Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 23 Nov 2014, 20:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.7 final - 8 March 2014
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 24 of 41 [612 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 22, 23, 24, 25, 26, ..., 39, 40, 41 Next
Author Message
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 924
Location: London, England

PostPosted: Wed 19 Feb 2014, 21:50    Post subject:  

I have mentioned this in the pMusic thread but testing Slacko 5.6.5.6 and here are the ever-increasing func_player processes after running the CD player. First run opens main pMusic GUI, second run opens the CD GUI but then my system gets taken over by these which I can't get rid of without rebooting.
pmusicCD.jpg
 Description   After 2 runs of pMusic CD
 Filesize   53.16 KB
 Viewed   1187 Time(s)

pmusicCD.jpg


_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1142

PostPosted: Wed 19 Feb 2014, 22:30    Post subject: Slacko with Openbox
Subject description: Lxpanel Puppy tray apps won't appear
 

Hello everyone.

I'm making a remaster of Slacko with OpenboxPlus. In both v56 and v5.6.5.6 the Puppy tray apps won't appear in the system tray in Lxpanel 0.5.10 from Slacko repository. In other puppies this doesn't happen, is there something different about Slacko?

Screenshot (Gnome Mplayer appears in the tray but the network, storage and volume apps are missing)

EDIT: solved, symlink to the applets in /usr/bin into /root/Startup make them show up in Lxpanel.

EDIT 2: I had to copy the retrovol_tray script from Dpup, a symlink to retrovol opened the configuration window.

The new Slacko is getting really good, I can see the hard work everyone is doing with Woof-CE.
Screenshot_2014-02-20_005456.png
 Description   
 Filesize   36.29 KB
 Viewed   1213 Time(s)

Screenshot_2014-02-20_005456.png


_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 20 Feb 2014, 03:05    Post subject: Re: Slacko with Openbox
Subject description: Lxpanel Puppy tray apps won't appear
 

vicmz wrote:

EDIT: solved, symlink to the applets in /usr/bin into /root/Startup make them show up in Lxpanel.

EDIT 2: I had to copy the retrovol_tray script from Dpup, a symlink to retrovol opened the configuration window.

Hacky! Laughing

Seems openbox needs pyXDG, which in turn probably depends on devx. Possible soulution is to add a startup file in ~/.config/LXDE/autostart. (ref: https://wiki.archlinux.org/index.php/LXDE#Autostart_programs)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1098

PostPosted: Thu 20 Feb 2014, 15:54    Post subject: Re: Slacko with Openbox
Subject description: Lxpanel Puppy tray apps won't appear
 

Hi Mick

I suppose you're tracking JWM updates, but just in case - Joe has just fixed 2 issues, one with VICE and the other with SoftMaker Office:
https://github.com/joewing/jwm/issues/106
___________

L18L wrote:
- default colours for console should be black on white, please.

zigbert wrote:
- default colours for console should be light chars on dark background, please.

Personally I also prefered bg=white & fg=black, however the bright side is that the (multicolored) output of 'ls' is now more readable.
Anyway, the color of the cursor should be changed - red on darkgray is barely visible.
#0000ffff0000, #0000ffffffff or #ffffffff0000 are much better. Cool

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5786
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Thu 20 Feb 2014, 18:35    Post subject:  

OscarTalks wrote:
I have mentioned this in the pMusic thread but testing Slacko 5.6.5.6 and here are the ever-increasing func_player processes after running the CD player. First run opens main pMusic GUI, second run opens the CD GUI but then my system gets taken over by these which I can't get rid of without rebooting.
Please test the new 4.2.5
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=31206

I could not fully reproduce your error, so please test and give feedback.


Thank you
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 924
Location: London, England

PostPosted: Thu 20 Feb 2014, 20:36    Post subject:  

Hi Sigmund,

What I am doing is just booting the Live CD with pfix=ram and starting the CD player from the menu. There is no audio CD in the drive, just the Live CD.

The CD GUI now opens on the first run with pMusic 4.2.5, but I am still getting lots of func_player processes multiplying in Pprocess and my Xload indicator keeps rising and rising, even after I close the CD GUI.

I have found that I can do killall func_player in terminal and that kills them all, but otherwise the system gets overloaded and slows down.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5786
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Fri 21 Feb 2014, 05:04    Post subject:  

Think I got it
pMusic 4.2.6

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
koulaxizis


Joined: 17 Jul 2011
Posts: 428
Location: Greece

PostPosted: Fri 21 Feb 2014, 07:08    Post subject:  

Hello! I have just tried Slacko 5.6.5.6

I like the new iconset a lot and the tray icons are awesome!!

I loved the new shutdown dialog and the network setup dialog, it was about time for an upgrade. Wink

Everything is working very fast and i didn't have any drivers problems - audio, video and network are working fine!

That's all for now! I'm sure that Slacko 5.7 is going to be a fantastic Puppy! Thank you all for your hard work!

