Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 20:26
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Upup Raring 3.8.7 with non-PAE 3.8.7 kernel, created using
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 25 of 25 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25
Author Message
linux28

Joined: 05 Apr 2009
Posts: 179

PostPosted: Fri 05 Jul 2013, 23:37    Post_subject:  

3.98 version of the intel graphics card does not automatically enter x window you want to configure, and then have to reboot to enter the X Window
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1434
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 02:26    Post_subject: Re: Fantastic job  

01micko wrote:
We'll see..
I tend to think the kernel devs fixed your bug because remember you had it with ThinSlacko with 3.9 series kernel.
More on this later in another thread


You're right - and your memory is much better than mine Wink - great news if my problems were indeed kernel related and have now been fixed.....

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 542
Location: UK

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 08:49    Post_subject: Testing Upup Raring 3.9.8.  

Hi Pemasu,

A quick test, using a manual frugal install to a fat 32 USB2 stick revealed two issues:

1. Using a Nvidia GeForce 210 there is no Open GL support or hardware acceleration with the Nouveau driver.
I did install XBMC 12.2 but that did not work as it requires these. I suspect a KMS compile issue.

2. Gparted failed to launch but installing a statically linked pet as below fixed that.

The pets I installed were as follows; the last two being unsuccessful attempts to get the rendering working.

    tempiconsvg-0.19-i486|tray temperature monitor
    xbmc-12.2_frodo|This session will start XBMC Media Center
    video-info-glx-1.5.1-noarch|OpenGL Graphics/CPU Report
    gparted-0.14.1-patched_exfat_f2fs-i486|GParted partition manager. gtkmm linked statically, so pkgs not required.
    nouveau-firmware_20091212|Firmware for nVidia graphics cards
    libkms1_2.4.43|Userspace interface to kernel DRM buffer management

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 09:33    Post_subject:  

Thanks ETP.
I had wrong gparted pet. Fixed now.
About nouveu kernel driver. There isnt anymore non-KMS choices. All the kernel drm drivers are KMS ie kernel modesetting drivers. There is no kernel compile time options. You include nouveau drm module or not. Nothing else.

I think the problem arises from somewhere else. Maybe the kms support is defective. What does xorg log or dmesg tell you. Is there any errors, warnings which could tell what is the problem.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 434
Location: GERMANY

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 09:54    Post_subject:  

Hi pemasu !

Gparted does not launch .

In terminal
gparted
/usr/sbin/gpartedbin: error while loading shared libraries: libgtkmm-2.4.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
Back to top
View user's profile Send_private_message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1010
Location: South of Belgium

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 09:57    Post_subject:  

Hi Pemasu,
installed gCAD3D from dpup-exprimo repo:
it seems like openGL doesn't have «texture» feature (or option...? i don't know what's the right term).
That's also the case on all Precise-3.8.x + Barry's Precises and Rarings.

OpenGL texture is only present on Wheezy-3.5.2.X + Exprimos (except 3.6.2).

I already toyed or digged; as also did cut and try tests to manage to get texture. What only worked is on Barry's Raring-3.6.94: installing z_mesa-8.0.3.pet from Precise repo allowed texture to be present ... but with a awfully slow rendering speed ... glxgears reported 80 frames in 5 seconds (whereas it currently is ca. 300 frames in 5 seconds; and even 1800 frames/5 sec. if doing # export vblank_mode=0 ).
So it might be due to mesa.

To recognize if texture is present:
Starting gCAD3D from 1st install shows a house.
if
- texture present, then the walls are shown with plenty of vegetation + nice squarred windows; X abd Z axis labels are also readable.
- otherwise, the walls are just palin coloured and X and Z axis labes are only white squares.

/root/gCAD3D/cfg/gcad3d.rc has a TEXTURE_ON parameter in it; default is 1; if set to 0 then the X and Z axis labels are readable, allowing to use gCAD3D, without openGL texture present.

Hope this helps
Charlie
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 10:46    Post_subject:  

Charlie6. Have you tried newer version.
http://www.gcad3d.org/download/gCAD3D-2.10-Linux-x86.deb

The newest version seems to start straight. No DOTdesktop file so no menu entry, but it launches in console with: gcad3d
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sixten

Joined: 22 Feb 2007
Posts: 19

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 11:35    Post_subject: Frisbee wrong password on wifi
Sub_title: not connecting to wifi
 

Frisbee responds with "wrong password" when i try to connect to wifi. (I know I am typing the right password). However, it works on my wifi at home, but not when connecting to my iphone or another wifi at my parents home.

Frisbee connects with slacko 5.3 on all these networks.

Does anyone know why and how to fix this? Or can you give me hints on what to try?

Dougals network connect works on the iphone but not on my parents wifi. So, maybe it isn't frisbee, but some other program that isn't working for me?

I am using upup raring 3.8.7 on my Acer netbook


Daniel
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 12:01    Post_subject:  

Sixten. Do you have right keyboard layout . You need to have the same keyboard layout-language chosen when you created the passwords and when you type them when you try to connect. I have numbers and special characters in my passwords. If I use english keyboard layout, passwords are not accepted.
Certain special characters are not recommended for passwords. For me ÄäÖö are not recommended.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
artsown

Joined: 12 Sep 2012
Posts: 147

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 14:53    Post_subject:  

I see power management is OFF by default on wlan0 [Raring 3.9.8].
Also, Frisbee seems to be the only choice for internet connection. I
wonder if the wireless bug fix is in Frisbee or the kernel?

3.9.8 has been up and running here since yesterday. Minor problem
noted when updating Adobe Flash player to 11.2.202.291 The screen
message is very difficult to read (white printing on orange or yellow
background.

Thanks for including version 1.0.8 of mplayer.

Art
Back to top
View user's profile Send_private_message 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 261

PostPosted: Sat 06 Jul 2013, 15:06    Post_subject:  

a few new backgrounds.
upupjy5vb1.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/?lmi5dyacmw7ll6a,5dq0kmaa611637l,w48qbbed4f93rn8,djr3585rkm5g4s3,b1r8q8dgq62t3rj,299cmo1glog71md,2wl2vl983pgldom
 Filesize   18.48 KB
 Viewed   542 Time(s)

upupjy5vb1.jpg

upupjy5vb.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/?lmi5dyacmw7ll6a,5dq0kmaa611637l,w48qbbed4f93rn8,djr3585rkm5g4s3,b1r8q8dgq62t3rj,299cmo1glog71md,2wl2vl983pgldom
 Filesize   20.32 KB
 Viewed   526 Time(s)

upupjy5vb.jpg

upupjy5s.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/?lmi5dyacmw7ll6a,5dq0kmaa611637l,w48qbbed4f93rn8,djr3585rkm5g4s3,b1r8q8dgq62t3rj,299cmo1glog71md,2wl2vl983pgldom
 Filesize   17.61 KB
 Viewed   544 Time(s)

upupjy5s.jpg

upupjy5.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/?lmi5dyacmw7ll6a,5dq0kmaa611637l,w48qbbed4f93rn8,djr3585rkm5g4s3,b1r8q8dgq62t3rj,299cmo1glog71md,2wl2vl983pgldom
 Filesize   19.5 KB
 Viewed   543 Time(s)

upupjy5.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 25 of 25 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 23, 24, 25
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0773s ][ Queries: 13 (0.0112s) ][ GZIP on ]