Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 14:32
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
pMusic 4.4.6
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 105 of 125 [1866 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 103, 104, 105, 106, 107, ..., 123, 124, 125 Next
Author Message
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1034
Location: South of Belgium

PostPosted: Sun 20 Jan 2013, 09:32    Post subject:  

Hi Sigmund
thanks for your post !
looking and seeking around, have found this:
pMusic seems playing midi files at the conditions that another non-midi (i.e. .mp3 file) file is present in the right-hand window; if only a .mid file present then no play.
/root/.pmusic/tmp/exec looks like:
Quote:
#!/bin/sh
LANG=C timidity -Ow -o - '/mnt/sda6/273.mid' | ffmpeg -i pipe:0 -f au - 2>> /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output | aplay 2> /root/.pmusic/tmp/aplay_error
capture9099.jpg
 Description   
 Filesize   7.79 KB
 Viewed   363 Time(s)

capture9099.jpg

capture7488.jpg
 Description   
 Filesize   13.31 KB
 Viewed   345 Time(s)

capture7488.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 21 Jan 2013, 10:09    Post subject:  

charlie6 wrote:
pMusic seems playing midi files at the conditions that another non-midi (i.e. .mp3 file) file is present in the right-hand window; if only a .mid file present then no play.
Got it.


Thank you Charlie
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 30 Jan 2013, 05:49    Post subject:  

Version 3.1.2
See main post

Changelog
- Option to fix database if trying to add a not-found file.
- Opened support of midi playback for *.kar files.
- Possible to add additional widgets inside the svg-heading.
. . . .- Radio-Hits: gui is not too tall anymore - info in heading.
. . . .- Masstagger: Moved information to heading button
. . . .- Ok-box will place big icon in heading if present.
- Text in Ok-box and Yes/No-box is set selectable.
- Bugfix: Plugin: Reopen correct CD-audio gui if backgrounded with trayapp. (thanks to 01micko)
- Bugfix: Play midi works only if another track is already in playlist. (thanks to charlie6)
- Bugfix: No play-icon if playing filename contains `.
- Bugfix: Splashbox shows still 2012.
- Bugfix: Wrong albumart height in CD-audio frontend.
- Bugfix: Lyrics text field doesn't take color setting in gtkrc.

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 30 Jan 2013, 06:12    Post subject:  

This release has focus on bugfixing, but it also includes 2 major fixed issues.

What happens when you move your collection to another location?
In fact nothing if you browse for your files, but if you searches or in any other way takes advantage of the pMusic database, it has to be updated, and you loose your most-played info of these files. With 3.1.2, pMusic offers a smoother solution.
At once you try to add a file to playlist that does not exist, this message pops up.



I have used pMusic on a netbook, and I saw that some of the windows are too tall.
To do something with this, I have rewritten the code that generates the heading. Now it allows additional widgets inside the heading which has spacesaving effect on some windows

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 03 Feb 2013, 16:39    Post subject:  

Version 3.1.3
See main post

Changelog
- Bugfix: Using flock (file locking) to avoid mymusic db corruption during update.

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 08 Feb 2013, 11:22    Post subject:  

Version 3.1.4
See main post

Changelog
- Bugfix: Play next track in playlist fails if metainfo (artist/title) is changed for playing track.
- Bugfix: Kill pid of streamripper when deleting a radio-hits preset.
- Bugfix: Main icon doesn't look good on greyish backgrounds.
- Bugfix: Improve file locking (flock) code.

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 08 Feb 2013, 11:42    Post subject:  

Keeping the db in good shape is important to benefit of the pMusic environment. There has surely been some issues in the 3 branch. This because the db is dynamically written to every time pMusic detects new info about tracks. I have several times made some improvement to this. Today, I have been clicking aggressively all day, and in the end spotted a bottleneck. I can't say for sure that all issues are gone, but much better anyway.

I see that another approach could be a backup function, but things should just work...

Of course someone would find it logical to also include a db editor, but if things works, this should not be required. On the other hand, an editor could be handy for geeks who don't want to edit the index file by hand. This could be offered as a plugin. - at least in the first stage. I have no plans right now.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sheldonisaac

Joined: 21 Jun 2009
Posts: 454
Location: Philadelphia, PA

PostPosted: Sat 09 Feb 2013, 10:17    Post subject: radio stations advanced rab  

zigbert wrote:
Version 3.1.4
See main post

Hi, when I Setup the radio stations, Install does something in about 1 second, but Advanced seems to do nothing..

This is under Lucid Puppy 5.3.8-005

I seem to recall that in some older Pmusic version, it did an updating which required several minutes?

