Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 23 Sep 2019, 11:26
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » HOWTO ( Solutions )
Use old Skype version after 01.08.2014
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 9 [124 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Author Message
saintless


Joined: 11 Jun 2011
Posts: 3882
Location: Bulgaria

PostPosted: Sat 20 Sep 2014, 13:39    Post subject:  

Griot wrote:
After latest infamous deeds of Micro$$$ I'm a bit confused about workaround procedure. So, which version of $kype installer should I use to get things work? I really need your kind support folks, because my employer insists on using dang thing to keep "flawless" communication between managers and employees. My PC runs precise 5.71 PEA i686/frugal install.Thanx!
P.S. With all due respect to potential adviser, NO, I'm not going to install any M$ O$. Thank you for your comprehension!

Here you will find successful install in Precise Puppy the latest Skype 4.3.0.37 that needs pupseaudio:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=796900#796900
Read the thread there and you will find all needed information. Ask there for help if something does not work with Skype 4.3.0.37.
If you do not mind installing pulseaudio use latest skype.

If you don't want pulseaudio or you can't get sound and mic working by the instructions in the link above - you still need to install Skype 4.3.0.37 to setup the account to autologin and then any old skype version with alsa support will work. First post contains the full instruction:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=793486#793486

_________________
Farewell, Nooby, you will be missed...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Griot


Joined: 12 Sep 2014
Posts: 131
Location: Serbia

PostPosted: Sat 20 Sep 2014, 14:21    Post subject:  

Thank you, saintless. I'll follow your advice.
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5623
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Sun 21 Sep 2014, 13:57    Post subject:  

EDIT : Please also see easier notes two posts further down.

How to get Skype 4.2 running on Slacko 5.6 (live session) without installing pulseaudio.
(Thanks to work by watchdog, OscarTalks, saintless and ac2011)

I will describe what I do in a Live session - you can modify the procedure if you have installed Slacko 5.6 and are running a savefile.

Summary - we will temporarily use skype 4.3 (without pulseaudio) to create a 'profile' directory which we will save for use with Skype 4.2 (which has been modified by saintless to behave like skype 4.3 but does not need pulseaudio at all).

Harvesting the "profile":

1) Install OscarTalks skype-4.3.0.37-slacko14.0.pet from here:
http://smokey01.com/OscarTalks/
(do not install pulseaudio - we are not going to use it)
2) Start skype (in "Internet" menu). When you see the login screen make sure you tick the "sign me in when skype starts" checkbox then enter your skype name and password. Go into skype 'options' then 'advanced' and untick 'check for updates on startup'.
3) Go into your /root directory, click the 'eye' icon to view hidden files, and make a backup copy of /root/.Skype directory somewhere on permanent storage (This is the 'profile' we will be using in version 4.2).
4) Quit Skype
5) Uninstall Skype 4.3 using the PPM.

Setting up Skype 4.2:

1) Install Skype 4.2 available from here:
Skype4.2_for_Slacko5.6_ver-1.pet
(If you don't already have Qt libs you may also need the missing SkypeQt libs pet from here:
Skype4.2_Slacko5.6_missing_libs_ver-1.pet
2) Copy the /.Skype directory back from permanent storage and put it into /root. (Remember that this is a hidden directory so wherever you stored it may look at first glance like an empty directory Smile Click the eye icon!)
3) Start Skype 4.2 from the "network" menu.
(Skype will automatically sign in and as long as you have your correct microphone selected and levels set correctly it will work perfectly)

***NOTE 1***
It is possible that the profile used in this way may only be valid for 30days.

***NOTE 2***
If you are using this method in an installed slacko (rather than live session) please note the following:
When you are ready to stop Skype - do so by RIGHTCLICKING THE TRAY ICON & SELECTING "QUIT" - NOT "signout".
If you click 'signout' and Skype deletes the hidden config file in /root, you will have to reload it before you restart skype.
.

Last edited by greengeek on Wed 03 Aug 2016, 15:51; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
ac2011

Joined: 09 Feb 2011
Posts: 128

PostPosted: Sun 21 Sep 2014, 18:55    Post subject: Script to automate the auto-login  

Some people might find this handy if using an older Skype. It checks if you've been logged out, and if so runs the 4.3 binary, logs in with your password, ticks the 'remember' box, quits Skype 4.3 and then re-loads Skype 4.2.

