Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 18 Apr 2014, 01:55
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.5 Final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 25 of 27 [394 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27 Next
Author Message
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4767
Location: GB

PostPosted: Wed 13 Mar 2013, 14:53    Post subject:  

5.4.0.5: At first, thought I was doing well booting from an SD card into 256Mb. Res. was OK but a little egg-like distorted, wi-fi recognised and working. Several utilities and PupControl working well.
That's when it refused to boot Firefox. Installed Opera - OK. Opera needed Flash. Get-Flash; not working, referred to PPM. d/l Flash from PPM. only one offered, might've been from the 10series? Restart X. Tray missing. Wrong res., right click gives wrong menus, Opera still bleating about wrong Flash. Only way out was via CTRL-ALT-BKSPCE. Didn't get around to loading the delta. All very disappointing. Maybe needs (a lot) more memory - even more disappointing. Got two clients running 5.3.7.7 very successfully and raving about Opera. Promised them an upgrade! Hey ho - over to you mick, the magician! And, please, back to Opera despite your reservations, it's just received top plaudits somewhere according to my spies who couldn't remember where they saw/read about it.
Otherwise, great weather in Wales, isn't it Terry - think they're wallowing in snow and ice in England - must be an omen for the big match!

Next day: Yup! It is a memory, or lack of it, feature. Stuff the board with 2G and all the above issues disappeared. Too much! Maybe a swap partition would've sufficed - don't have time to check that. The 11series Flash eventually turned up in the PPM and worked with Opera, except it showed a list of deps that proved utterly irrelevant and un-needed.
Just a 'fat trimming' exercise, then, mick! Perhaps, bring back slimSlacko?! We all know where bloat leads...
Back to top
View user's profile Send private message 
gulk


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 86

PostPosted: Thu 21 Mar 2013, 22:04    Post subject:  

playdayz wrote:

<Add: Another thing I learned is that there is now a Netflix app for ubuntu (at least. It includes wine, silverlight, and mono so it is 250MB at least--but it did work.


Hi Playdayz, did you try that PPA on Ubuntu, or did you go hardcore and git Wine+patches, then full build from scratch?
I attempted getting Wine from git, apply patches, etc... on Slacko 5.3.1, but no dice, I got the dreaded netflix message error 5004.

I was wondering if you had any success on Slacko for Netflix?

Cheers.
Back to top
View user's profile Send private message 
PaulR

Joined: 04 May 2005
Posts: 241
Location: UK

PostPosted: Fri 22 Mar 2013, 16:03    Post subject:    

Just a quick 'thank you' to all who worked on Slacko 5.5 - it's been the best Linux experience I've had to date and makes my old Thinkpad feel like new!

Paul
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3075
Location: Ontario

PostPosted: Sat 23 Mar 2013, 12:22    Post subject: Gimp 2.8.4 will run on Slacko  

Gimp 2.8.4 will run on Slacko. I made some packages.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=85159

.
Back to top
View user's profile Send private message 
Ted Dog


Joined: 13 Sep 2005
Posts: 2051
Location: Heart of Texas

PostPosted: Sat 23 Mar 2013, 13:33    Post subject:  

gulk wrote:
playdayz wrote:

<Add: Another thing I learned is that there is now a Netflix app for ubuntu (at least. It includes wine, silverlight, and mono so it is 250MB at least--but it did work.


Hi Playdayz, did you try that PPA on Ubuntu, or did you go hardcore and git Wine+patches, then full build from scratch?
I attempted getting Wine from git, apply patches, etc... on Slacko 5.3.1, but no dice, I got the dreaded netflix message error 5004.

I was wondering if you had any success on Slacko for Netflix?

