Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 13:16
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
slacko-5.6 Final - plus testing next
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 27 of 31 [465 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 Next
Author Message
simargl8

Joined: 06 Feb 2013
Posts: 65

PostPosted: Thu 26 Sep 2013, 03:06    Post subject:  

Packagers needed for Emendo text editor.

Instructions here for making slacko-5.6 pet package.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=88899
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
futwerk

Joined: 07 May 2011
Posts: 261

PostPosted: Fri 04 Oct 2013, 07:31    Post subject:  

new background.
slackoja30,1.jpg
 Description   http://www.mediafire.com/?yhf9frimn6ama50,k3c0t9bdullgcri,hikk1c9nl0chvc9,7s77vaac6agasgh,cmf5vz1ni8esas2,mu3953boa7gi1n1
 Filesize   14.72 KB
 Viewed   2690 Time(s)

slackoja30,1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
mister_electronico


Joined: 20 Jan 2008
Posts: 660
Location: Asturias_ España

PostPosted: Thu 07 Nov 2013, 08:31    Post subject: Installation of Audacity  

When we install Audacity by sfs file need.

audacity-2.0.3.sfs

http://www1.datafilehost.com/d/ce56f079


You need the library

audacity-lib-0.1.pet

http://www1.datafilehost.com/d/322d6bfd


Proven to work in slacko 5.6

See you.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
tempestuous

Joined: 10 Jun 2005
Posts: 5271
Location: Australia

PostPosted: Fri 15 Nov 2013, 00:29    Post subject:  

Hi Mick and other contributors,
I see that the 3.10.5 kernel in the PAE version has a number of new drivers, including the rtl818ee wifi driver, which is needed by forum member dbabits' Toshiba Satellite laptop -
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=736934#736934
but I needed to help him out by contributing the missing firmware.
This is a common problem - new/updated drivers often require additional firmware, so maybe in the future I can help you access the very latest collection of official firmware ...
but in the meantime, the same forum member also requires the new alx driver for his Atheros ethernet device.
But I see this in the Slacko-5.6-PAE kernel config -
Code:
# CONFIG_ALX is not set

Can I ask that this new driver be enabled for the next release of 5.6-PAE?
And if the next release is some time away, could someone please just package this new module as a dotpet in the meantime?
Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7835
Location: qld

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 01:16    Post subject:  

Slacko test build -- using woof-CE --testing branch

http://woof-ce.26403.n7.nabble.com/TEST-Builds-td60.html

(oh tempestuous, saw this too late, next kernel build will have the relevant module/firmware)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5860
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 02:19    Post subject:  

It works..... Laughing

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.6.1

Chip description:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): intel
Loaded modules: dbe dri dri2 extmod fb glx kbd mouse record

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
377 frames in 5.0 seconds = 75.299 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.144 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS
376 frames in 5.0 seconds = 75.143 FPS

-Computer-
Processor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Memory : 2585MB (193MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Slacko Puppy - 5.6.1
User Name : root (root)
Date/Time : Sat 23 Nov 2013 12:30:28 AM CST
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI Intel(R) 865G x86/MMX/SSE2
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : ICH4 - Intel ICH5

-Version-
Kernel : Linux 3.10.19 (i686)
Version : #1 SMP Wed Nov 13 16:52:29 EST 2013
C Library : GNU C Library version 2.15 (stable)
Distribution : Slacko Puppy - 5.6.1

Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       2585176       838576      1746600            0        65840
-/+ buffers:             772736      1812440
Swap:      4198396            0      4198396
#
Slacko 5.6.1.jpg
 Description   
 Filesize   58.77 KB
 Viewed   1930 Time(s)

Slacko 5.6.1.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5860
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 02:29    Post subject:  

It works..... take two......

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.6.1

Chip description:
VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1440x900
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): nouveau
Loaded modules: dbe dri dri2 exa extmod fb glx kbd mouse record shadowfb

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
1416 frames in 5.0 seconds = 283.156 FPS
1541 frames in 5.0 seconds = 308.136 FPS
2210 frames in 5.0 seconds = 441.923 FPS
2183 frames in 5.0 seconds = 436.295 FPS
2167 frames in 5.0 seconds = 433.200 FPS
2094 frames in 5.0 seconds = 418.721 FPS

-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1033MB (188MB used)
Machine Type : Physical machine
Operating System : Slacko Puppy - 5.6.1
User Name : root (root)
Date/Time : Sat 23 Nov 2013 12:42:38 AM CST
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Audio Devices-
Audio Adapter : VIA8233 - VIA 8235

Code:
# free
             total         used         free       shared      buffers
Mem:       1033428       735352       298076            0        59240
-/+ buffers:             676112       357316
Swap:      1228936            0      1228936
#
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5860
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 02:41    Post subject:  

.
Slacko.jpg
 Description   
 Filesize   61.76 KB
 Viewed   1931 Time(s)

Slacko.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5235
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 03:17    Post subject:  

Slacko 5.6.1

Do you want it all tested for bugs or just want to know if it generally works OK?

