Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Dec 2014, 22:16
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Carolina - 1.3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 45 of 110 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 43, 44, 45, 46, 47, ..., 108, 109, 110 Next
Author Message
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 374

PostPosted: Fri 05 Apr 2013, 23:33    Post_subject:  

I've uploaded a new delta for testing that can be downloaded from here. Download the change-log file to follow the changes that have been made as they happen.

Marv wrote:
The firmware ucode is at: /lib/modules/all-firmware/iwlwifi/lib/firmware
It should be at: /lib/modules/all-firmware/iwlwifi/lib/firmware/iwlwifi
.
I apologize that I didn't get to this in this test delta version, but I will in the next.

If anyone would like to try these delta snapshots and need help creating an ISO from a delta file, Geoffrey has a nice tutorial that can be found here.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 406
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Sat 06 Apr 2013, 10:13    Post_subject:  

Elroy,
Leave that as it was, that is with the ucode in /lib/modules/all-firmware/iwlwifi/lib/firmware.
On reboot, I lost wireless with the additional directory there (analogous with other mfgs modules). Subsequent reboots seem ok now. I have no Idea why that first boot couldn't find the required module and creating that dir brought it up immediately. Something in the search process maybe. Anyway leave it as it was in the 006 iso. Everything else fine so far, with or without adrive (I don't use clementine so haven't updated that). Tweaking governors and setting this laptop up for the ultimate test, my windowcentric wife and her civil war book/multimedia download and search needs. It'll be interesting!

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 374

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 22:47    Post_subject:  

There is a new delta-test version available for those interested. See a couple posts previous for the link.

We've found a solution for Firefox/Thunderbird, and they have been re-included to replace Seamonkey.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4833
Location: GB

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 02:14    Post_subject:  

Quote:
replace Seamonkey

- great move, el, thanks.
Had some problems with Flash in Opera yesterday. What's new?! Not mission critical till Final, too busy for a few days to investigate.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 37
Location: Ukrainian

PostPosted: Thu 11 Apr 2013, 17:32    Post_subject:  

There is a WiFi card D-link DWA-525 revA2, tried to connect it.
Modules working in the system for it is not (or at work or on the patched version rt2800pci rt2860sta).
Ndiswrapper does not work, the problem has moved from the Saluki.
Screenshot.png
 Description   
 Filesize   12.06 KB
 Viewed   826 Time(s)

Screenshot.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1515
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Thu 11 Apr 2013, 19:50    Post_subject:  

shelezyaka wrote:
There is a WiFi card D-link DWA-525 revA2, tried to connect it.
Modules working in the system for it is not (or at work or on the patched version rt2800pci rt2860sta).
Ndiswrapper does not work, the problem has moved from the Saluki.


I did compile Ndiswrapper for Saluki some time ago, never got a report back to confirm if it was ok or not. http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=615261#615261

I just compiled the latest Ndiswrapper for Carolina kernel-3.2.13-ski, can you try this, if it works I'll add it to the repo

As for the rt2800pci rt2860sta I have the same problem with my wireless usb dongle, it did work at one point but was hit and miss a lot of the time, if someone with more nohow than me could sort the problem out it would be appreciated, I was only saying the other day to Elroy about it not working and decided to leave it unless someone mentions it Rolling Eyes I should of kept my mouth shut Laughing

Cheers all
ndiswrapper_kernel_3.2.13-ski-1.58.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  ndiswrapper_kernel_3.2.13-ski-1.58.pet 
Filesize  105.09 KB 
Downloaded  112 Time(s) 

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shelezyaka


Joined: 14 Feb 2012
Posts: 37
Location: Ukrainian

PostPosted: Fri 12 Apr 2013, 12:49    Post_subject:  

Honestly - I'm not going to enjoy Carolina, too "fat" she began.
The new module has experienced - and this result ndiswrapper does not work, gives the same message.
I have this D-link earned Lupu 5.2.0 - Lupu 5.2.8 on ndiswrapper, and raring-3.8.4.2-SCSI on standard modules.
At first I tried to get work under precise-5.4.3, but it does not work and ndiswrapper modules old. Helped case, the compiled package (source code http://linuxwireless.org/download/compat-wireless-2.6/compat-wireless-2012-12-18.tar.bz2) called "compat-wireless-2012-12-18 -i486 "solved the problem of standard modules rt2800pci, and D-link worked.
Compiled Carolina I can not, no kernel headers, try for yourself.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
jtouso