_________________
Christos Koulaxizis
Woof woof from Greece...

[ Puppy packages | Puppy search ]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
drblock2

Joined: 19 Jan 2009
Posts: 141

PostPosted: Sat 22 Feb 2014, 08:02    Post subject: Truncated dialog windows in SoftMaker office
Subject description: simple fix
 

The truncated dialog windows in SoftMaker office can be fixed as follows:

Navigate to Tools > Options > Appearance. Check the box Window Manager Positioning.
Back to top
View user's profile Send private message 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 451
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Sat 22 Feb 2014, 15:14    Post subject:  

Any news on the PAE version? Seems to have been "some days" now. Wink
_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Core i5-4590, 8GB RAM, Radeon R9 270X. Slacko 5.7.0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1098

PostPosted: Sat 22 Feb 2014, 17:41    Post subject:  

Thanks for the heads up about SM, Drblock2.
___________

Ok, this one is really weird:
5.6.5.6 runs fine on my Toshiba, but when I booted it on my Acer AO 722 today (for the very first time) a "freeze-of-death" attacked right after entering the desktop.

Long story short it turned out that the freeze is triggered by some apps (from ~/.config/autostart), most likely while they're being loaded into systray.
Some of them seems to be ok, but some, especially network_tray, are causing this every single time.

Nope, it's not JWM - the older (574), the latest version and IceWM make no difference.
network_tray from 5.6 also hung the system.

But, for example, Osmo, which has systray icon, doesn't cause it.
Slacko64-5.8.8 also runs fine, so what could it be? Kernel? Confused
I'll wait for the PAE and see if it will change anything...
___________

EDIT: Ahh, I know what's going on!
I completely forgot that AO722 + older 3.4.x kernels, tend to freeze soon after reaching the desktop, unless "network boot" is on the first position in BIOS.
When I installed Slacko-5.6.3 (k3.10.19) on this netbook some time ago, I moved netboot down, to test if this issue has been fixed (it is in newer kernels).
After moving netboot back to the first position 5.6.5.6 runs fine. Smile

So yep, it's a kernel issue - they still haven't fixed it in 3.4.X series...

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.

Last edited by SFR on Sun 23 Feb 2014, 16:18; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
eztuxer


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 483
Location: Belgium

PostPosted: Sun 23 Feb 2014, 15:48    Post subject:  

I all !
Great pup, and good work.
Bug report:

Whit open box I get this msg :


_________________
Don't poop it down... Pup it Up ! http://pupitup.org/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1142

PostPosted: Sun 23 Feb 2014, 16:05    Post subject:  

eztuxer wrote:
I all !
Great pup, and good work.
Bug report:

Whit open box I get this msg :



Hi eztuxer,
Please give more details, when does the message appear for example. The screenshot is from OB Puppy, which is basically the same as installing OpenboxPlus into the original Slacko.

About JWM: when I maximize a rox-filer window, it gets quickly restored as soon as I click on a folder, same for gnome mplayer, when a new video starts the window is automatically restored (doesn't fill the desktop anymore). Is it a feature? I've seen this in Quirky Tahr as well.

_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
eztuxer


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 483
Location: Belgium

PostPosted: Sun 23 Feb 2014, 16:50    Post subject:  

Yes, sorry, I forgot to mention that it happens only at start up with OB puppy installed on an 8 GB USB stick, running on a mini laptop Akoya MEDION 10" screen res: 1368X768 dual core AMD -Processors-
AMD A4-1200 APU with Radeon(TM) HD Graphics : 998.15MHz
AMD A4-1200 APU with Radeon(TM) HD Graphics : 998.15MHz
I just close this pop up window and the machine runs fine afterward.

It didn't do it at first, but started after I switched to JWM then back to Open Box.

I have another minor bug to submit with JWM but I save it for later to keep some clarity in the tread.

_________________
Don't poop it down... Pup it Up ! http://pupitup.org/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Ray MK


Joined: 05 Feb 2008
Posts: 765
Location: UK

PostPosted: Mon 24 Feb 2014, 10:22    Post subject:  

Hi 01micko

Am using slacko5.6.5 atm with my 701SD EeePc (512mb ram + celeron proc.) and all is very good, including suspend / resume.

Firefox works but I usually install dillo for use as default html viewer and opera as default browser because they are so much more responsive.

Opera is in the package manager and should be easily found by a new user, as is Lynx, but no dillo.

Would you consider, when time allows, uploading dillo - or if space allows, including it in the new 5.7slacko.

Any new Puppy user struggling with ram challenged kit would probably find the faster browsers easier and be very pleased.

Many thanks and very best regards - Ray.

_________________
Asus 701SD. 2gig ram. 8gb SSD. IBM A21m laptop. 192mb ram. PIII Coppermine proc. X60 T2400 1.8Ghz proc. 2gig ram. 80gb hdd. T41 Pentium M 1400Mhz. 512mb ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 24 of 41 [612 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 22, 23, 24, 25, 26, ..., 39, 40, 41 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1076s ][ Queries: 13 (0.0166s) ][ GZIP on ]