If you're using 4.2, you should just need the skype binary from 4.3 - put it in /usr/share/skype/skype43/ as just 'skype'.

This script is bare and basic - it works for me but you'll need to tweak timings and suchlike for your system. You'll also need wmctrl and xdotool - binaries for these are in this forum somewhere. And you'll need to store your Skype password somewhere in a text file.

Call the script 'load_skype' or similar. Do not just call it 'skype'.

Provided as is... please feel free to improve it.

Code:
#!/bin/sh

skype_password_file=/path/to/skypepass.txt

# launch Skype normally
skype &

# wait for it to load
sleep 2

# are we still at the login screen? If so we need to kill it and auto-logon with version 4.3 instead
if [[ ! `wmctrl -l |grep "Skype™ 4.2 for Linux"` ]]
   then
   exit
fi

yaf-splash -outline 0 -margin 4 -bg "red" -timeout 5 -text "Don't touch anything! Need to update login credentials... " &

sleep 1
killall -9 skype

# launch the newer one, with executable in a sub-directory 'skype43' in /usr/share/skype/
export LD_LIBRARY_PATH=/opt/qt4/lib:/usr/share/skype/skypelibs:$LD_LIBRARY_PATH
export QT_PLUGIN_PATH=/opt/qt4/lib:/usr/share/skype/skypelibs:/usr/share/skype/skypelibs/plugins
/usr/share/skype/skype43/skype &

# wait for it to load
while [[ ! `pidof skype` ]]
   do
   sleep 1
done

sleep 5 # let it load to login screen
CURRENT_ACTIVE_WINDOW=`xdotool getactivewindow`
PIDOF_ACTIVE_WINDOW=`xdotool getwindowpid $CURRENT_ACTIVE_WINDOW`
for i in `pidof skype`
   do
   if [[ $i == $PIDOF_ACTIVE_WINDOW ]]
      then
      # pass some things
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Tab
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Return
      sleep .2
      xdotool type --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW `cat $skype_password_file`
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Tab
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Tab
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Tab
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Return
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Shift+Tab
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Shift+Tab
      sleep .2
      xdotool key --window $CURRENT_ACTIVE_WINDOW Return
      break
   fi
done

while [[ `xdotool getactivewindow` == $CURRENT_ACTIVE_WINDOW ]]
   do
   sleep 1
done

# kill Skype 4.3 once we know it's logged in
sleep 1
killall -9 skype

# now load Skype 4.2
sleep 1
skype &

yaf-splash -outline 0 -margin 4 -bg "green" -timeout 5 -text "OK, it should be fine now." &
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5623
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Sat 27 Sep 2014, 06:00    Post subject:  

Skype on Slacko 5.6

Here is an even simpler alternative to my post above:

Use Skype 4.3 (without pulseaudio) to login skype 4.2 (using alsa) - simply install one single pet or sfs ...

I made myself a hybrid of skype 4.3 and skype 4.2 for use with Slacko 5.6 - I use it particularly in 'Live' mode (with no savefile). If you prefer to use a savefile you can use the same pet or sfs but using a slightly different technique.

Here's how it works:

1) Just install the pet or the sfs
(if you use the sfs choose 'skypelogin' when it asks you)
(If you use the pet choose 'skypelogin' from the internet menu)

2) You'll get 30 seconds during which time you must do the following:
- agree to the skype terms
- enter your username and password
- tick the 'log me in each time skype starts' (tiny checkbox visble at bottom of login screen when you enter your username/password)
- click 'login'

Skype 4.3 will log you in and display your contacts, then at the end of the 30 seconds it will close down and automatically login Skype 4.2 (which will run with alsa instead of needing pulseaudio as 4.3 does)

(If you don't manage to get your password etc entered in the 30 seconds, just wait for the 30 second timeout, quit any skype icons showing in the tray, then try 'skypelogin' again)

skypecomboslacko56_gg-1.4.pet here

skypecomboslacko56_gg-1.4.sfs here

EDIT : I have a newer version which allows 45 seconds for the user to login (rather than the 30 seconds which can be a bit short...). See this post:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=817708#817708

