Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Jul 2014, 17:38
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Precise Puppy 5.6.1-final, May 29, 2013
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 9 of 19 [274 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
npierce

Joined: 28 Dec 2009
Posts: 858

PostPosted: Sat 25 May 2013, 19:04    Post subject: puppyinstaller has trouble reading GPT partition map  

Barry,

New forum member souliaq had trouble installing Puppy on a GPT drive, as reported here: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=701303#701303

Karl asked for output from the appropriate commands, and based on souliaq's response I suggested a fix here: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=704919#704919

souliaq has now verified that the suggestion worked: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=705357#705357
Back to top
View user's profile Send private message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 433
Location: GERMANY

PostPosted: Sun 26 May 2013, 04:33    Post subject:  

Hi !

Thanks rjbrewer for your help ...so i dont have to look further in the wrong direction .

Cheers !
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 26 May 2013, 04:39    Post subject: Re: /usr/sbin/loginmanager
Subject description: fixed: fido's return to automatic login as root
 

L18L wrote:
robwoj44 has not been able to let fido change back to login as root, see http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=86084&start=45

I have found that
Code:
#  echo "$ADMINPASSWORD" | su root
does not work at all. fido stays fido.

So I tried our (good old Idea ) sudo -A ${0} ${@} ...
... and it works.

Code:
#!/bin/sh
#note, root2user called via shutdownconfig, changes root to fido.
#110507 TaZOC bug fix.
#120201 rodin.s: internationalized.
#120323 replace 'xmessage' with 'pupmessage'.
#120409 if using minit instead of busybox init.
#130523 L18L: HOMEUSER, sudo, without ADMINPASSWORD

export TEXTDOMAIN=loginmanager
export TEXTDOMAINDIR=/usr/share/locale
export OUTPUT_CHARSET=UTF-8

#HOMEUSER="`whoami`"
[ "`whoami`" != "root" ] && exec sudo -A ${0} ${@} #130523
HOMEUSER="`grep autologin /etc/inittab | cut -d ' ' -f3`" #130523
[ $HOMEUSER ] || HOMEUSER=$USER #130523

CHANGE2ROOT=""
if [ "$HOMEUSER" != "root" ];then # without ADMINPASSWORD
 CHANGE2ROOT="<text><label>$(gettext 'However, if you wish, you can change to the administrator (root) permanently on the next boot. Just tick this box and it will be so:')</label></text>
  <checkbox>
   <label>$(gettext 'Tick box to become administrator permanently')</label>
   <default>false</default>
   <variable>CHECKADMIN</variable>
  </checkbox>
 <text><label>$(gettext 'This will take affect after reboot.')</label></text>
 "

fi

export MAIN_DIALOG="
<window title=\"LoginManager\" icon-name=\"gtk-execute\">
 <vbox>
  <text use-markup=\"true\"><label>\"<b>$(gettext 'Currently you are logged in as') '${HOMEUSER}'</b>\"</label></text>
 
  ${CHANGE2ROOT}
 
  <hbox>
   <button ok></button>
   <button cancel></button>
  </hbox>
 </vbox>
</window>
"

RETSTRING="`gtkdialog3 --program=MAIN_DIALOG --center`"
[ $? -ne 0 ] && exit

#echo "$RETSTRING"
eval "$RETSTRING"
[ "$EXIT" != "OK" ] && exit

#if [ "$CHANGE2ROOT" != "" ];then
 if [ "$CHECKADMIN" = "true" ];then
  # echo "$ADMINPASSWORD" | su root #130523
  #if [ $? -ne 0 ];then
  # pupmessage -bg red -title "$(gettext 'LoginManager: error')" -center "$(gettext 'Sorry, admin password is wrong')"
  # exit
  #fi #130523
  rootEXPR="s%^tty1.*%tty1::respawn:/sbin/mingetty --autologin root tty1%"
  sed -i -e "$rootEXPR" /etc/inittab #110507 TaZOC bug fix.
 
