Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 19:57
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Raring Puppy - report on new BK alpha 5.6.92
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [24 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 771
Location: UK

PostPosted: Mon 17 Jun 2013, 07:52    Post subject:  Raring Puppy - report on new BK alpha 5.6.92
Subject description: What a nice new start - very usable
 

Raring Puppy version 5.6.92, released Jun 2013

# uname -a
Linux puppypc30952 3.9.5 #1 SMP Thu Jun 13 19:58:11 GMT-8 2013 i686 i686 i686 GNU/Linux
# free
total used free shared buffers
Mem: 1804736 619404 1185332 0 71420
-/+ buffers: 547984 1256752
Swap: 0 0 0
# ^C

Manual frugal to ntfs partition and booting with grub4dos from an ext2 SDcard. E732 laptop using an old external LCD monitor.

Only issue, it went to prompt at startup, so typed “xwin” and pressed “enter”, then all good - everything seems to work as normal.

Seamonkey is faster. Resource usage almost zero. Feels very fast and does all the normal stuff as expected. Nice.

Edit: It drops to prompt when attempting to setup locale etc.
Setting date / time manually via menu works.
Still very usable for a 1st alpha. Those that have cli knowledge could probably easily set keyboard, locale, etc.
Hinfo.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  Hinfo.tar.gz 
Filesize  8.37 KB 
Downloaded  183 Time(s) 

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 937
Location: London, England

PostPosted: Mon 17 Jun 2013, 10:40    Post subject:  

I have copied this over into this new thread which is more suitable.

For those testing Raring Puppy 5.6.92 (5.7-alpha1)

Confirmed that PPM from the menu causes drop out to prompt. This also happens with QuickSetup first-run settings from the menu. I think this is what is causing the momentary desktop dropping to prompt at first boot because the first-run dialog thingy is trying to run.

I think this is happening because the newer JWM needs some newer config files. I installed 01micko's jwmconfig from here:-

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83949&start=131

and PPM and QuickSetup first-run settings start OK from the menu now.

ffmpeg / avconv has 3 missing dependency libs, libtbb2, libopencv-core and libopencv-imgproc
These can easily be installed via PPM.

NOTE:- BarryK has now posted a fix for the JWM / jwmconfig issue in his blog:-

http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00294

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1741
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Mon 17 Jun 2013, 13:32    Post subject: Frustrated Again  

THe Alpha gave me hope that it would work with my system....at first boot it recognized my network and sound chip.

After the first reboot, with the detected settings in the save file(USB Bootable), the network and sound were still detected.

Flushed with success. I installed a terminal program and pidgin from the PPM and rebooted.

Amazing...the network settings were lost...I had to set it up again....and now no sound, no sound device detected.

I'm not posting any of the particulars, since reports of simiilar problems with the latest version(s) of Precise have gone unanswered in any thread in the forum. Asking for help in diagnosing the problem with the sound card have also gone unanswered.

Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Mon 17 Jun 2013, 15:10    Post subject: Raring Puppy - report on new BK alpha 5.6.92  

Manual frugal install to a 16gb SDHC card, running on an Acer desktop
pc.
Computer
Processor 2x Athlon(tm) Dual Core Processor 4850e
Memory 2853MB (138MB used)
Machine Type Physical machine
Operating System Raring Puppy - 5.6.92
User Name root (root)
Date/Time Mon 17 Jun 2013 02:35:49 PM EDT
Display
Resolution 1280x1024 pixels
OpenGL Renderer GeForce 9200/integrated/SSE2/3DNOW!
X11 Vendor The X.Org Foundation
Audio Devices
Audio Adapter HDA-Intel - HDA NVidia
OpenGL
Vendor NVIDIA Corporation
Renderer GeForce 9200/integrated/SSE2/3DNOW!
Version 3.3.0 NVIDIA 319.17
Direct Rendering Yes
Network controller Ralink corp. RT2790 Wireless 802.11n 1T/2R PCIe

I installed an openbox+ pet from the forum to avoid the jwm problems.
Installed propietary Nvidia driver too.

I backed up my savefile and then installed vlc with ppm, next reboot
the network connection and sound were broken so I restored my backup
savefile.
Removing an application and all the dependencies that go with it is impossible
so when you add an application from ppm it could break things and you
don't find out until the damage is done.

Looking forward to the next release.
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   64.35 KB
 Viewed   1214 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3437
Location: Ontario

PostPosted: Mon 17 Jun 2013, 15:45    Post subject: Faster download of Raring 5.6.92  

Faster download of Raring 5.6.92

http://ftp.nluug.nl/os/Linux/distr/quirky/test/raring-5.6.94-5.7alpha2/
_____________________________________________

Last edited by don570 on Sat 29 Jun 2013, 12:29; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 556

PostPosted: Mon 17 Jun 2013, 15:55    Post subject:  

The boot issue has been solved.
I followed Barry's tip in the link above, provided by OscarTalk and used sfsedit to modify jwmrc. The result is perfect boot. Haven't done much testing yet, however at first glance this build is very responsive and fast. Very fast. My little eeepc loves this new kernel. Although, it hasn't met a new kernel it didn't like, but this one looks really good.
Back to top
View user's profile Send private message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 466
Location: GERMANY

PostPosted: Tue 18 Jun 2013, 08:45    Post subject:  

Hi !
Could boot to desktop (after typing xwin to prompt )

but when trying to connect to internet...... desktop crashed ---went to prompt .