May work on other pups?
.
skypelogin.png
 Description   
 Filesize   3.57 KB
 Viewed   1162 Time(s)

skypelogin.png


Last edited by greengeek on Mon 29 Dec 2014, 14:53; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Goaul

Joined: 15 Oct 2014
Posts: 4

PostPosted: Wed 15 Oct 2014, 16:17    Post subject:  

When I install sfs for my puppy (from greengeek) post, the 4.3 skype has no "tiny checkbox visble at bottom of login screen", so i just login and see all me contacts, but after 30secs it closes and starts 4.2 but I it asks for my pass and there is that small checkbox, but loging from 4.2 not working.

Any Ideas?
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5623
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Thu 16 Oct 2014, 02:48    Post subject:  

Goaul wrote:
.., the 4.3 skype has no "tiny checkbox visble at bottom of login screen", so i just login and see all me contacts, but after 30secs it closes and starts 4.2 but I it asks for my pass and there is that small checkbox, but loging from 4.2 not working.

Hi Goaul, can you confirm that you ticked the "skypelogin" choice at the time you loaded the sfs? It asks you which one you want to run but it seems to default to "Skype" - it is important to change this to "skypelogin".

Also, the "log me in each time skype starts" checkbox doesnt appear straight away on the 4.3 login screen - it only appears AFTER you start to enter your login name. Can you check that screen again carefully?

I have just tried the sfs again and it still works for me so at least this method has not been blocked by Skype. At the moment I can't think of any other reason why the auto login checkbox is not showing for you.

If you still have no joy I would recommend to unload the sfs, remove /root/.Skype directory, reboot, and try all over again.
FirstScreen_NoCheckbox.jpg
 Description   
 Filesize   27.08 KB
 Viewed   933 Time(s)

FirstScreen_NoCheckbox.jpg

SecondScreen_ShowingCheckbox.jpg
 Description   
 Filesize   39.16 KB
 Viewed   946 Time(s)

SecondScreen_ShowingCheckbox.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Goaul

Joined: 15 Oct 2014
Posts: 4

PostPosted: Fri 17 Oct 2014, 12:19    Post subject:  

So what I tried again, unloaded it in SFS-Load on the fly v1.9.7, restarted PC, then loaded your sfs file and choosed "skypelogin" and "run", after that showed up 4.3 login screen(like your first attached pic), but when i click on skype name field there showed my skype name, but still no checkbox on the bottom. After 30secs it closed and showed Skype 4.2 screen.

Is this might be something todo with using Precise puppy 5.7.1 or computers small resolution window Asus Eee PC 701?

More ideas welcome Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5623
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Fri 17 Oct 2014, 14:29    Post subject:  

Goaul wrote:
Is this might be something todo with using Precise puppy 5.7.1 or computers small resolution window Asus Eee PC 701?

Yes this seems to indicate that my hybrid may not be suitable for use on Precise. I made the pet and sfs for use with Slacko 5.6 so maybe in Precise there is a different lib that affects display format.

Do you see the whole login window on the eee701? If not does it let you scroll all the way down to see the bottom edge of the window?

EDIT : - If you are running a savefile don't forget to remove the hidden directory /root/.Skype in case it now contains incorrect data somehow.

EDIT 2 :Further testing shows that the sfs does run ok on Precise, but refer to my post below regarding installing a missing lib.

Last edited by greengeek on Sun 19 Oct 2014, 12:02; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
saintless


Joined: 11 Jun 2011
Posts: 3882
Location: Bulgaria

PostPosted: Fri 17 Oct 2014, 14:51    Post subject:  

I would try typing the username, then password, then 4 times press Tab key and then one time only press SpaceBar key. Then press Enter. This should check the box for autologin.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
Goaul

Joined: 15 Oct 2014
Posts: 4

PostPosted: Sat 18 Oct 2014, 15:28    Post subject:  

greengeek wrote:

Do you see the whole login window on the eee701? If not does it let you scroll all the way down to see the bottom edge of the window?

EDIT : - If you are running a savefile don't forget to remove the hidden directory /root/.Skype in case it now contains incorrect data somehow.


