInstaller.exe.

Sorrry; usually my instructions aren't quite so vague. Wink I just remember it being pretty intuative and easy to use.

Once you run the update installer, it goes to the folder it downloaded the updates to and installs them onto your Windows machine. Amazingly simple.
WSUS_Offline_Update_command_prompt_thumb.png
 Description   
 Filesize   86.89 KB
 Viewed   1145 Time(s)

WSUS_Offline_Update_command_prompt_thumb.png

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
steve_s


Joined: 26 May 2008
Posts: 1545
Location: Austin, TX, USA

PostPosted: Mon 19 Nov 2012, 10:51    Post subject:
Subject description: A brief note about passwords
 

This is a brief note about passwords, simple stuff that I thought I'd mention.

This last system I did had a BIOS password and the main user was password protected.

BIOS password: disconect the power. Then remove the motherboard battery, then let it sit a couple of minutes. Put the battery back in, power it back up, go into BIOS and set it however you want, password is gone.

And to get past the user name password, he had neglected to set the Administrator password. So when windows boots up, hit F8 rights as it is starting, boot into safe mode, leave the password blank after typing in the user name Administrator and you're in. Change any username password to whatever you want at that point.

Again, most of you hackers know all this stuff, but thought I'd post it again for fun. Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
d4p


Joined: 12 Mar 2007
Posts: 406

PostPosted: Sat 08 Dec 2012, 11:45    Post subject:  

Many try to put all windows installation-disc/iso together in one USB-drive.
My way is the easy one and really work, no programming skills required.
How to create/prepare windows 8, 7 and xp all in one USB-drive ready for system installation.
http://www.youtube.com/watch?v=f2hQ3zEmsts&feature=plcp

You can create it with puppy linux:
Run Gparted and make two partitions.
Extract w7.iso to first partition, you just created or copy over all the files from your w7 DVD if you dont have the iso file.
Do the same thing with w8 just to the second partition.
Install Grub4dos.
Edit Grub4dos menu.lst:

title W7
root (hd0,0)
chainloader /bootmgr

title W8
root (hd0,1)
chainloader /bootmgr


For install xp from usb see the link in this thread
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=58305&start=15
and after that copy everything to fist partition.

I dont have vista install-disc/iso for testing, but it should work also.

enjoy!
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Wed 06 Feb 2013, 06:45    Post subject:  

Win 8 users...no keys...be aware >>> back up your keys.

From Whirlpool Forum.

" I just received a new Asus laptop
(replacement unit offered under warranty)
and it came pre-installed with Windows 8.

I soon discovered that Windows 8 product keys are no longer written
on stickers on the bottom of new laptops, nor is my product key
viewable in my computer's properties
(only the last five digits are shown). "

http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=2053093&p=-1&#bottom

:::::::::

magic jelly bean was suggested.

http://www.magicaljellybean.com/keyfinder-faq/

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Mon 25 Feb 2013, 07:21    Post subject:  

How-to-reset-windows-administrator-password-kon-boot-ubuntu

http://hk.hezy.net/video/10459/how-to-reset-windows-administrator-password-kon-boot-ubuntu-/

Substitute Puppy for Ubuntu.

""""""""""

I quite liked this video from Hezy.

Pretty clear and simple.

I have posted earlier on passwords but as there is a current
discussion going on I thought why not rehash it.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=84268

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7796
Location: qld

PostPosted: Mon 25 Feb 2013, 07:44    Post subject:  

Sorry Chris, slight OT

I fixed my windows with Puppy today.

I have a dodgy IDE connection on my MoBo but 2 SATA drives working perfectly, one with a 200GB NTFS partition (not that that matters) on the first partition (that does matter).

I used dd to clone the IDE partition on to SATA drive. The original partition was only 100M. The cloning was successful but I had to reclaim the other 100m of space. How, well Gparted offered to do it in one step. Neat. Then all I had to do was dd the mbr of the original drive to to start of the new hard drive (That's why being on the first partition was important.)

That went well, win 7 booted, ran chkdsk, rebooted and all was well. I didn't even have to alter my grub4dos entry as the cloning preserved the UUID (GUID in windows speak) from the original partition.

Cool

EDIT: Today is the 10th April 2013. Not a glitch with my move as yet. Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3403
Location: Sydney Australia

PostPosted: Thu 02 May 2013, 04:19    Post subject:  

" Not cool, Adobe: Give the Ninite guys a job, not the middle finger

Top toolmaker told to stop installing crapware-free Flash"

" Ninite – and other applications like it –
are the good guys of the internet.
Unlike modern smartphones, Windows PCs do not have
a foolproof mechanism by which third-party applications can be
kept up to date. "

http://www.theregister.co.uk/2013/05/01/adobe_says_no/

http://ninite.com/

"""""""""

Press reviews.

"
Ninite: Trusted by Millions

" Millions of users and the press agree Ninite is great.
People around the world use Ninite to install over 15,000,000 apps
every month.
Here are some of our reviews that we are most proud of:"

http://ninite.com/press

Chris.
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3964
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Sun 30 Jun 2013, 14:58    Post subject:  

01micko wrote:
Sorry Chris, slight OT
I fixed my windows with Puppy today.
I have a dodgy IDE connection on my MoBo but 2 SATA drives working perfectly, one with a 200GB NTFS partition (not that that matters) on the first partition (that does matter).
I used dd to clone the IDE partition on to SATA drive. The original partition was only 100M. The cloning was successful but I had to reclaim the other 100m of space. How, well Gparted offered to do it in one step. Neat. Then all I had to do was dd the mbr of the original drive to to start of the new hard drive (That's why being on the first partition was important.)
That went well, win 7 booted, ran chkdsk, rebooted and all was well. I didn't even have to alter my grub4dos entry as the cloning preserved the UUID (GUID in windows speak) from the original partition.
Cool
EDIT: Today is the 10th April 2013. Not a glitch with my move as yet. Smile

Am replacing the old internal HDD with a new one ( just in case the old one says godbye one day ) and used cp -a to do the job : Nothing works Smile
Was saying winload.exe would not work . Checked it and it is OK .
Attached the old HDD via USB adapter and ( of course ) would refuse to load via USB ( driver problem presumably ) .
Have Win8 TestCD once mounted and copied to a 20GB ntfs partition on the old HDD .
That would load by grub legacy command prompt : root (hd0,6) > chainloader +1 > boot .
Chosen the repair console and played a little with diskpart command to get the drive letters right and did a simple chkdsk C: /F then .
Still stops and the same bluescreen .

Reading the net it seems that winload.exe and/or other files need to be on the same inode ??
What is /usr/sbin/ntfsclone for ??
Any Ideas to repair this without the need to clone or dd ??
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 7 [105 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » HOWTO ( Solutions )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.2511s ][ Queries: 13 (0.1424s) ][ GZIP on ]