Joined: 29 May 2008
Posts: 120
Location: Barcelona, España

PostPosted: Fri 19 Apr 2013, 14:02    Post_subject: GMA3600  

As Saluki is in stand-by...I try Carolina 0.0.6rc
But same problem than Saluki: GMA3600 problems...monitor resolution no more than 800x600
May you have a pet or other form to works with this Intel GMA3600 graphic chipset?
I read in Puppy forum a solution from Tormentouos with a pet archive but it is not working for me
Regards
Back to top
View user's profile Send_private_message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 207
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Tue 23 Apr 2013, 02:09    Post_subject:  

Hello Every One:
I want some information regarding the setting of SAMBA in Carolina to achieve the following:
1: I want to access windows shares from carolina using pcman file manager. I tried YASSM and pnethood from the repos but unable to access the windows shares from pcman file manager (also installed gvfs-smb but no success)
2: I want to share the stuff in carolina on LAN (Did this in Lucid/Fatslako with the Samba Simple Management Tool),
Thanks in advance.
Regards
UMAIR
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Tue 23 Apr 2013, 23:22    Post_subject:  

umair wrote:
I want to access windows shares from carolina using pcman file manager. I tried YASSM and pnethood from the repos but unable to access the windows shares from pcman file manager (also installed gvfs-smb but no success)


I use gvfs-smb with thunar and it works great. I just tried with pcmanfm and it also worked without problems. Gvfs-smb needs x restarted to work.

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send_private_message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 207
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Wed 24 Apr 2013, 01:59    Post_subject:  

rg66 wrote:

I use gvfs-smb with thunar and it works great. I just tried with pcmanfm and it also worked without problems. Gvfs-smb needs x restarted to work.

hi rg66:
Thanks for the reply:
I was trying the gvf-smb without restarting the X window Smile. Working nicely now. What about the sharing data from carolina system? I edited the smb.conf file to share the my-documents data but not working for me. How I share the date from carolina and can check the status of SAMBA whether its running or not? Any Idea????
Regards
UMAIR
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Wed 24 Apr 2013, 04:06    Post_subject:  

umair wrote:
What about the sharing data from carolina system? I edited the smb.conf file to share the my-documents data but not working for me. How I share the date from carolina and can check the status of SAMBA whether its running or not? Any Idea????


I believe Carolina only comes with samba client so you have to download samba server from the repo.

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send_private_message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 207
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Wed 24 Apr 2013, 06:46    Post_subject:  

@ rg66:
I already install samba from the repos.
But really dont have any idea how to configure it in puppy linux. I did this in ubuntu 12.04 but the commands are slightly different in puppy. It would have a better idea If someone make a samba GUI called "Samba Simple Management Tool" (which is preinstalled in FAT/PHAT Slako and in Lucid Plus) for Carolina.
Thnx
UMAIR
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Wed 24 Apr 2013, 14:47    Post_subject: samba configuration  

Here's a web page to quickly setup samba.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=60981

Note that to change samba configuration file, samba must be stopped.
Then it is restarted after modifying the configuration file.
The man page gives the various commands.


-modifying configuration file
It is found at /etc/opt/samba/smb.conf or /etc/samba/smb.conf
Here's an example of how to fill it out.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=2046116469&t=85606

___________________________________
Back to top
View user's profile Send_private_message 
umair

Joined: 25 Dec 2010
Posts: 207
Location: KUST Kohat, Pakistan

PostPosted: Thu 25 Apr 2013, 01:10    Post_subject: Re: samba configuration  

don570 wrote:
Here's a web page to quickly setup samba.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=60981

Note that to change samba configuration file, samba must be stopped.
Then it is restarted after modifying the configuration file.
The man page gives the various commands.


-modifying configuration file
It is found at /etc/opt/samba/smb.conf or /etc/samba/smb.conf
Here's an example of how to fill it out.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=2046116469&t=85606

___________________________________

hi Don570:
Thnx for reply.
I know that I have to stop samba before the changing in smb.conf file. I removed the samba from package manager, restarted the system and installed the fresh samba from the repos. Edited the smb.conf file. but when I execute the "testparm" the result shows like that posting the screenshot). Never saw this error before. Any Idea ??
Regards
UMAIR
2.png
 Description   
 Filesize   21.13 KB
 Viewed   271 Time(s)

2.png

Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 45 of 110 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 43, 44, 45, 46, 47, ..., 108, 109, 110 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1136s ][ Queries: 13 (0.0235s) ][ GZIP on ]