Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 06:41
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
X-slacko-2.3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 26 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 24, 25, 26 Next
Author Message
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 06:52    Post_subject:  X-slacko-2.3
Sub_title: Slacko-5.7 with Xfce-4.10.1
 

X-slacko-2.3

Version 2 is based on slacko-5.7-NO-pae and 5.7.0-PAE with the Xfce-4.10.1 desktop environment. It was built using packages from the Slackware 14 repository, first remastered and then manually edited.

Version 2.3 PAE and Non-PAE are available for download

Download ISO
http://smokey01.com/rg66/X-slacko/iso

Download delta
http://smokey01.com/rg66/X-slacko/iso/delta

Change log
http://smokey01.com/rg66/X-slacko/change_log.txt

Version 1.x Known Issues
Does not work with P3 or AMD Athlon processors
X-slacko-2.2.jpg
 Description   
 Filesize   25.58 KB
 Viewed   12343 Time(s)

X-slacko-2.2.jpg


Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 06:53    Post_subject:  

X-slacko packages

X-slacko specific packages will be added here:
New repo http://smokey01.com/rg66/X-slacko/
http://carolina-linux.com/rg66/X-slacko/pet_packages-X-slacko/

Common packages for both X-slacko and X-precise will be added here:
http://carolina-linux.com/rg66/X-common-packages/

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko

Edited_times_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 885
Location: lincoln

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 08:03    Post_subject:  

hey rg

ISO mirrored here:

http://archive.org/details/Puppy_Linux_X-Slacko

Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 09:01    Post_subject:  

ally wrote:
hey rg

ISO mirrored here:

http://archive.org/details/Puppy_Linux_X-Slacko

Smile


Thanks ally, It's good to have all these puppies archived.

Did you happen to check the md5sum to make sure it matched?

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send_private_message 
arcanis


Joined: 30 Oct 2011
Posts: 87
Location: Columbus, Ohio

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 09:22    Post_subject:  

Hopefully this build will not look like a dog's breakfast to anyone... Laughing
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 885
Location: lincoln

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 09:57    Post_subject:  

I didn't but just have - all good!

Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
alphadog


Joined: 07 Dec 2010
Posts: 95
Location: Deepest Wiltshire UK

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 10:22    Post_subject:  

Testing now, seems pretty rock solid to me !
_________________
Computers are like air conditioners. They work fine until you start opening Windows. ~Author Unknown
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 406
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Thu 19 Sep 2013, 12:19    Post_subject:  

Downloaded and installed (Grub4Dos frugal on SDD) on my core 2 duo i915 video iwlwifi PAE laptop. Basically installed ok, video driver and resolution correct, wifi connection with frisbee correct, overall running ok with a couple of 1.0 nits. Leafpad is uninstalled but the package manager sees it as still installed, hence won't install it. I use it for some system files, see : http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=88778

For some reason, at idle, independent of cpu governor installed or powermode chosen, the kernel? gvfs? ? is chewing up enough cpu cycles to keep the fan on continuously. Not so in x-precise either PAE or non-PAE or alphaOS etc. Haven't installed straight slacko 5.6 so I don't know if that does. May try that. For now, x-precise ahead on overall smoothness with a clear nod to the package manager in x-slacko.

Just my initial quick look.

Edit: Installed carolina leafpad pet ok for use in setting up and checking governor parameters. Apples to apples comparison for cpu use at idle. Same computer, identical setup, identical governor and powerstate. Both are PAE OS.
x-precise 2.1.1 1.5% cpu, 70Mb memory used.
x-slacko 1.0 6.5% cpu, 87Mb memory used.

Kernel? Different thunar? The 1.5% on this laptop is more in line with other pups with relatively new kernels. Question

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 20 Sep 2013, 01:27    Post_subject:  

Marv wrote:
Leafpad is uninstalled but the package manager sees it as still installed, hence won't install it.


Both precise and slacko do this (pre-X) and I can't find where ppm is getting this info from. I removed every instance of "leafpad" in the .packages files and it still comes up as installed. Although, I just tried leafpad from ppm and it did install.

Quote:
For some reason, at idle, independent of cpu governor installed or powermode chosen, the kernel? gvfs? ? is chewing up enough cpu cycles to keep the fan on continuously. Not so in x-precise either PAE or non-PAE or alphaOS etc. Haven't installed straight slacko 5.6 so I don't know if that does. May try that. For now, x-precise ahead on overall smoothness with a clear nod to the package manager in x-slacko.


I'll try both slacko and X on my lappy today and do a comparison.

