Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 20:46
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Chromium 36 with pepper-flash
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 13:35    Post subject: Chromium 32  

Here is Chromium 32.0.1700.102 in sfs format - convert to a pet as described previously if a pet is needed.

Mainly built for use on LxPup but also works on Slacko 5.6

Does not work on Precise 5.7.1 but Oscartalks has a version that should.

On Slacko 5.6.5.2 (5.7 in testing) it "mainly" works but has an oddity in that the window Maximise/Restore button doesn't work - no idea why as there are no error messages when run in a terminal.

Does not include FlashPlayer - download using the GetFlash Install Flashplayer in the menu under Internet.

I did try it with the Pepper FlashPlayer plugin but this didn't work with BBC iPlayer.....

Repackaged from:
http://slackware.org.uk/people/alien/slackbuilds/chromium/pkg/current/ but with added:
harfbuzz-0.9.16 and icu4c-51.2 from pkgs.org

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Last edited by peebee on Sun 30 Mar 2014, 08:24; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3809
Location: World_Hub

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 15:15    Post subject:  

There's a Precise build on this Wink page.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 23 Feb 2014, 11:37    Post subject: Chromium 33.0.1750.152  

Here is chromium-33.0.1750.152-lx.sfs

Works on LxPup14.03-s and also on Slacko5.7

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Last edited by peebee on Mon 14 Apr 2014, 02:34; edited 4 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Tue 18 Mar 2014, 14:00    Post subject: Chromium 33.0.1750.152  

24-mar-2014 update:

chromium-33.0.1750.152-lx.sfs

Now seems to work correctly with Slacko5.7

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
Dpup

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 72

PostPosted: Tue 01 Apr 2014, 22:50    Post subject: Chromium 33
Subject description: Cloud Printing Not working on Slacko 5.7
 

As I posted in Canon 2012 printer update section, have been trying to find way to print with new Canon MX922. No CUPS driver, and Debian Linux CUPS driver just dumped print into bit bucket and reported print complete. Installed Chrome 21 pet posted by Playdaz a while back and MX922 Cloud printer found, worked fine. Installed peebee most recent Chrome 33 update for Slacko 5.7 which worked fine as browser but unable to find my MX922 Cloud enabled printer, booted USB flash with older Chrome 21 and cloud printer found and worked fine. So I don't know what needs to be done to make Chrome 33 work with cloud printing.

Still would prefer CUPS driver for Canon MX922, but so far not successful.

Thanks for any suggestions or fix.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Wed 02 Apr 2014, 02:01    Post subject: Re: Chromium 33
Subject description: Cloud Printing Not working on Slacko 5.7
 

Dpup wrote:
As I posted in Canon 2012 printer update section, have been trying to find way to print with new Canon MX922. No CUPS driver, and Debian Linux CUPS driver just dumped print into bit bucket and reported print complete. Installed Chrome 21 pet posted by Playdaz a while back and MX922 Cloud printer found, worked fine. Installed peebee most recent Chrome 33 update for Slacko 5.7 which worked fine as browser but unable to find my MX922 Cloud enabled printer, booted USB flash with older Chrome 21 and cloud printer found and worked fine. So I don't know what needs to be done to make Chrome 33 work with cloud printing.

Still would prefer CUPS driver for Canon MX922, but so far not successful.

Thanks for any suggestions or fix.


Have you tried to run chromium from a terminal to see if there are any error messages when you print?

I would strongly suspect missing library dependendencies....but you need some diagnostics to determine which.

Another tack would be to google the problem to see if others have had it.

This is chromium - not chrome - they are different....

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
Dpup

Joined: 05 Aug 2008
Posts: 72

PostPosted: Wed 02 Apr 2014, 08:14    Post subject: Chromium 33 Slacko 5.7
Subject description: Cloud Printing on Canon MX922
 

Thanks for the quick response. This is my first time use of Chrome or Chromium, or Cloud printing. The Playdaz pet is earlier version Chrome not Chromium.

Ran Chromium from console, did get one error message about PostClientToServer Message() Failed during GetUpdates. However found that my response to encryption of data caused failure to log on to my Google account, and that was reason the MX922 Cloud printer not showing. So now can Cloud print fine.

What I see now concerns me about security. Can see all my CUPS devices, The MX922 cloud printer, my smart phone and tablet... and each can see time date stamp and file name of everything that I printed with it or on any other device I have. My home WiFi router, printer, are running WPA2 TKIP. if that helps.

