Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 21 Nov 2014, 16:58
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Chromium Browser 34.0.1847.137
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 4 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 922
Location: London, England

PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 00:18    Post_subject:  Chromium Browser 34.0.1847.137
Sub_title: Also Google Chrome .pet and .sfs
 

Chromium Browser version 34.0.1847.137

This is a Debian release, re-packaged as .sfs and .pet
Runs in Wheezy, Precise and Upup Raring
Runs in Slacko 5.6 or 5.7 if you install libgconf2 and libgnome-keyring (.pets below)

Regarding Google Chrome
I made some repacks as .pet and .sfs for (very recent) Puppies with run as root enabled.
Again, Slacko needs libgconf2 (below).
Rather than uploading these to smokey01
I will "store" them in my copy.com account.
https://copy.com/zsQYHiSET7PT

Download Chromium from here:-
http://smokey01.com/OscarTalks
(You may need to right-click and save)

Earlier versions discussed in this thread below have now been removed.
libgnome-keyring-3.4.1-s14.0.pet
Description  Needed for Chromium in Slacko
pet

 Download 
Filename  libgnome-keyring-3.4.1-s14.0.pet 
Filesize  55.67 KB 
Downloaded  2810 Time(s) 
libgconf2-4.1.5-s14.pet
Description  Official Slackware 14.0 libgconf2 library on its own - needed for Chromium in Slacko
pet

 Download 
Filename  libgconf2-4.1.5-s14.pet 
Filesize  61.26 KB 
Downloaded  2960 Time(s) 

_________________
Oscar in England


Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
backi

Joined: 27 Feb 2011
Posts: 458
Location: GERMANY

PostPosted: Sat 01 Jun 2013, 05:44    Post_subject:  

Hi oscar !

Thanks !! works fine on Precise 5.6.1 !!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 922
Location: London, England

PostPosted: Wed 17 Jul 2013, 13:34    Post_subject:  

Someone contacted me via PM and was asking about the SUID Sandbox in this Chromium.

It was running without this sandbox. I don't know how important this is in our scenario running Puppy Linux rather than the more vulnerable operating systems. I note that SRWare Iron for Linux doesn't seem to include the sandbox in its releases at all. It does register as an error in console though if the SUID sandbox is not running, but all the Chromiums and derivatives I have tested have some level of chatter and warnings in console but seem to surf all websites without any problems.

Anyway, this package does have the sandbox binary included and I figured out how to activate it, so as per the request I have uploaded the modified version. I did wonder if activating a sandbox would be increasing the load on resources unnecessarily, but after the first run (formation of the config data) the terminal is quieter so I guess it is better this way.

LATER:- I downloaded a fresh one and got version 30.0.1568.0 so I have done all the tweaking I know of and have uploaded that one now. It starts, runs and quits for me with no errors in console at all so looks like the best one so far. If anyone knows how to make improvements feel free to speak up, I am just trying to learn all this stuff.

DOWNLOAD LINKS IN FIRST POST AMENDED
chromium30.png
 Description   Version number and name
 Filesize   33.03 KB
 Viewed   19908 Time(s)

chromium30.png


_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 174

PostPosted: Fri 19 Jul 2013, 07:10    Post_subject: SUID sandbox is OK  

Quote:
Someone contacted me via PM and was asking about the SUID Sandbox in this Chromium.


Thanks for your kind help, Oscar.
Added to my new secure puppy candidate. Runs well under spot. SUID sandbox is OK. PepperFlash runs sandboxed, too.

Regards,

Gabor
Back to top
View user's profile Send_private_message 
lptpacct

Joined: 06 Apr 2013
Posts: 4
Location: Western USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 01:05    Post_subject: Sandboxing
Sub_title: More sand?!?
 

Hi Oscar, Thanks for all your help with the Chromium browser work. It zings!javascript:emoticon('Very Happy') >>> One of the daughters pointed out that the sandbox appears inadequate. I said, "No Way!" She said, "Way", and asked me to post a note and a pic. She also found an article, but couldn't place it right away. I'll post it here as soon as she sends it. Thanks again.
Chromium-Sandbox-State.png
 Description   
 Filesize   24.63 KB
 Viewed   19343 Time(s)

Chromium-Sandbox-State.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
lptpacct

Joined: 06 Apr 2013
Posts: 4
Location: Western USA

PostPosted: Mon 19 Aug 2013, 01:36    Post_subject: Sandboxing
Sub_title: Link to article, (Daughter trying to help?!?)
 