On my desktop with Pentium Dual-Core E5700 @ 3GHz and 2GB RAM

X-slacko-1.0 - 3-5% CPU and 64MB RAM at idle
X-precise-2.1.1 - 1-3% CPU and 63MB RAM
Carolina-1.0 - 1-2% CPU and 81MB RAM

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 20 Sep 2013, 08:49    Post_subject:  

@Marv

Tried X-slacko on my dual core pae lappy and it seems the same as with windows, fan stays on low speed.

Tried X-slacko-non-pae on my pentium M-1.5, fan starts on high then throttles to low and eventually shuts off at idle.

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 406
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 20 Sep 2013, 09:22    Post_subject:  

Hi rg66,

I scrummaged about in .packages etc. too and found no traces of leafpad. I'll test the non-PAE x-slacko when it's out. I don't see any double display of drives when mounted in thunar 1.6.2 in x-precise 2.11. Am I mislooking? Or is it something with precise core vs wary/slacko cores? Thanks for taking the time to look at cpu use. In x-precise on one of the Pentium M now. Just does what it should Smile

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 20 Sep 2013, 09:36    Post_subject:  

Must be some ppm issue listing removed apps as installed. I'm stumped as to were it gets this info from.

Not sure why precise doesn't double up the drives in thunar-1.6.2 when mounted, that and the fact that simple file sharing can add an emblem with it were the reasons for updating. Both slacko and lina do the double drive thing and it can get a bit messy if you have lots of partitions.

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rg66


Joined: 23 Jul 2012
Posts: 622
Location: Vancouver, BC Canada / Entebbe, Uganda Africa!?!

PostPosted: Fri 20 Sep 2013, 09:52    Post_subject:  

I've decided to upload a non-pae delta for testing (22MB), you will need the X-slacko-1.0.iso first.

http://carolina-linux.com/rg66/X-slacko/iso/

_________________
X-slacko-2.3 - X-precise-2.4 - Carolite-1.2 - Carolina-1.2
X-slacko new repo
X-precise/X-slacko
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Marv


Joined: 04 May 2005
Posts: 406
Location: SW Wisconsin

PostPosted: Fri 20 Sep 2013, 11:05    Post_subject:  

non-PAE delta downloaded, non-PAE iso created. All md5sums correct. non-PAE installed in core 2 duo P8600 laptop (using x-slacko 1.0 PAE savefile with no observed problems). CPU at idle on this laptop 3.5%, 67Mb used. Better fan control than the PAE (off at idle).

I'll use the non-PAE x-slacko alongside x-precise and see how it goes from here.

Thanks,

_________________
Pups currently in kennel Very Happy X-slacko 2.3n, Lxpup-Tahr, and not to forget trusty Carolina/Carolite (now with 3.14.20 kernel). All lean and steady pups.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5972
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 24 Sep 2013, 00:43    Post_subject:  

Some testing of X-slacko-1.0 non-pae.
First attempt on my main Athlon XP box w/ old Nvidia card resulted in XFCE not starting, I forget the error message though.
Second attempt on my P3 test box w/ onboard Intel graphics resulted in the same, XFCE wouldn't start.
Third attempt, everything is working on a newer box. Smile

When I get time I'll try again on the older hardware and get the error message.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.6

Chip description:
VGA compatible controller: nVidia Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a] (rev a2)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768x16
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): nouveau
Loaded modules: dbe dri dri2 exa extmod fb glx kbd mouse record shadowfb

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 30
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 30
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 55
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 56
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 59
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 58
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 30
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
4057 frames in 5.0 seconds = 811.301 FPS
4196 frames in 5.0 seconds = 839.072 FPS
4063 frames in 5.0 seconds = 812.522 FPS
4038 frames in 5.0 seconds = 807.513 FPS
4084 frames in 5.0 seconds = 816.797 FPS
4018 frames in 5.0 seconds = 803.466 FPS
4183 frames in 5.0 seconds = 836.591 FPS
4201 frames in 5.0 seconds = 840.104 FPS
4083 frames in 5.0 seconds = 816.391 FPS
4288 frames in 5.0 seconds = 857.552 FPS

Computer
Processor 2x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
Memory 3373MB (251MB used)
Machine Type Physical machine
Operating System Slacko Puppy - 5.6
User Name root (root)
Date/Time Mon 23 Sep 2013 11:49:59 PM CDT
Display
Resolution 1440x900 pixels
OpenGL Renderer Gallium 0.4 on NV4C
X11 Vendor The X.Org Foundation
Audio Devices
Audio Adapter HDA-Intel - HDA NVidia
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 26 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 24, 25, 26 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1004s ][ Queries: 13 (0.0104s) ][ GZIP on ]