Cheers.


lol a lot of effort and patches went into that netflix app for ubuntu this is one thing I hope some puppy person will scarf over and create a single sfs file for the rest of us. Rolling Eyes would not be me, I lack the internet speed for download after download of the ppa
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1272
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Tue 26 Mar 2013, 13:20    Post subject: LxPup-SFS-5.5  

Transform Slacko 5.5 into LxPup-SFS-5.5 with an SFS add-on:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=694833#694833

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
Mobeus


Joined: 26 Aug 2010
Posts: 94

PostPosted: Fri 29 Mar 2013, 20:08    Post subject:  

Greetings,

I installed the Audacious sfs just to try out gtk3 and discovered that the gtk3 libgtksourceview is not included.

Does anyone know where a compatible lib can be found?

EDIT:
I found this by none other than big bass Smile
http://bigbass-porteus.googlecode.com/files/gtksourceview-3.4.2-i486-1_PORT.tgz
It works just fine.

As a side note, I had to execute
Code:
glib-compile-schemas /usr/share/glib-2.0/schemas
to get rid of this gtk-3 error: GLib-GIO-ERROR **: Settings schema 'org.gtk.Settings.FileChooser' is not installed

Regards,
Mobeus

_________________
/root for the home team
Back to top
View user's profile Send private message 
gulk


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 86

PostPosted: Mon 01 Apr 2013, 11:49    Post subject:  

Ted Dog wrote:

lol a lot of effort and patches went into that netflix app for ubuntu this is one thing I hope some puppy person will scarf over and create a single sfs file for the rest of us. Rolling Eyes would not be me, I lack the internet speed for download after download of the ppa

Hi Ted,

knowing that the PPA is Ubuntu special, I went through the effort of doing everything from scratch (downloading the specific wine version from GIT, applying the required patches, configured the build, built it, then same with installing the gecko engine for wine, the correct firefox etc...); all in all, took about a day including all the download and compile time.
But alas, all in vain, because Netflix still rejected the streaming request... Not sure how the others are faring on Slacko, but I refuse to install Ubuntu, because Slacko is that much better. For my netflix needs I have a Boxee Box aside or the wife's windo7 laptop. Obviously, I'd still rather like to be able to do it on Slacko.

Cheers,
gulk
Back to top
View user's profile Send private message 
gulk


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 86

PostPosted: Mon 01 Apr 2013, 12:02    Post subject: Multimedia keyboard volume knob and multimedia buttons  

I have a Dell keyboard with a multimedia volume control knob and bunch of other shortcut buttons like browser, home directory, mute,etc... Amazingly, Slacko 5.5 had the volume knob working out of the box in default jwm.

But because one is never happy as is, I felt the need to install Compiz (which works great, thanks Mick'! for your setup script and SFS). Running either xwin dummy1 or xwin dummy2, I lost the ability to use the volume button.

For those who want both Compiz and multimedia buttons (same method should work for any keyboard), here is how I fixed my problem:
1) determine your key code
to do that, run
Code:
xbindkeys -k

The application will ask you to press the corresponding key (in my case, I turned the volume key of the keyboard in the up direction)
the output should look something like:
Code:
"(Scheme function)"
    m:0x10 + c:162
    Mod2 + NoSymbol


2) Modify
Code:
/root/.xbindkeysrc

Add the lines you got from running "xbindkeys -k"
Change the content in between the quotes with the function you would like executed when the key is pressed. For example, to get volume up action, I changed
Code:
"(Scheme function)"
    m:0x10 + c:162
    Mod2 + NoSymbol

to
Code:
"amixer -c0 sset Master 1+"
    m:0x10 + c:162
    Mod2 + NoSymbol


3) Repeat for all the keys you'd like a shortcut to with whatever application you'd like.

4) Enjoy multimedia keyboard in Linux Wink

Note for sound action:
Volume up:
Code:
amixer -c0 sset Master 1+

Volume down:
Code:
amixer -c0 sset Master 1-

Toggle mute:
Code:
amixer -c0 sset Master toggle

"Master" is my master PCM; it might be different for you; to get the correct name, just run:
Code:
amixer -c0 scontrols

"-c0" is your primary sound card; if you want a list of your available sound cards, just run:
Code:
aplay -l

Last edited by gulk on Wed 03 Apr 2013, 22:47; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
gulk


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 86

PostPosted: Mon 01 Apr 2013, 12:09    Post subject: Where does lxPanel get its menu information?  