Thanks again for Chromium 33. Would also like to see what others have experienced and their comments too.
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Wed 02 Apr 2014, 09:25    Post subject: Re: Chromium 33 Slacko 5.7
Subject description: Cloud Printing on Canon MX922
 

Dpup wrote:
Thanks for the quick response. This is my first time use of Chrome or Chromium, or Cloud printing. The Playdaz pet is earlier version Chrome not Chromium.

Ran Chromium from console, did get one error message about PostClientToServer Message() Failed during GetUpdates. However found that my response to encryption of data caused failure to log on to my Google account, and that was reason the MX922 Cloud printer not showing. So now can Cloud print fine.

What I see now concerns me about security. Can see all my CUPS devices, The MX922 cloud printer, my smart phone and tablet... and each can see time date stamp and file name of everything that I printed with it or on any other device I have. My home WiFi router, printer, are running WPA2 TKIP. if that helps.

Thanks again for Chromium 33. Would also like to see what others have experienced and their comments too.


May be better to post over in the Security threads.....

http://www.murga-linux.com/puppy/index.php?f=47

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Mon 14 Apr 2014, 02:34    Post subject: Chromium-34.0.1847.116  

14-apr-2014 update:

chromium-34.0.1847.116-lx.sfs

Works on LxPup14.03-s and also on Slacko5.7

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE

Last edited by peebee on Sun 04 May 2014, 02:47; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4367
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 24 Apr 2014, 16:36    Post subject:  

I used PPM to load Chromium 34 in Precise 5.7.1

When I start it I get an error saying it can't run in Root unless -user-data-dir is changed to an alternate location.

Of course it fails to provide a user-friendly way to get that done ... sigh.

Can someone provide a paint-by-numbers set of instructions as to how to do this?

Thanks!

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1403
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Thu 24 Apr 2014, 17:23    Post subject:  

edoc wrote:
I used PPM to load Chromium 34 in Precise 5.7.1

When I start it I get an error saying it can't run in Root unless -user-data-dir is changed to an alternate location.

Of course it fails to provide a user-friendly way to get that done ... sigh.

Can someone provide a paint-by-numbers set of instructions as to how to do this?

Thanks!


Difficult given that we've no idea what you have installed via the ppm.....

but in general you need to start chromium from a script file with a line similar to but changed for your circumstances:
Code:
exec /usr/lib/chromium/chromium --user-data-dir=/root/.config/chromium --disk-cache-size=10000000 --media-cache-size=10000000 --allow-outdated-plugins "$@"

_________________
LxPup-14.03 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4367
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 24 Apr 2014, 18:13    Post subject:  

I updated the PPM repositories then downloaded everything it listed as dependencies for Chromium 34.

I got a permissions error so I went to /usr/share/applications & changed properties and permissions for exec.

Then I stuffed

Code:
--user-data-dir=/mnt/home/chromestuff --disk-cache-size=10000000 --media-cache-size=10000000 --allow-outdated-plugins "$@"


into the Arguments area of the Chromium desktop icon.

There is no response when I click on the icon.

I noticed that /usr/share/chromium-browser is empty.

Is there a way to boot Precise as Spot?

That may be more simple for this purpose.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4367
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 24 Apr 2014, 18:18    Post subject:  

Should I try to uninstall the PPM version (I don't recall how) ...

AND/OR ...

Grab a Chromium PET for Precise & install that?

Thanks!

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4367
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 24 Apr 2014, 22:16    Post subject:  

Loaded the Chromium 32 SFS that was said to be Precise-friendly & it appears to be working fine.

Will test the video-conferencing app that suddenly stopped working with Mozilla (Firefox or Seamonkey) tomorrow.

I wonder if the Mozilla-related failure is deliberate somewhere in the chain?

Thanks for the assist!

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4367
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Fri 25 Apr 2014, 09:23    Post subject:
Subject description: Adobe Flash Crashing?
 

When trying to videoconference - the videoconference app complained that Flash was old (it was a 2013 versio).

I downloaded the newest version from Adobe & installed it.

When I tried to connect it worked but my camera would not show - then I noticed a yellow bar which said Flash had crashed.

I downloaded and replaced Flash & changed the properties & permissions to wide open & executable - now no crash error but still no image (I can see the person at the other end).

This is running on a MSI Netbook, Chromium 32, Puppy Precise 5.7.1.

Any thoughts, please?

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0857s ][ Queries: 13 (0.0056s) ][ GZIP on ]