Well I am looking at the Internet and posting from it. I can see a working desktop. Icons seem to work OK.

Got this strange message.
error-message.jpg
 Description   
 Filesize   12.17 KB
 Viewed   1928 Time(s)

error-message.jpg


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7835
Location: qld

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 03:22    Post subject:  

Laughing

Open slather bigpup, report anything weird here and if you think it's woof related then at the woof mailing list as well.(optional)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 765
Location: UK

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 12:19    Post subject:  

# uname -a
Linux e732 3.10.19 #1 SMP Wed Nov 13 16:52:29 EST 2013 i686 Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 370 @ 2.40GHz GenuineIntel GNU/Linux
# free
total used free shared buffers
Mem: 1804484 986392 818092 0 61288
-/+ buffers: 925104 879380
Swap: 0 0 0
# uptime
16:31:02 up 2:08, load average: 0.21, 0.30, 0.25
#

So far all looking very good. No unexpected surprises - seems to work OOTB as expected.
Nice. Very best regards - Ray

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1463
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 14:39    Post subject: Slacko 5.6.1 testing  

Hi Mick

Downloaded the 5.6.1 iso, devx and kernel sources - boy it took a lonnnnnngggg time from your website (at 8am UK time) .... so much so I had to leave my pc running while I went to work today. Crying or Very sad

Did all my usual tests - compiled wl.ko and installed the Broadcom STA driver for my wifi - installed the LxPup-by-SFS and Compiz sfs's and switched to Compiz - loaded Chromium-30 sfs

All working great and as expected - no problems at all to report - posting from Compiz / Chromium as we "speak"

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1078

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 14:44    Post subject: 5.6.1 report  

I mentioned (elsewhere) about drive icons not getting refreshed after partitioning (in 5.6). Much better in 5.6.1 - after creating a new partition, icons are being refreshed, but after deletion it's necessary to remount another partition, in order to trigger this. Can live with that. Cool
___________

Old, but recently discovered by me, annoying bug in /bin/df, line 8 (missing quotes around $@):
Code:
RETSTUFF="`$DF "$@"`"

___________

Perhaps it's too early for that, but there are few, less obvious apps, that are worth upgrading IMHO:
- unrar - supports the latest rar5 format
- ms-sys - supports Vista/7 MBR
- exploderpm (part of src2pkg) - supports newer RPMs
___________

Maybe too early as well, but I keep forgetting about this since 5.4, so let it be written for future reference. Wink
Minor enhancement. Since Xarchive supports 7z archives (7za wrapper) and Slacko has 7z, so what about:

/usr/local/bin/pupzip, line 147/8:
Code:
#120512 added .rar #131123 added .7z (and .bz2!)
NORMFILE="`echo -n "$PARAMIN" | grep -iv "\\.tar" | grep -iv "\\.bz" | grep -iv "\\.gz" | grep -iv "\\.rpm" | grep -iv "\\.deb" | grep -iv "\\.zip" | grep -iv "\\.tgz" | grep -iv "\\.txz" | grep -iv "\\.tbz" | grep -iv "\\.rar" | grep -iv "\\.bz2" | grep -iv "\\.7z"`"

(or maybe shorter & safer)
Code:
NORMFILE="`echo -n "$PARAMIN" | grep -ivE ".tar$|.bz$|.gz$|.rpm$|.deb$|.zip$|.tgz$|.txz$|.tbz$|.rar$|.bz2$|.7z$"`"

+ let 7za wrapper to see 7z:
Code:
ln -s /usr/local/bin/7z /usr/local/bin/7za

+ MIME-type for ROX:
Code:
echo -e '#! /bin/sh\n\nexec pupzip "$1"' > /root/Choices/MIME-types/application_x-7z-compressed
chmod +x /root/Choices/MIME-types/application_x-7z-compressed

+ optionally:
Code:
echo 'application/x-7z-compressed=pupzip.desktop' >> /usr/share/applications/defaults.list

___________

Anyway, 5.6.1 looks really solid (playing in VBox for now). Smile

Thanks &
Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send private message 
ally


Joined: 19 May 2012
Posts: 851
Location: lincoln

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 15:09    Post subject:  

peebee, mirrored here:

http://archive.org/details/Puppy_Linux_Slacko

Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7835
Location: qld

PostPosted: Sat 23 Nov 2013, 16:23    Post subject: Re: 5.6.1 report  

SFR wrote:

Old, but recently discovered by me, annoying bug in /bin/df, line 8 (missing quotes around $@):
Code:
RETSTUFF="`$DF "$@"`"


Fixed. See PM about exploderpm and other stuff.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 27 of 31 [465 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1161s ][ Queries: 13 (0.0152s) ][ GZIP on ]