  #120409 if using minit instead of busybox init...
  if [ -f /etc/minit/getty/1/params  ];then #see my minit pet pkg.
   EXPR2='s%^fido$%root%'
   sed -i -e "$EXPR2" /etc/minit/getty/1/params
  fi
  pupmessage -bg green -center -title "$(gettext 'Login Manager: OK')" "$(gettext 'Ok, you will be administrator at next boot')"
 fi
#fi


But I don't want a user to be able to change back to root without knowing the password.

It may be that you have set things up to run Puppy as fido as you may be letting a less-trusted person use your pup.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2505
Location: Burghaslach, Germany somewhere also known as "Hosla"

PostPosted: Sun 26 May 2013, 05:29    Post subject: Re: /usr/sbin/loginmanager
Subject description: fixed: fido's return to automatic login as root
 

BarryK wrote:
...But I don't want a user to be able to change back to root without knowing the password.

It may be that you have set things up to run Puppy as fido as you may be letting a less-trusted person use your pup.


The less-trusted person will not know (root's and fido's) password.

I hope the following can convince you ...
console wrote:
# whoami
fido
# loginmanager
Sorry, try again.
Sorry, try again.
Sorry, try again.
sudo: 3 incorrect password attempts
#

... that without password it cannot be changed back to autologin as root.
Back to top
View user's profile Send private message 
starhawk

Joined: 22 Nov 2010
Posts: 2778
Location: Everybody knows this is nowhere...

PostPosted: Sun 26 May 2013, 10:59    Post subject:  

starhawk wrote:
Poulsbo driver needs work, at least for me... "TEST_X_NOW" results in some sorta logfile that basically means it doesn't like me today. Consistently.

Axiomtek PICO820 motherboard
Atom Z530 CPU
US15W chipset (GMA500)
2gb RAM
SATA (in IDE mode because that's all the board can do) 16gb SSD
Output is VGA

Running from CD with a USB CD setup that the board can handle. I used it to install Upup Precise 3831 (kernel 382 in my version) and it worked fine... of course the glibc in that version of Upup isn't new enough for jejy69's GNOME2.32 SFS... hence the desire to upgrade a little...

Sorry if I sound ticked off, I'm not -- just frustrated and disappointed. I was really hoping this would be working now. Oh well Sad


Anyone have any info on this? Is it specific to my machine and works elsewhere? Can it be fixed, in either case?

_________________
Loving X-Slacko 1.1! Get the PetGet patch on pg8; it's important.
Next system will be an HP MOCA-AR + Core2Duo in an innovative case... if I ever get off my butt and build it Razz
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Sun 26 May 2013, 14:13    Post subject: Firmware updates for analog modem drivers  

1. Corrected the HSF firmware initialization script to exit if the driver is not loaded, inadvertently dropped during recent changes to that test.

2. Updated the Agere firmware pinstall script for changed subdirectory name for the HDA modem driver (from 11c11040 to 1040hda).
Richard

UPDATE 5/27/2013: Thanks to peebee's report and pdiag file, I dug into the Agere-modem firmware pinstall scripts and found some deficiencies, the main one being that the new firmware did not get used, now all fixed, I believe. I corrected another problem: the config file that blacklists the ALSA-modem drivers could not be erased by pupdial, due to an inconsistency in conf file naming. Also, I made the config file that controls loading of the two modules of the driver, so that a modprobe of either would cause them to be loaded in the correct order. Testers, please try the drivers again, with this updated agrmodem firmware package.
firmware_linux_module_agrmodem-20130527.pet
Description  Corrected firmware for new Agere drivers
pet

 Download 
Filename  firmware_linux_module_agrmodem-20130527.pet 
Filesize  3.82 KB 
Downloaded  199 Time(s) 
firmware_linux_module_hsfmodem-20130523.pet
Description  Corrected firmware for HSF modems
pet

 Download 
Filename  firmware_linux_module_hsfmodem-20130523.pet 
Filesize  96.69 KB 
Downloaded  200 Time(s) 

Last edited by rerwin on Mon 27 May 2013, 22:25; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Sun 26 May 2013, 14:31    Post subject: Agere HDA modem driver  

To recombine the parts of the pet package if you do not already have it installed, download and install the splitpetjoin.pet package at this link:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=67464

In the download directory containing the parts, open a console and enter:
splitpetjoin (name of one of the "part" pets)

The driver is now installed into the 1040hda subdirectory under /lib/modules/3.2.44/agrmodem (instead of 11c11040). It requires the new version of the firmware_linux_module_agrmodem package attached to my previous message.