Thanks,
Sheldon
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 05:04    Post subject:  

sheldonisaac
Checking it out right now, and it works fine here.

What output do get if you download it from the repo with this command? (dowloads to /root/)
Code:
wget --tries=1 --user puppy --password linux --output-document="/root/index_radio.gz" "http://www.meownplanet.net/zigbert/pmusic_index_radio.gz"



Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 07:03    Post subject:  

feature request....

Eq button on CD gui would be nice Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sheldonisaac

Joined: 21 Jun 2009
Posts: 454
Location: Philadelphia, PA

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 09:36    Post subject: updating the radio index  

zigbert wrote:
sheldonisaac
Checking it out right now, and it works fine here.

What output do get if you download it from the repo with this command? (dowloads to /root/)
Code:
wget --tries=1 --user puppy --password linux --output-document="/root/index_radio.gz" "http://www.meownplanet.net/zigbert/pmusic_index_radio.gz"

Sigmund

Thank you, Sigmund.
See below.
It unpacks to exactly the same size as the one first installed:
Quote:
-rw-r--r-- 1 root root 1112146 2012-10-17 18:37 index_radio

Am I confused? The Advanced tab in the past allowed updating, which took several minutes.

Quote:
--2013-02-10 08:24:40-- http://www.meownplanet.net/zigbert/pmusic_index_radio.gz
Resolving www.meownplanet.net... 96.30.0.248
Connecting to www.meownplanet.net|96.30.0.248|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 401 Authorization Required
Reusing existing connection to www.meownplanet.net:80.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 321194 (314K) [application/x-gzip]
Saving to: `/root/index_radio.gz'

100%[====================================================================================================>] 321,194 1.19M/s in 0.3s

2013-02-10 08:24:40 (1.19 MB/s) - `/root/index_radio.gz' saved [321194/321194]
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 09:44    Post subject:  

Mick
Eq-button in both main and CD frontend shall be. But it will take a while, since that must be a target for 3.2.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 09:49    Post subject:  

sheldonisaac
some quests:
- Does the simple installation now work, or dows it only download pmusic_index_radio.gz ?
- Do you get any errors if running 'pmusic --debug' in terminal and using the advanced radio-station builder?
- What Puppy are you running?

Since I can't reproduce the bug, we must try to find the exact command that corrupts it all.


Thank you
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sheldonisaac

Joined: 21 Jun 2009
Posts: 454
Location: Philadelphia, PA

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 10:28    Post subject: radio stations  

zigbert wrote:
sheldonisaac
some quests:
- Does the simple installation now work, or dows it only download pmusic_index_radio.gz ?

I deleted /root/.pmusic/index_radio, then ran pmusic from the menu.
It started its GUI perfectly, as it has done.
Then I did the Music Sources -> Radio stations -> Setup and clicked the Install button. The index_radio installed perfectly, as it has been.
Quote:
- Do you get any errors if running 'pmusic --debug' in terminal and using the advanced radio-station builder?

(I removed some duplicate lines from the below)
Code:

pmusic --debug         
/usr/local/pmusic/pmusic: line 392: kill: (10733) - No such process
~> grep: /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output: No such file or directory
grep: /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output: No such file or directory
grep: /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output: No such file or directory
gtkdialog: symbol lookup error: gtkdialog: undefined symbol: g_thread_create
sh: line 0: echo: write error: Broken pipe
sh: line 0: echo: write error: Broken pipe
grep: /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output: No such file or directory
grep: /root/.pmusic/tmp/ffmpeg_output: No such file or directory
grep: write error: Broken pipe

Quote:
- What Puppy are you running?

Lucid Puppy 5.2.8-005
This may be the "culprit"; I will try Pmusic 3.14 under 'lina-lite.

EDIT: I rebooted to 'lina-lite. Deleted index_radio. Installed it from the GUI. Now, when I clicked the Advanced tab, the screen to Update appeared.
I clicked the button at 9:36 USA Eastern time.
It is progressing normally, ie 21% at present.

Could this be a problem with the gtkdialog in Lucid Puppy 5.5.8??
Beyond my ability.

Thanks a lot.
Sheldon
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5815
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 10 Feb 2013, 15:38    Post subject: Re: radio stations  

sheldonisaac wrote:
Could this be a problem with the gtkdialog in Lucid Puppy 5.5.8??
pMusic includes a dependency checker. Either from the help-menu or by executing
Code:
pmusic -D



Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 105 of 125 [1866 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 103, 104, 105, 106, 107, ..., 123, 124, 125 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1278s ][ Queries: 13 (0.0387s) ][ GZIP on ]