Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 24 Nov 2017, 16:52
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Slacko 5.7 - March 2014
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 18 of 28 [409 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 26, 27, 28 Next
Author Message
Eric.Christenson

Joined: 09 Sep 2014
Posts: 10

PostPosted: Mon 15 Sep 2014, 00:42    Post subject:  

This would not be a graceful way to handle running out of memory., but I suspect that subject would be long and deep.

sdb (boot flash drive) and sdc (main save target for the recommended ISOs) are both 16 Gig Sandisk Cruzer flash drives. Both are FAT32/vfat formatted.

sdc has 2.5G total on it. The smaller files were directed to subdirectories on /mnt/home.
sdb has 4.9G total. Most of that is slackosave-eric.2fs.at 4096M, which is reported as mounted. I've installed kernel headers and made the kernel-specific include for an attempted build of the wlegacy device driver. Not quite sure how to find out how much free space it has.

Hardinfo reports 2 Gig of Ram, and, on restoring firefox, 1.24 Gig or so used.
Back to top
View user's profile Send private message 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 2083
Location: अनुमोदना

PostPosted: Sun 26 Oct 2014, 06:08    Post subject:  

The command "modprobe" is missing the -l (list) option?
_________________
My apps
Back to top
View user's profile Send private message 
vittorio

Joined: 26 Oct 2013
Posts: 21

PostPosted: Tue 25 Nov 2014, 06:47    Post subject: Nvidia Geforce Gt 540m problems with driver
Subject description: Slacko 5.7 frugal install in pendrive
 

Hi, I've tried to install nvidia drivers for my Geforce Gt 540m (via PPM, via .pet file and sfs file done with getnvidia) but when I run Xorgwizard gives an error (with log file saved) and happen 2 things:
1) Seems to Load the driver but mouse is blocked and pc blocked!
2) doesn't load the driver and it's necessary to Fallback (use a provided backup configuration of X) and loads intel drivers

Seems that Slacko does'nt see the nvidia card and load Intel drivers for the integrated graphic card.

How can I resolve?

P.S. In other Puppy version it is all ok! (I load sfs file, write nvidia-xconfig in terminal and restart graphical server and the driver is working)
Back to top
View user's profile Send private message 
rufwoof

Joined: 24 Feb 2014
Posts: 2164

PostPosted: Tue 25 Nov 2014, 09:44    Post subject: Re: Nvidia Geforce Gt 540m problems with driver
Subject description: Slacko 5.7 frugal install in pendrive
 

vittorio wrote:
Seems that Slacko does'nt see the nvidia card and load Intel drivers for the integrated graphic card.

Stab in the dark for me, but might this thread help http://ns2.murga-projects.com/puppy/viewtopic.php?p=619558&sid=844dc9ec91c1da5893f0c93f64f1e1f8 (look for shinobar's posts specific to Slacko).
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 4757
Location: Ontario

PostPosted: Mon 29 Dec 2014, 16:28    Post subject:  

I tested the latest daily build of Audacity on Slacko 5.7 and 5.6

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=97038

Only one bug found so far. Sliding Time Scale / Pitch Shift effect
_______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
Snail

Joined: 18 Oct 2009
Posts: 334

PostPosted: Mon 29 Dec 2014, 21:47    Post subject: Odd behaviour of Slacko 5.7 installed with Noryb's Installer
Subject description: Graphics oddity
 

I have posted on Noryb's Installer thread about a very strange problem with X that I encountered when putting Slacko non-PAE onto an HP Mini netbook.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=817767#817767

The problem may be related to the installer but it seems just as likely to be solely a Slacko non-PAE issue. I am OK using the PAE version but you may find this interesting miko.
Back to top
View user's profile Send private message 
Snail

Joined: 18 Oct 2009
Posts: 334

PostPosted: Tue 30 Dec 2014, 05:16    Post subject: More on weird graphics problem
Subject description: non-PAE slacko doesn't appear to work well with ext3 or ext4 savefiles
 

Thanks to a suggestion by rcrsn51, I have narrowed the problem down a bit. On my HP Mini 110, whilst an ext4 savefile works just fine with slacko 5.7 PAE, the use of either ext3 or ext4 with the non-PAE vesion results in boot times of 6 to 7 minutes! More details on noryb's Installer thread.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=817808#817808

Has anyone tried this on different hardware?
Back to top
View user's profile Send private message 
SFR


Joined: 26 Oct 2011
Posts: 1641

PostPosted: Tue 30 Dec 2014, 06:34    Post subject: Re: More on weird graphics problem
Subject description: non-PAE slacko doesn't appear to work well with ext3 or ext4 savefiles
 

Snail wrote:
boot times of 6 to 7 minutes!

It's most likely the effect of the "hack" in rc.sysinit, which is a workaround for strange deadlocks that may occur while copying large files on kernels 3.2.x - 3.7.x.
See here for kinda "solution":
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=789967#789967
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=790223#790223

You can apply the modification from 2nd link and the boot time should back to normal, although the trade off is the possibility that disk I/O operations might freeze for >30s during saving session or copying larger (~80MiB+) files.

Greetings!