<edit>Posted the question in a more appropriate topic (http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=696499#696499)</edit>
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10520
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 06 Apr 2013, 20:01    Post subject:  

Seems my HP/Compaq with AMD x2 and Novoux something
is too old for Slacko 5.5 it works good with this sfs
puppy_slacko_5.4.sfs from 1 December 2012
I now want to use Firefox 20 instead of FF17 but
seems my structure to have .mozilla on the /mnt/home
makes the updating confused. Not sure what to do about it.

another question about the time in lower right corner
looks like this
02.04

where do I edit so it looks like the Lupu 528 did

Sunday 07 April 2013 02.04

I have looked and looked and clicked on things
and used google and fighted this for days now
it is a banal thing but very annoying to not get sorry

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
gulk


Joined: 21 Apr 2008
Posts: 86

PostPosted: Mon 08 Apr 2013, 12:55    Post subject:  

nooby wrote:
I now want to use Firefox 20 instead of FF17 but
seems my structure to have .mozilla on the /mnt/home
makes the updating confused. Not sure what to do about it.


Hi Nooby,

not sure how to solve your clock/date issue. I personally run Cairo-dock 3.2 which has a very nice clock plugin and removed the default clock. Note: I manually compiled cairo-dock 3.2 from scratch including plenty plugins; if anyone interested I could turn it into .pet.

Now, for your Firefox question, what I did and know works, was just keep the .mozilla in place, but replaced it with a symlink pointing to my separate mounted partition. Let me know if you need a step by step for your particular configuration.

Regards,
gulk
Back to top
View user's profile Send private message 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 259

PostPosted: Mon 08 Apr 2013, 21:39    Post subject:  

new background.
slackoja27,1.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/view/?b7b5b2ub5uryz54
 Filesize   18.95 KB
 Viewed   977 Time(s)

slackoja27,1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10520
Location: SwedenEurope

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 01:56    Post subject:  

gulk thanks for wanting to help me.

No wthat I have got both the clock solved
and the FF20 solved by going back to Lupu
that makes me very reluctant to experiment
because that could destroy all the progress
I made on Lupu.

because Slacko would also use the .mozilla
that Lupu managed to change to FF20
which slacko would try to get back to FF17 again
so that would destroy it and I would have to start all over
with Lupu.

so I draw back my question until I know more about what is going on.

Just me trying to get it. Do you both have a symlink
pointing to the .mozilla and then a real .mozilla both in root

Seems odd to me I trust it is me not able to read you text

I am not a native user of English so easy to miss on grammar things Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 15:00    Post subject:  

Quote:
Add: Another thing I learned is that there is now a Netflix app for ubuntu (at least. It includes wine, silverlight, and mono so it is 250MB at least--but it did work.


Hi Playdayz, did you try that PPA on Ubuntu, or did you go hardcore and git Wine+patches, then full build from scratch?
I attempted getting Wine from git, apply patches, etc... on Slacko 5.3.1, but no dice, I got the dreaded netflix message error 5004.

I was wondering if you had any success on Slacko for Netflix?


Gulk and Ted Dog, sorry to be so slow--I was elsewhere. I used a PPA, not one of Ubuntu's--here is a site with instructions. http://www.howtogeek.com/130372/how-to-watch-netflix-on-ubuntu-with-the-netflix-desktop-app/

It has been working fine for me in U 12.10. The thing is that without it I would need to dual boot windows so my wife could use our laptop to watch Netflix--but with it I dual boot Ubuntu and Slacko. I don't think it even works for other Linux distros so I would not be optimistic about it working in Slacko. It might have a better chance in Upup Precise or Raring.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 25 of 27 [394 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25, 26, 27 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1117s ][ Queries: 13 (0.0118s) ][ GZIP on ]