Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 25 Oct 2014, 03:11
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Slacko 5.5 feedback and bug reports
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 12 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13 Next
Author Message
jeffy39

Joined: 04 Mar 2009
Posts: 31

PostPosted: Fri 28 Jun 2013, 15:49    Post_subject: ROX  

Howdy John, thanx for the additional info.
I really know very little about ROX.
Best regards, jw
Back to top
View user's profile Send_private_message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3345
Location: Ontario

PostPosted: Sat 29 Jun 2013, 15:12    Post_subject:  

I was able to convert slacko 5.5 to Chinese

Instructions are HERE

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Rope

Joined: 20 Feb 2013
Posts: 292

PostPosted: Mon 15 Jul 2013, 18:06    Post_subject:
Sub_title: How to update Firefox
 

Hello. I have a series of problems. One is that I can't update Firefox from the menu help/update/check for updates it reads is updated but is version 19.

Also I have crashes. I do not know if it is FF related but I see it consumes resources.

_________________
Puppy Slacko 5.7 frugal (windows installer)
Broken Windows XP after switching from Intel to AMD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1078

PostPosted: Mon 15 Jul 2013, 18:55    Post_subject:  

Hey Rope

Quote:
Also I have crashes. I do not know if it is FF related but I see it consumes resources.

Is it total crash or you're still able to, for instance, move the mouse cursor?
I just remembered that I used to have some rare, random freezes too while using FF, but IIRC it never happened again since I switched to Chromium.
During the crash ROX stopped responding and there were always 1-2 processes in "uninterruptable sleep", so only (usually hard) reboot was the only option in such case.
Try different browser and see what happend...

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Rope

Joined: 20 Feb 2013
Posts: 292

PostPosted: Mon 15 Jul 2013, 19:02    Post_subject:  

SFR wrote:
Hey Rope

Quote:
Also I have crashes. I do not know if it is FF related but I see it consumes resources.

Is it total crash or you're still able to, for instance, move the mouse cursor?
I just remembered that I used to have some rare, random freezes too while using FF, but IIRC it never happened again since I switched to Chromium.
During the crash ROX stopped responding and there were always 1-2 processes in "uninterruptable sleep", so only (usually hard) reboot was the only option in such case.
Try different browser and see what happend...

Greetings!


Yes total freeze sometimes. I had to restart x or reboot. I was using FF (not many tabs sometimes), attym, and a find for files or something, nothing demanding.

The problem is that I need some FF plugins, but maybe chromium is better. I could try in sfs form to not bloat the savefile.

Also, I don see why the personal space lowers.

_________________
Puppy Slacko 5.7 frugal (windows installer)
Broken Windows XP after switching from Intel to AMD
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Mon 15 Jul 2013, 20:54    Post_subject:  

Rope,

For space, clear the firefox cache, I didn't limit it.

As for the updates manager, I don't know why that fails. The update now is Firefox-17.0.7-ESR, which runs more stable I think. Maybe try it again? Or else switch to chrome/chromium. You will likely get the latest on the forum.

Be aware chrome cache is hungry too.

HTH

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
npierce

Joined: 28 Dec 2009
Posts: 858

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 08:50    Post_subject: AbiWord doesn't load personal dictionary (Slacko only)  

In Slacko 5.5 (but not Precise 5.5 or 5.6) words saved to the personal dictionary (by clicking the Add button when checking spelling) are only available for documents in that session of AbiWord. When one exits and restarts Abiword, the new words are no longer recognised and are marked as misspelled. There appears to be a problem with the libenchant.so.1.5.0 library.

This bug was originally reported in its own thread by forum member don. For details and suggestions for a work-around, see the thread started by don: Spellchecker in ABIword
Back to top
View user's profile Send_private_message 
npierce

Joined: 28 Dec 2009
Posts: 858

PostPosted: Thu 25 Jul 2013, 23:40    Post_subject: Missing /etc/shells file  

See my post in the Precise 5.6.9 thread: Missing /etc/shells file

Slacko 5.5 is also missing this file. This results in the same pure-ftpd failure which can be fixed by creating the /etc/shells file.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7836
Location: qld

PostPosted: Mon 05 Aug 2013, 17:20    Post_subject:  

Thanks npierce

I'll add /etc/shells to the next,

Attached is enchant-1.6 compiled in slacko. It does seem to fix the spell bug.

EDIT:


I'm removing the attachment as enchant-1.6 and abiword-2.9.4 are available from this post

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
npierce

Joined: 28 Dec 2009
Posts: 858

PostPosted: Fri 23 Aug 2013, 18:10    Post_subject: Re: enchant-1.6 and /etc/shells  

Thanks, Mick, for compiling enchant-1.6 for Slacko. I am happy to confirm that it does eliminate the personal dictionary bug for me as well. And, unlike the build of enchant-1.6 in Precise, this Slacko build still supports the same ispell dictionary file format that has traditionally been used with AbiWord. That's good news.

And it's good to know that /etc/shells will be in future Slackos.

Thanks for all of the long hours you work to provide us with Slacko.

Norm
Back to top
View user's profile Send_private_message 
canin

Joined: 08 Apr 2012
Posts: 23

PostPosted: Sun 15 Jun 2014, 15:21    Post_subject:  

wrong thread, to be wiped...
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nubc


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 1079
Location: USA

PostPosted: Sun 07 Sep 2014, 06:19    Post_subject:  

1. It's hard to understand why Slacko 5.5 would not include Asunder as a standard app in Multimedia.

2. It's hard to imagine that there is a better or easier program for ripping CDs than Asunder.

I tried to install Asunder with PPM. There were two packages available, one from Salix repo and one from Slacky repo. Neither of these worked, nor could be called from terminal once installed. Please make a PET for Asunder. It's an essential program.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3972
Location: World_Hub

PostPosted: Sun 07 Sep 2014, 12:15    Post_subject:  

Either should execute. They're probably not missing much..
Code:
ldd /usr/bin/asunder

Ah! It would likely run with the devx loaded.

IMHumbleO, Pup's not complete without it.

_________________
>>>Punctuation Crash Course<<<
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nubc


Joined: 23 Jan 2007
Posts: 1079
Location: USA

PostPosted: Fri 03 Oct 2014, 02:03    Post_subject:  

I see now that Pmusic has a "Rip CD" button, but I haven't tried it yet. So if I have devx installed on my Slacko 5.5, then Asunder will be available and functional? Is it possible to install devx after I have full-installed Slacko 5.5? Or does the devx option have to be selected during original installation? I don't see "devx" in PPM.

Pmusic has a "Rip CD" button. Is this an independent ripping program, or has the developer of Pmusic merely integrated Asunder into Pmusic?

Okay, I downloaded devx_slacko_5.5.sfs from here. Now what do I do with it?

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 606

PostPosted: Fri 03 Oct 2014, 02:59    Post_subject:  

Use sfs2pet and install the pet of devx:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=81316

I never used it: I use manual way to change a sfs in a pet. You can test if it works.
You can also use sfs_load to load the devx sfs in a full install:

http://puppylinux.org/wikka/HowtoAddSFStoFullInstall
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 12 of 13 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0967s ][ Queries: 13 (0.0148s) ][ GZIP on ]