_________________
[O]bdurate [R]ules [D]estroy [E]nthusiastic [R]ebels => [C]reative [H]umans [A]lways [O]pen [S]ource
Omnia mea mecum porto.
Back to top
View user's profile Send private message 
Snail

Joined: 18 Oct 2009
Posts: 334

PostPosted: Wed 31 Dec 2014, 06:19    Post subject: X, non-PAE and ext3/ext4 problems
Subject description: Possibly NTFS in the mix too!
 

Thanks for the reply SFR. Mikeb and rcrsn51 over on the Installer thread have also made suggestions. I will try your suggestion.

Happy New Year everyone!
Back to top
View user's profile Send private message 
Snail

Joined: 18 Oct 2009
Posts: 334

PostPosted: Sun 04 Jan 2015, 01:57    Post subject: Skype and microphone problems.
Subject description: Repository misleading and out of date and my Mic isn't found
 

Hardware: HP Mini 110- 3500, atom n550, Alsamixer reports one card - HDA Intel, chip IDT 92HD81B1X5

Slacko 5.7 installed LinNwin, using noryb's installer.

Neither of the two versions of Skype sfs in the official slacko repository will work for me. I am sure that the 4.0.0.8 is no longer supported by microsoft. I am uncertain if even the 4.2.0.11 version is but I suspect not. I downloaded Oscartalks's sfs

http://smokey01.com/OscarTalks/skype-4.3.0.37-apulse-slacko14.0.sfs

This seems to work OK. I say seems because I can't get my mic to work to test it fully.

The mic issue isn't a Skype problem, I've also checked Prerecord and Pavrecord and neither of them can hear me either. I have set master, mic and mic boost to 100% in alsamixer but still no go. The mic works in Windows. Can anyone suggest anything else to try please?
Back to top
View user's profile Send private message 
watchdog

Joined: 28 Sep 2012
Posts: 1492
Location: Italy

PostPosted: Sun 04 Jan 2015, 02:21    Post subject: Re: Skype and microphone problems.
Subject description: Repository misleading and out of date and my Mic isn't found
 

Snail wrote:

The mic issue isn't a Skype problem, I've also checked Prerecord and Pavrecord and neither of them can hear me either. I have set master, mic and mic boost to 100% in alsamixer but still no go. The mic works in Windows. Can anyone suggest anything else to try please?


Read:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96784
Back to top
View user's profile Send private message 
greengeek


Joined: 20 Jul 2010
Posts: 4721
Location: Republic of Novo Zelande

PostPosted: Sun 04 Jan 2015, 02:39    Post subject: Re: Skype and microphone problems.
Subject description: Repository misleading and out of date and my Mic isn't found
 

Snail wrote:
I have set master, mic and mic boost to 100% in alsamixer but still no go. The mic works in Windows. Can anyone suggest anything else to try please?
Once you are displaying the alsamixer screen, press the tab key till you see the 'capture' screen displayed. Post an image of this if possible please.
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 2657
Location: South Australia

PostPosted: Sun 04 Jan 2015, 03:02    Post subject:  

Pressing F4 in alsamixer displays the capture controls. Unfortunately here in Slacko57 this kills alsamixer. Pressing F5 displays all controls. The two you are looking for are Capture and Digital. Also make sure you have the correct card and port selected. Some have front and rear controls.
_________________
Software <-> Distros <-> Tips <-> Newsletters
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Snail

Joined: 18 Oct 2009
Posts: 334

PostPosted: Mon 05 Jan 2015, 01:14    Post subject: Slacko woes
Subject description: What else can go wrong? No internet.
 

Thanks watchdog, however pulse is already part of slacko 5.7 sfs.

Thanks to greengeek and smokey I have a microphone now. Smokey, it's not only F4 that's broken, so is F5 and several other function keys in alsamixer. Greengeek's tip about using the tab key in lieu of F5 was necessary. Why is alsamixer so broken in 5.7? Why are capture and digital off by default?

I'm getting a bit sad about slacko. First the PAE-ext3/4 incompatibility nonsense, then the skype sfs's in the repository are obsolete, next this rubbish with a broken alsamixer and, to cap it all off, I still cannot test skype as WIFI, which was brilliant initially, has upped and died on me. None of the tools can bring it back. Frisbee cannot even scan, Dougals wizard scans but cannot connect with wpa-supplicant. Clearly the savefile is corrupted somehow, because wifi still works with pfix=ram. I haven't a clue what caused this nor how to fix it. Even if I did fix it, what else is broken?
Back to top
View user's profile Send private message 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 2657
Location: South Australia

PostPosted: Mon 05 Jan 2015, 01:58    Post subject:  

Snail, try running alsamixer like this:
open a terminal
Code:
xterm -e alsamixer

You will probably find the F4 & F5 keys will now work.

You should also be able adjust your settings in retrovol so there is no need to use alsamixer.

Another weird thing that sometimes occurs is the absence of the digital slider in retrovol. If you run mhwaveedit and try and record your voice, then go back into retrovol it will probably appear.

As for your wifi issue, rcrsn51 is probably a good choice to assist with this. Try his peasywifi app.

Cheers

_________________
Software <-> Distros <-> Tips <-> Newsletters
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 18 of 28 [409 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 26, 27, 28 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0893s ][ Queries: 13 (0.0207s) ][ GZIP on ]