Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 08:44
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Using FFMPEG To Record Video & Sound in Puppy
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3
Author Message
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 3162
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Wed 05 Jun 2013, 13:37    Post_subject: vidcap is absolutely perfect !
Sub_title: nice tool
 

vidcap is absolutely perfect ! tested on precise 5.4.3 retro. Colors are pure, as the screen. sound working. What more is asked ? Nothing.
After deeper tries :
nevertheless, the file is big, we cannot modulate duration and filmed zone. But it is a good alternative.
Back to top
View user's profile Send_private_message YIM 
ozboomer


Joined: 04 May 2005
Posts: 93
Location: Melbourne, Australia

PostPosted: Wed 02 Apr 2014, 06:08    Post_subject:  

Further to this discussion...

I'm watching a streaming video with sound in Firefox (try this with any YouTube video.. but it can be any number of flash-based streams)... and I can see the video Ok and hear the audio Ok.

Using a derivative of the original script ffmpeg command (and I want to be able to use just ffmpeg for this job), I can capture the video but I can't capture the audio. All that is contained in the audio output stream is silence.

The modified command (to simply try and grab the audio):

Code:
ffmpeg -f alsa -ac 2 -i hw:0,0 test.mp3

To ensure I'm looking at the right audio capture device, I've looked at the output from arecord -l (small 'ell'), viz:-

Code:
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: VT1708S Analog [VT1708S Analog]
  Subdevices: 2/2
  Subdevice #0: subdevice #0
  Subdevice #1: subdevice #1
card 2: Alpha [Lexicon Alpha], device 0: USB Audio [USB Audio]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0

Now, if I supply an audio signal into the "mic in" on the PC, the above command works a treat, which is what I'd expect -- hw:0 is a hardware device, so inputs via hardware should work Ok.

...but when a streaming video is playing and I want to capture the audio from THAT, there has to be something 'software-wise' that I can finger into to capture the audio. Maybe there's something I need to look at in alsamixer or retrovol...?

Any other thoughts?! I'm using Slacko 5.6.4, BTW...

Once I get the 'audio' component working Ok, I should be able to capture the video AND audio by combining a couple of 'input' streams through ffmpeg, methinks..

Thanks for any forthcoming suggestions.


John
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0450s ][ Queries: 13 (0.0049s) ][ GZIP on ]