Could not recover desktop again ........
my experience
Back to top
View user's profile Send private message 
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 232
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Tue 18 Jun 2013, 09:25    Post subject: Puppy 5.6.92
Subject description: Save File creation
 

I am unable to create save file in my frugal installation. The machine is not creating any save file and also showing that "session not saved" after opting save option while rebooting or shutdown of my PC . How to solve this problem? May be corrected next beta version.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
rameshiyer

Joined: 17 Sep 2009
Posts: 232
Location: Calicut, Kerala, India

PostPosted: Tue 18 Jun 2013, 09:25    Post subject: Puppy 5.6.92
Subject description: Save File creation
 

I am unable to create save file in my frugal installation. The machine is not creating any save file and also showing that "session not saved" after opting save option while rebooting or shutdown of my PC . How to solve this problem? May be corrected next beta version.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 556

PostPosted: Tue 18 Jun 2013, 13:06    Post subject:  

backi wrote:
Hi !
Could boot to desktop (after typing xwin to prompt )
but when trying to connect to internet...... desktop crashed ---went to prompt.
Could not recover desktop again ........ my experience

Here's how to solve the boot issue and I'm attaching the editsfs pet (have a look at my post above): http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00294
Barry wrote:
Posted on 17 Jun 2013, 18:26 by BarryK
Cause of JWM crash
I think that I know the cause. I think it is those layers, which have caused me problems before.
In /root/.jwmrc, comment out the "layer" line:
Code:
<Group>
      <Class>gtkdialog-splash</Class>
      <Option>nolist</Option>
      <!-- <Option>layer:above</Option> -->
      <Option>nofocus</Option>
   </Group>

... there's another line with "layer", comment that out for good measure. gtkdialog-splash is for putting up messages, like "Please wait...". Anything that calls this, is causing JWM to crash. To fix it properly, you also have to edit /etc/xdg/tamplates/_root_.jwmrc
EditSFS-2.1.5.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  EditSFS-2.1.5.pet 
Filesize  3.56 KB 
Downloaded  185 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 466
Location: GERMANY

PostPosted: Tue 18 Jun 2013, 14:01    Post subject:  

Hi anikin !

Did help ...... a bit ...

Cannot exactly determine but sooner or later desktop crashes .

Uptil now ...too crashy ... Will have a look later .
Back to top
View user's profile Send private message 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4833
Location: GB

PostPosted: Wed 19 Jun 2013, 05:56    Post subject:  

You did better than me, Bill. Can't get any picture by any method, any driver [XP@3000/1Mb/Radeon7000-64]. This is particularly annoying because the 'Test now' always gives 'OK' whether I use 'unaccelerated', 'Radeon' or 'let it choose'. Sometimes can get back to a prompt but it doesn't help; sometimes just a flashing cursor.
Seem to remember issues with Rarin' previously. One step forward, two steps back is the strategy at Canonical?!

Later: stuck an nV MX440/128n card in. Interesting; picture came up at correct resolution then straightaway returned me to a prompt. Selected nouveau driver and came up with the wrong resolution! Unable to select another. Got the same PPM=prompt feature as Bill, supra.

This one has a very long way to go. Get the feeling that BK's skills would be best deployed on honing Precise, Wary and Racy - possibly ARMs ?

Update: Hi, Bill, thanks for your PM.
Back to top
View user's profile Send private message 
dennis-slacko531


Joined: 18 Jan 2012
Posts: 103
Location: Oregon

PostPosted: Wed 19 Jun 2013, 14:33    Post subject: pMusic 3.3.0 --- can't make it play  

Not getting any sound from pMusic. However, GNOME MPlayer sounds very rich. Other minor issues occurred with this manual frugal install pertaining to the Intel graphics driver (like it rebooted twice when the screen "blanker" occurred). Don't know why, but it resolved itself later.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2185
Location: Ontario Canada

PostPosted: Wed 19 Jun 2013, 16:46    Post subject: Raring Puppy - report on new BK alpha 5.6.92  

Here's a text file of radio stations that I'm using in PupRadio,
mostly oldies but other stuff too.
If you want it just delete the .gz and load into geany or any text
editor then copy/paste into PupRadio.
radio.txt.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  radio.txt.gz 
Filesize  692 Bytes 
Downloaded  176 Time(s) 
PupRadioscrn.jpg
 Description   
 Filesize   67.52 KB
 Viewed   787 Time(s)

PupRadioscrn.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Fishy

Joined: 26 Jan 2006
Posts: 205

PostPosted: Thu 20 Jun 2013, 08:00    Post subject: Python Installation Issue  

Tried to get Calibre ebook manager working but a problem with Python installation. Will wait until more mature. This is the only problemen countered although mouse clicks have to be very precise to open program. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [24 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0957s ][ Queries: 13 (0.0048s) ][ GZIP on ]