Hi Oscar, here's the link to an article the daughter found, hope it can help in some way, promised her I'd send it along, Thanks again.
http://www.insanitybit.com/2013/04/29/explaining-chromes-linux-sandbox/
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4435
Location: Earth

PostPosted: Tue 27 Aug 2013, 14:05    Post_subject:  

Installed and running without adding libs to Precise 571 (BarryK's).
Thanks
NotAdequatelySandboxed.png
 Description   Adequately Sandbox'ed ???
 Filesize   37.05 KB
 Viewed   19184 Time(s)

NotAdequatelySandboxed.png


_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gjuhasz


Joined: 29 Sep 2008
Posts: 174

PostPosted: Thu 12 Sep 2013, 19:29    Post_subject: Adequate sandbox in Puli  

Sandbox is OK in Puli. See http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=88691

"Yes" in "SUID Sandbox" and "Seccomp-BPF sandbox" lines depend on Chrome compilation.
"Yes" in "PID namespaces" and "Network namespaces" lines depend on Linux kernel compilation.

Special thanks to OscarTalks and pemasu for their kind help.[/url][/list]
Back to top
View user's profile Send_private_message 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 86

PostPosted: Thu 10 Oct 2013, 09:14    Post_subject:  

I have a problem with this new version.When I open 3-4 tabs and then I am trying to close one of them the whole browser closes not only the tab I wanted to close.When I open again chomium it says that the browser didnt closed properly.And it happens all the time.Is this a bug?How can I fix it?
I unistalled it and reinstalled it again but with no progress at all.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 922
Location: London, England

PostPosted: Thu 10 Oct 2013, 11:16    Post_subject:  

Hello giannis4

Thanks for the report and sorry to hear that you are having a problem.

The warning that the browser did not close properly is normal behaviour if the browser crashes. The question is, why is it crashing in the first place? I have been using this browser myself quite a bit now and it seems quite a lot of people have downloaded it and this is the first report of this problem so I don't think it is a systemic bug, but I may be wrong.

When you talk about having 3-4 tabs open it makes me wonder if you are just running out of RAM. How much RAM do you have and do you have any swap space loaded? What Puppy is this by the way?

What you could do is try the Chromium posted in the other thread by Peebee and see if that works better for you.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 86

PostPosted: Thu 10 Oct 2013, 11:38    Post_subject:  

Thank you for your reply.I am running Puppy Precise 5.7.1.and I have 1GB of RAM on my desktop.I also have 2.5GB of swap memory.I ll try out the Chromium posted on the other thread and if I have problems again I will inform you.Thank you.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4435
Location: Earth

PostPosted: Thu 10 Oct 2013, 18:40    Post_subject:  

Thanks for this PET

Question
Where/How does Chrome know where his cache is?

Thanks in advance

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 922
Location: London, England

PostPosted: Thu 10 Oct 2013, 19:54    Post_subject:  

Hello gcmartin,

Not sure I fully understand the question, but I guess it is all determined by how it is coded. In this case the cache is stored in folders under /root/.cache/chromium

The profile data is stored under /root/.config/chromium and I set this in the wrapper script rather than in the launcher script. I don't know if changing this config location would also change the cache location.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send_private_message 
giannis4

Joined: 28 Jun 2013
Posts: 86

PostPosted: Fri 11 Oct 2013, 05:31    Post_subject:  

Hello Oscar.I ve tried before the chromium browser in PeeBee's thread with no issues.I dont know why the newer version crashes.But I dont want to confuse you anymore.Since PeeBee's version works fine for me I ll stay with it.
Thank you.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5930
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 21 Nov 2013, 04:03    Post_subject:  

Just wanted to confirm that the Wheezy version works fine in Pemasu's latest release. Thanks.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 4 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, 4 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0791s ][ Queries: 13 (0.0066s) ][ GZIP on ]