Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 04:34
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Network
PPPoe not working in Precise Puppy
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
spandey

Joined: 20 Sep 2012
Posts: 68

PostPosted: Sun 14 Apr 2013, 11:10    Post_subject:  PPPoe not working in Precise Puppy
Sub_title: PPPoe not working in Precise Puppy
 

My modem is in Bridge mode and connected to PC via Ethernet. I have set up PPPoe to connect to ISP. The connection gets established but I can't browse. I tried pinging the DNS server but it fails. Trying to ping to Google DNS server also fails. Any ideas why ping is failing.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tytower

Joined: 24 Feb 2007
Posts: 440
Location: Green Island Cairns for the winter

PostPosted: Sun 14 Apr 2013, 16:54    Post_subject:  

I can sympathise with you but probably not help you. I often get the same result and sometimes I notice the lights in the modem are not all green. I reboot the modem and reboot the PC and sometimes this works and sometimes not. Disconnecting and reconnecting from the icon right click menu sometimes works .

Mostly though I notice that from turn on of the modem it seems to take at least a full minute, and sometimes two , to really connect properly. I suspect that this could be because the ISP takes quite some time to make the connection at times

In Precise and probably all others before the icon seems to come up with a connection immediately regardless of the fact that the system is still trying to connect properly.

I think the icon should only show connected when it really is so connected and functioning properly.

_________________
Neither my Family nor my Property are Government issues. Governments should do what they were designed to do Manage the larger issues best done by Governments
To stop corruption give them 3 times the penalty. Get their agreement on first employment.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
spandey

Joined: 20 Sep 2012
Posts: 68

PostPosted: Sun 14 Apr 2013, 22:24    Post_subject:  

I have checked with ifconfig and ppp0 is connected. So there is something missing.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
tytower

Joined: 24 Feb 2007
Posts: 440
Location: Green Island Cairns for the winter

PostPosted: Mon 15 Apr 2013, 15:58    Post_subject:  

Oh and in case you have not noticed, in the Internet Connection wizard click on the wizard button first then eth0 button and then the "auto DHCP" button to ensure it sets up a DNS

Have a look here also ,there might be something useful in the tests I was asked to dohttp://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=82582

_________________
Neither my Family nor my Property are Government issues. Governments should do what they were designed to do Manage the larger issues best done by Governments
To stop corruption give them 3 times the penalty. Get their agreement on first employment.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2754
Location: New Zealand

PostPosted: Mon 20 Jan 2014, 14:22    Post_subject:  

This link offers some good info about pppoe, roaring penguin, and DNS difficulties. Well worth a read:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=415943#415943
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Network
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0530s ][ Queries: 12 (0.0082s) ][ GZIP on ]