Yes, I see whole login window, even lifted it a bit up, to see if I'm really seeing whole window and yes still no checkbox there.

Even went to root/.skype and deleted whole content and tried same, nothing(if not counting the fact that I needed enter my skype name as it cleared by doing so).

+When I did how suggested saintless, when entered whole skype name and password->4x tabs +and space button-> pressing enter brings me back to first screen like I never enetered skype name.

Even tried to enter whole skype name and password->4x tabs +and space button->press login, logins into acc, but when 50secs ends and switches to v4.2 again asks for logins.

More suggestions? Smile
For me it looks that that checkbox just not made there or libs in this case just fail to show it, but then is question why I see it for v4.2?
Back to top
View user's profile Send private message 
saintless


Joined: 11 Jun 2011
Posts: 3882
Location: Bulgaria

PostPosted: Sat 18 Oct 2014, 17:20    Post subject:  

Goaul wrote:
More suggestions? Smile

Few more:

1. Attach screenshot so we can see this strange skype login window.
2. Type
Code:
export QT_PLUGIN_PATH=/usr/share/skype/skypelibs/plugins
/usr/share/skype/skype43

in terminal and there will not be sign out in 30 sec. Continue using skype 4.3.0.37 this way with pulseaudio or apulse.
3. Find skype 4.3.0.37 binary that shows the checkbox for you and replace /usr/share/skype/skype43 with the working one.
4. Find skype 4.3.0.37 binary that shows the checkbox for you and use manually the workaround for skype 4.2 as it is explained in the first post.
5. Find skype 4.3.0.37 pet or sfs package that works for you and use it instead. Even if auto login check box is still missing you will not be sign out anymore.
6. Use your first posts in the forum to learn more about puppy linux instead trying to fix Skype workaround issue you get. This workaround can be closed any moment as the previous few. Helping Skype to improve the protection (because this is what we actually do by posting workarouds) is waste of time. Let them live and be happy losing more and more users.

_________________
Farewell, Nooby, you will be missed...
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 5623
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Sun 19 Oct 2014, 02:52    Post subject:  

Goaul wrote:
More suggestions? Smile
For me it looks that that checkbox just not made there or libs in this case just fail to show it, but then is question why I see it for v4.2?

Hi Goaul, I have just booted into Precise 5.7.1 to try Skype and I found that I was able to see the signin checkbox, so I don't think the sfs is the problem.

I did not create any savefile - I just tried the sfs in 'live session'. At first it would not run because it was missing 'libpng14.so.14'
I found this lib available from stemsee's post here

After installing that pet and running skypelogin again I could see the signin checkbox as shown below.

Is it possible for you to temporarily hide your savefile and confirm that you get the same result as me when using the sfs and libpng pet in live session?
(If live session works for you too then that suggests that your savefile has something else installed that may be interfering)

Good luck!
Precise571_Skype43Login.jpg
 Description   
 Filesize   45.23 KB
 Viewed   868 Time(s)

Precise571_Skype43Login.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
Goaul

Joined: 15 Oct 2014
Posts: 4

PostPosted: Sun 19 Oct 2014, 05:30    Post subject:  

Hello, I just now reinstaled to Slacko Puppy 5.7 and loading skype theckbox there, so I guess something was messed up on old installation somewhere.

Thank you, all works fine now. Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
pbreslin

Joined: 03 Mar 2008
Posts: 4

PostPosted: Tue 21 Oct 2014, 15:17    Post subject:  

Hi I have just installed skypecomboslacko56_gg-1.4.sfs in Precise 5.7.1.
I already previously had Skype 4.2 on this computer. I uninstalled 4.2 but didn't delete the .skype folder. When I used Skype Login for the first time I didn't have to enter my username and password. I guess it pulled them from the .skype folder. After 30 seconds it stops 4.3 and starts 4.2 Sound is working perfectly for both speaker and mic. Very Happy

I don't have video though with my very old Logitech webcam.

Thanks a lot everyone. Much appreciated.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 9 [124 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » HOWTO ( Solutions )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0896s ][ Queries: 13 (0.0233s) ][ GZIP on ]