NOTE: I am unable to verify that these "agrsm" and HCF drivers actually work, so rely on users and testers to try whichever you have hardware for and report your results. TIA
linux_module_agrsm1040hda-2.1.80-20110811-k3.2.44.pet---part1.pet
Description  Part 1
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm1040hda-2.1.80-20110811-k3.2.44.pet---part1.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  192 Time(s) 
linux_module_agrsm1040hda-2.1.80-20110811-k3.2.44.pet---part2.pet
Description  Part 2
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm1040hda-2.1.80-20110811-k3.2.44.pet---part2.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  184 Time(s) 
linux_module_agrsm1040hda-2.1.80-20110811-k3.2.44.pet---part3.pet
Description  Part 3
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm1040hda-2.1.80-20110811-k3.2.44.pet---part3.pet 
Filesize  65.38 KB 
Downloaded  189 Time(s) 

Last edited by rerwin on Sun 26 May 2013, 14:59; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Sun 26 May 2013, 14:39    Post subject: Agere PCI modem drivers  

To recombine the parts of the pet package if you do not already have it installed, download and install the splitpetjoin.pet package at this link:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=67464

In the download directory containing the parts, open a console and enter:
splitpetjoin (name of one of the "part" pets)
linux_module_agrsm048pci-2.1.60_20100108-k3.2.44.pet---part1.pet
Description  agrsm048pci Part 1
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm048pci-2.1.60_20100108-k3.2.44.pet---part1.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  187 Time(s) 
linux_module_agrsm048pci-2.1.60_20100108-k3.2.44.pet---part2.pet
Description  Part 2
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm048pci-2.1.60_20100108-k3.2.44.pet---part2.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  196 Time(s) 
linux_module_agrsm048pci-2.1.60_20100108-k3.2.44.pet---part3.pet
Description  Part 3
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm048pci-2.1.60_20100108-k3.2.44.pet---part3.pet 
Filesize  62.75 KB 
Downloaded  191 Time(s) 
linux_module_agrsm06pci-2.1.80~20100106-k3.2.44.pet---part1.pet
Description  agrsm06pci Part 1
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm06pci-2.1.80~20100106-k3.2.44.pet---part1.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  192 Time(s) 
linux_module_agrsm06pci-2.1.80~20100106-k3.2.44.pet---part2.pet
Description  Part 2
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm06pci-2.1.80~20100106-k3.2.44.pet---part2.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  191 Time(s) 
linux_module_agrsm06pci-2.1.80~20100106-k3.2.44.pet---part3.pet
Description  Part 3
pet

 Download 
Filename  linux_module_agrsm06pci-2.1.80~20100106-k3.2.44.pet---part3.pet 
Filesize  101.58 KB 
Downloaded  197 Time(s) 

Last edited by rerwin on Sun 26 May 2013, 14:54; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1504
Location: Maine, USA

PostPosted: Sun 26 May 2013, 14:52    Post subject: Analog modem driver for HCF modems  

This is in case some have already acquired the "key" to unlock full speed, or who can live with 14.4 kbs.

To recombine the parts of the pet package if you do not already have it installed, download and install the splitpetjoin.pet package at this link:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=67464

In the download directory containing the parts, open a console and enter:
splitpetjoin (name of one of the "part" pets)
linux_module_hcfpcimodem-1.21full-20120927-k3.2.44.pet---part1.pet
Description  hcfpcimodem Part 1
pet

 Download 
Filename  linux_module_hcfpcimodem-1.21full-20120927-k3.2.44.pet---part1.pet 
Filesize  256 KB 
Downloaded  203 Time(s) 
linux_module_hcfpcimodem-1.21full-20120927-k3.2.44.pet---part2.pet
Description  Part 2
pet

