Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 04:42
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
QtWeb - fast portable browser
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 3 of 7 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 765
Location: UK

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 05:26    Post_subject:  

Hi jasper

just had the same problem - not sure what the answer is.

very best regards - Ray

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
session


Joined: 07 Feb 2011
Posts: 90
Location: Valley of the Sun

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 05:42    Post_subject:  

It's odd, because most any other forum attachment saves just fine, but it seems to work if under settings you check "Ask where to save each download"
_________________
Primary - Intel Pentium 4 2.40GHz, 571MB RAM, ATI Radeon 7000. Linux Mint 17 Qiana installed.
Secondary - Pentium 3 533MHz, 385MB RAM, ATI Rage 128 Pro ULTRA TF. Precise Puppy 5.7.1 Retro full install.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
L18L

Joined: 19 Jun 2010
Posts: 2507
Location: Moved from Hosla to www.eussenheim.de

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 05:49    Post_subject:  

More than odd!
In my localized Version bytes are "translated" to "Beits".
qtweb.png
 Description   
 Filesize   13.65 KB
 Viewed   1108 Time(s)

qtweb.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1135
Location: England

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 05:57    Post_subject:  

Hi again,

Thanks for the prompt responses.

@ session - your fix also works for me - I'm impressed as I would never have thought of trying your solution.

My regards
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 765
Location: UK

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 06:30    Post_subject:  

Amazing - likewise, it works - many thanks
_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1135
Location: England

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 07:19    Post_subject:  

Hi,

I have a desktop computer.

Here are a few of my favourite Qt-Web settings:

I placed the Navigation Bar (as per screen shot)

I have added shortcuts so using the Righthand Ctrl key
I can reach comfortably to (see Note below):

Make Text Larger Ctrl+Up
Make Text Smaller Ctrl+Down
Zoom Text Only Ctrl+Right
Find Ctrl+Left
Disable Plugins Ctrl+End

and already built in:
, Back
. Forward

Note: Some additional key settings fail and some created
adverse effects which I could not undo - so, just in case,
I suggest backing up the Qt-Web folder before trying any
additional shortcuts of your own. With my Desktop the
above additions work for me.
image-1.png
Description 
png

 Download 
Filename  image-1.png 
Filesize  186.48 KB 
Downloaded  268 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 07:55    Post_subject:  

Quote:
In my localized Version bytes are "translated" to "Beits".

Funny , had to laugh Laughing

Could not find Beitz on Google - execpt as different write style for Veitz(tanz) [ Huntingtonsche chorea ] .

Since there is some movement to reduce the anglzisms from the german language ( Angeln being a landscape in germany though ) , that might be the a new word creation without double meaning ( except computers being kind of witchcraft to some ) .
Laughing
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2560
Location: New Zealand

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 13:31    Post_subject:  

Is anyone able to post a set of steps that can be followed to guarantee getting flash/youtube to work with QT web browser? I tried a couple of times a few months ago without any real success.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peterw

Joined: 19 Jul 2006
Posts: 70
Location: UK

PostPosted: Sat 20 Jul 2013, 12:37    Post_subject: Flash player problems
Sub_title: bbc iplayer and flash player
 

Hi

Just for info.

For me You Tube videos work fine with QtWeb - no need to do anything (I have it installed in Precise and have flash player installed as well). However, I can't get BBC iplayer to show videos. In an effort to explore the problem, I downloaded the Windows exe version and installed it on XP. It too did not play BBC iplayer video at first, complaining that I did not have flashplayer installed which I did. I went to install it but all it needed was an upgrade and then it played the videos. I suspect that the flashplayer version used with QtWeb may need an upgrade? Anyhow, I am looking forward to Barry's new version of Precise to see if how it performs. Certainly, QtWeb is very fast to start and is responsive, but there appears to be a few issues with it.

peterw
Back to top
View user's profile Send_private_message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1115

PostPosted: Sat 20 Jul 2013, 21:13    Post_subject:  

L18L wrote:
More than odd!
In my localized Version bytes are "translated" to "Beits".


And the Spanish locale has terrible spelling and translation mistakes: Página de Vienvenido instead of Página de Bienvenida (oh my goodness! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Did this guy finish high school? Or maybe they're foreign speakers), la ventana corriente (=the average window) instead of la ventana actual (=the current window).

Something I like from QtWeb is that you can quickly save web pages as PDF by clicking File > Save as PDF, no need for extensions or web services.
qtweb-bad-spanish.png
 Description   
 Filesize   44.22 KB
 Viewed   837 Time(s)

qtweb-bad-spanish.png


_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send_private_message 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Sun 21 Jul 2013, 06:14    Post_subject:  

the qtweb-source is hosted on github

https://github.com/magist3r/QtWeb

the locales are under

https://github.com/magist3r/QtWeb/tree/master/src/data/tr

As QtWeb is an interest "little" browser it might be a good idea to help with translations.

If Barry includes QtWeb in his next release, we would all benefit from better translations.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send_private_message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3368
Location: Oregon

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 00:26    Post_subject:
Sub_title: canceling a download??
 

On QtWeb, when I clicked on the Cancel button in the download window, QtWeb closed without any warning at all.
Also, if one checks their /tmp/xerrs.log file, there seems to be a problem with GTK windows that basically continues to repeat.

An example is:


(QtWeb:21498): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_window_get_origin: assertion `GDK_IS_WINDOW (window)' failed

(QtWeb:21498): Gdk-WARNING **: gdkdrawable-x11.c:952 drawable is not a pixmap or window
Object::disconnect: Unexpected null parameter
Object::disconnect: Unexpected null parameter
Object::disconnect: Unexpected null parameter
Object::disconnect: Unexpected null parameter
Object::disconnect: Unexpected null parameter
Object::disconnect: Unexpected null parameter

I think it is not ready for prime time yet.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Dewbie

Joined: 15 Apr 2010
Posts: 1783

PostPosted: Sat 10 Aug 2013, 02:39    Post_subject:  

Running QtWeb 3.8.4 in Wary 5.1.1.

I get a series of SSL-certificate errors while navigating Amazon.com.
Then, after typing in the first few letters of my e-mail address to log in, QtWeb crashes and disappears.

Does anybody know why? Thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 589

PostPosted: Sat 10 Aug 2013, 03:15    Post_subject:  

Dewbie wrote:

I get a series of SSL-certificate errors while navigating Amazon.com.


This can help:

http://bkhome.org/blog2/?viewDetailed=00327
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 10 Aug 2013, 03:53    Post_subject:  

And here is the how to:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=713154#713154
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 3 of 7 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0858s ][ Queries: 13 (0.0057s) ][ GZIP on ]