 Download 
Filename  linux_module_hcfpcimodem-1.21full-20120927-k3.2.44.pet---part2.pet 
Filesize  216.22 KB 
Downloaded  184 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1369
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 26 May 2013, 16:03    Post subject: Re: Agere HDA modem driver  

rerwin wrote:
NOTE: I am unable to verify that these "agrsm" and HCF drivers actually work, so rely on users and testers to try whichever you have hardware for and report your results. TIA


Hi Richard

Downloaded the Agere HDA driver for 11c1:1040

Loaded onto a pristine frugal install of Precise 5.6 and rebooted creating savefile

lsmod showed that agrmodem was loaded but agrserial was not and no sign of ttyAGS3

modprobe agrserial
then dmesg showed that ttyAGS3 had been created

however.....

modem-stats -c ATI3 /dev/ttyAGS3

killed Precise stone dead (it should make the modem display a short id string)

Difficult to send you diagnostics as the only way out of the crash was the poweroff button.

Looks like there are patches needed for this driver if it is to work on this kernel.....but not sure they exist....

Let me know if I can send any useful diagnostics - I'll pm you a pdiag after the initial reboot.

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2600
Location: Japan

PostPosted: Mon 27 May 2013, 03:12    Post subject: Pudd  

/usr/sbin/Pudd in Precise 5.6 is broken.
Here is the fixed.
#130317 L18L: internationalisation (gettext and Pudd.htm in help/<language>/)
#130524 shinobar: fix NLS
Pudd.gz
Description  /usr/sbin/Pudd, the executable flag to be set
gz

 Download 
Filename  Pudd.gz 
Filesize  8.2 KB 
Downloaded  180 Time(s) 

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
PaulR

Joined: 04 May 2005
Posts: 242
Location: UK

PostPosted: Mon 27 May 2013, 05:00    Post subject:  

Just a cheeky bump for my problem mentioned a couple of pages back - I can't create a savefile on hard disk regardless of boot media (usb or cd) and format chosen (ext2/3 etc), it just hangs on creating save message after exiting X.

No problems in this regard using any other Puppy I've tried.

Any suggestions most welcome Very Happy

Paul
Back to top
View user's profile Send private message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 527
Location: UK

PostPosted: Mon 27 May 2013, 09:04    Post subject:  

Hi PaulR,
It may be:

a) A bad download of the ISO – you need to confirm the checksum.
Or
b) A bad burn. I suggest if a) is o/k, that using something like BurnAware, you burn it again at the slowest possible speed and ensure you turn on the verify option.

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send private message 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 269
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Mon 27 May 2013, 10:53    Post subject: missing video  

Barry

Sony VAIO PCG-R505DL

"...
precise 5.6.00
All I get is a mottled white screen.
Is the video driver missing?

"...
wary 5.4.90
Works well.

VIDEO REPORT: Wary Puppy, version 5.4.90

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82830 CGC [Chipset Graphics Controller] (rev 04)
Display controller: Intel Corporation 82830 CGC [Chipset Graphics Controller]

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Depth (bits, or planes): 16
Modules requested to be loaded: synaptics dbe type1 freetype xtrap glx dri
Drivers requested to be loaded: intel

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: ch7xxx dbe ddc dri exa extmod fb freetype GLcore glx i2c int10 ivch kbd mouse pcidata ramdac sil164 synaptics type1 vbe vgahw xtrap

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
Depth: 16 planes

Bill
Back to top
View user's profile Send private message 
PaulR

Joined: 04 May 2005
Posts: 242
Location: UK

PostPosted: Mon 27 May 2013, 11:20    Post subject:  

ETP wrote:
Hi PaulR,
It may be:

a) A bad download of the ISO – you need to confirm the checksum.
Or
b) A bad burn. I suggest if a) is o/k, that using something like BurnAware, you burn it again at the slowest possible speed and ensure you turn on the verify option.


Thanks ETP - I've double checked (a) and that's ok. Wouldn't think (b) would apply as the same thing happens when I boot from USB (although that was made with the same ISO. I'll start over, download and burn another disk, see if the same happens.

Thanks for the suggestions,

Paul
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 9 of 19 [274 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 7, 8, 9, 10, 11, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1182s ][ Queries: 13 (0.0086s) ][ GZIP on ]